Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

ogrodomaniaczka 22:43, 09 maj 2016

Witam, Twoj ogród i rododendrony zapierają dech w piersiach czego niestety nie moge powiedzieć o moich dlatego mam pytanie. Posadziłam jesienią pięć Rh Nova Zembla żaden nie zakwitł i zastanawiam się dlaczego ,posadziłam w torfie wysokim nie dawałam nawozu, miały wilgotno. Teraz wyglądają tak
Bogdzia 06:49, 10 maj 2016

MAD napisał(a)
Bogdziu gdzie ja Twój występ mogę obejrzeć. Bardzo go jestem ciekawa.

Tu

http://majawogrodzie.tvn.pl/308,Wiosenne-prace-w-ogrodzie-rozanecznikowym-AO-589,kalendarium-prac.html
Bogdzia 06:50, 10 maj 2016

jankosia napisał(a)
Bogdziu, chciałabym dać ogłoszenie parafialne dla łódzkich dziewczyn, mam nadzieję że się nie pogniewasz Nie wiem jak do tego doszło ale zostałam w d... z 21 sztukami cisa hiksii. Klientka kazała mi je kupić a teraz się pozbyć bo "wydzielają złe fluidy". Nie będę nic więcej pisać bo mogłoby być o jedno słowo za daleko. Cisy są ładne, kupowane w ogrodach Zofii po 14 zl za sztukę. Jeśli któraś z łódzkich dziewczyn planowała lub planuje kupić takie rośliny to może odkupi ode mnie? Przyślę zdjęcia a i dowieźć mogę. Sorki, że u ciebie, ale myślę że mi wybaczysz

Monia wstaw zdjecie , potrzebuję kilka 5-6 na krótki ale wysoki żywopłotek , nadadza sie?????????????
Bogdzia 06:51, 10 maj 2016

Poziomka napisał(a)
witam, jestem nietelewizyjna i dopiero dzisiaj oglądałam i słuchałam akademii ogrodnika. Podziwiałam swobodę wypowiedzi , naturalność i profesjonalizm. Duże brawa.

Pozdrawiam wiosennie Jasia

Jasiu ja tego nie widzęDo zobaczenia w sobotę
Bogdzia 06:55, 10 maj 2016

ogrodomaniaczka napisał(a)
Witam, Twoj ogród i rododendrony zapierają dech w piersiach czego niestety nie moge powiedzieć o moich dlatego mam pytanie. Posadziłam jesienią pięć Rh Nova Zembla żaden nie zakwitł i zastanawiam się dlaczego ,posadziłam w torfie wysokim nie dawałam nawozu, miały wilgotno. Teraz wyglądają tak

Bardzo ładne krzaczki kupiłas. Nie zakwitły bo jeszcze mają czas . Za jakies dwa trzy tygodnie zakwitną. Zaniepokoiło mnie ze posadziłas je w ,, wysoki torf" Torf powinien byc wymieszany z ziemią z ogrodu , w samym torfie na pewno uschna .Byc może tylko źle sie wyraziłas , napisz jak to jest.
Kindzia 08:49, 10 maj 2016

Zagoniona jestem, to nie piszę, ale podziwiam kwiecie
Macham
AgataP 09:12, 10 maj 2016

Bogdzia napisał(a)

W samo południe.

No to dziewczynki ja nie mogę, nie jestem w stanie wiedzieć czy mąż zdąży odebrać dzieciaki Buziaki
AgataP 09:13, 10 maj 2016

jankosia napisał(a)
Bogdziu, chciałabym dać ogłoszenie parafialne dla łódzkich dziewczyn, mam nadzieję że się nie pogniewasz Nie wiem jak do tego doszło ale zostałam w d... z 21 sztukami cisa hiksii. Klientka kazała mi je kupić a teraz się pozbyć bo "wydzielają złe fluidy". Nie będę nic więcej pisać bo mogłoby być o jedno słowo za daleko. Cisy są ładne, kupowane w ogrodach Zofii po 14 zl za sztukę. Jeśli któraś z łódzkich dziewczyn planowała lub planuje kupić takie rośliny to może odkupi ode mnie? Przyślę zdjęcia a i dowieźć mogę. Sorki, że u ciebie, ale myślę że mi wybaczysz

Monika dawaj zdjęcia jestem zainteresowana
ogrodomaniaczka 09:17, 10 maj 2016

Dziękuję za szybką odpowiedź . Jeśli chodzi o to posadzenie to wykopałam dołek w ziemi raz większy niż bryła korzeniowa , nasypałam torfu i posadziłam rośliny. Dodam jeszcze że ziemia u mnie gliniasta.
Pszczelarnia 14:36, 10 maj 2016

Bogdzia, takie Akademie lubię. Nawet z podskokiem było (prawie) przy jednym różaneczniku. A myślałam przez chwilkę, że się schylisz i od dołu je podsypiesz.

I ten plecaczek opryskowy profesjonalny a ja mam tylko skaranie boskie z tymi urządzeniami. Aż się zniechęciłam.