Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 10:57, 03 kwi 2016

Do góry
Pozdrawiam

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 10:55, 03 kwi 2016

Do góry
trawki samosiejki
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 10:54, 03 kwi 2016

Do góry
Skarbonkowy ogródek 10:54, 03 kwi 2016

Do góry
iwka napisał(a)
w sprawie mikstury na rh napisałam u siebie ale też Ci wkleję tutaj

Ta mikstura to właśnie na poprawę kondycji po zimie. Trzy, cztery opryski co 5,7 dni.
Tu masz pokazane wszystkie składniki https://www.ogrodowisko.pl/watek/2074-rododendronowy-ogrod-ii?page=3213

Co do tych chwastów to, hmmm w sumie magnolii nie mam, ze słyszenia tylko wiem że nie lubi grzebania w korzeniach ale przecież to nie młode drzewko, bez przesady, nawet jak uszkodzisz korzonek jeden czy dwa to chyba nic się nie stanie. Ja bym to normalnie opieliła i się nie patyczkowała. Dziewczyny mają podsadzone magnolie trawami, cebulowe nawet rosną więc musiały to jakoś posadzić i pielęgnować. Dla mnie jedyne rozwiązanie na pozbycie się tych chwastów to widły amerykańskie albo chemia

Piękna Ci ta carexowa wyszła

Dziękuję Ci dobra kobieto :*

A oto sprawcy carexowej rabaty

Zrobiły sobie kuwetę w tej części ogrodu wiec musiałam im uniemożliwić toaletowanie się w tym miejscu. I wyszło co wyszło

W sprawie chwastów potwierdzasz co myślałam. Na widły się nie odważę ale ocet/chemia pójdzie w ruch.

Flower1 napisał(a)
Jak pieknie wszystko kwitnie u Ciebie ..

dziękuję bardzo. Tez mi się oczy cieszą

MagdaBaj napisał(a)
Klimatycznie po prostu bajecznie.Zazdroszę Samo przycięcie i ogarnięcie zaniedbanych krzaków sprawia, że czyściej. Widać serce właścicielki Dziewczyny przecież same wiemy ile to czasu i pracy. Przynajmniej mnie go brakuje z dwójką dzieci. Pozdrawiam i śledzę dalej

Czasu i pracy bardzo dużo. Szczególnie jak się ogarnia pozostały bałagan. Myślę ze z zakładaniem ogrodu od nowa jest trochę łatwiej.

I tez mam dwójkę dzieci a w ogródku w 99% działam sama. Ale pomału pomału i wszystko się zrobi.

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 10:53, 03 kwi 2016

Do góry
a tu róża Louise Odier - do przesadzenia, mocno się rozrosła

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 10:51, 03 kwi 2016

Do góry
bergenie i orlik

hosty pokazują kły - muszę je wyciągnąć spod świerków
Ogród Małej Mi - sezon 2016 10:51, 03 kwi 2016

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Zaglądam i pozdrawiam Aniu. U nas też przymrozki ale podobno idzie wielkie ciepło.

Niech przyjdzie, bo wiosna zimna i brzydka Ja kocham ciepełko.. do dziś śpię w wełnianych skarpetkach pod grubą kołdrą puchową.. a temperatura ustawiona na całkiem cieplutko..
I jakieś pstryczki..
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 10:49, 03 kwi 2016

Do góry
czosnki

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 10:49, 03 kwi 2016

Do góry

Skrawek raju na ziemi... działka na stepie 10:48, 03 kwi 2016

Do góry
Hana75 napisał(a)
Co atakuje mojego perukowca? To chyba nie jest mech? Jakieś glony?
U sąsiadki tak wygląda migdałek

To porosty, wszystko jest okej.
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 10:47, 03 kwi 2016

Do góry
po porannym obchodzie

Przerwa na kawę... 10:47, 03 kwi 2016

Do góry
To rabata, którą chciałabym w sumie dokończyć a nie przerobić. Baza jest dobra ogólnie, przynajmniej mi się podoba. Dosadziłam juz bukszpany. Kupilam rodka. Zostaly żurawki, hosty i ew. paprotka. Być może do usunięcia jest tujka miriam. Ma za mało słońca i marnieje lub kot sąsiadki ją obrywa. Muszę poobserwować.
Ogród Małej Mi - sezon 2016 10:46, 03 kwi 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Idę dzisiaj ciachnąć kolejne carexy...

Nie mam czasu, bo też bym poszła ciachać.. jutro mnie oskubią w robocie.. wrzucam do siebie kilka fotek by nie wypaść z obiegu.. bo jak nic nie wrzucę to o mnie Forum zapomni..

Jak Twoja gwiaździsta?? Nie zaglądam nawet na ulubione wątki... nie wyrabiam Focie zrobiłem telefonem z myślą o Tobie

Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 10:46, 03 kwi 2016

Do góry
Mamy początek kwietnia. trawnik zasiany w zeszłym roku w Wrześniu. Dwa tygodnie temu wygrabiłem cały trawnik z filcu który został po zimie. pochodziłem w kolcach by napowietrzyć. Wczoraj pierwsze koszenie, nawożenie Fruktusem wiosennym, podlewanie. Czekam teraz jak odbije. Mam nadzieje że bedzie dobrze. w jedym miejscu przy choince trawa nie przetrwała zimy więc bede musiał zrobić dosiewke. Poniżej zdjęcia. na żywo to wygląda troche lepiej.
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 10:45, 03 kwi 2016

Do góry
No to pokażę jak przycięliśmy tujki.

Skrawek raju na ziemi... działka na stepie 10:45, 03 kwi 2016

Do góry
Hana75 napisał(a)
Dziś tylko jedną matę zdołaliśmy założyć. Jutro, w planach kolejne.

Nie wiem ile zrobimy, bo będziemy mieli gości... Dorośli Ok, ale przyjadą z wnukiem półtora rocznym, który ma ADHD Odkąd zaczął chodzić... biega, wszędzie go pełno, wszędzie wejdzie, wdrapie się i kompletnie nie ma poczucia zagrożenia.

Fajny pomysł z tymi matami I na dodatek w dobrej cenie kupiłaś

Jak wyszukam coś na temat cięcia szałwii, to Ci napiszę
Ogród Małej Mi - sezon 2016 10:44, 03 kwi 2016

Do góry
leon60 napisał(a)
carex Gold Fountain jest piękny ale uwaga na koty... jak dobrze posikają pada... dwie muszę znów wymienić

Nie mów o kotach, bo mam na nie nerwa.. co trawa to za przeproszeniem osrana Cały przybytek z fundacji kociej siedzi u mnie... sra i poluje .. a nornice i krety robią co chcą, rabaty jak sito wiec nikt mi nie powie, że kot pomoże w walce z gryzoniami. Kotów mam chyba tyle co gryzoni

I zamykam temat kotów.. 100 razy już było przerabiane ..

Chyba wszystkie moje ciemne ciemierniki przesadzę za piwonie, na nową rabatę.. takie śliczne, a ich nie widać.. gubią się na rabatach.. mam ich sporo tu i tam.. zrobię szpaler Jeszcze młode wiec powinne przeżyć przeprowadzkę .

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 10:44, 03 kwi 2016

Do góry
przy Kościele św. Jakuba zastanowiło mnie ogromne drzewo ... nie wiem co to ... magnolia ??? kasztan ???

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 10:41, 03 kwi 2016

Do góry
katel napisał(a)
Kasia i ciągle zimno! Da nam wreszcie trochę popracować ta pogoda

czy to już wreszcie wiosna?
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 10:40, 03 kwi 2016

Do góry
zanim wyjechałam z domu miałam wypunktowane i dokładnie w planie określone ,,co mam zobaczyć w Lubece,, ... miasto siedmiu wież ... średniowiecznych kamienic ... zabytkowych gmachów ... trzech noblistów a dla mnie zwłaszcza jednego ... saga Tomasza Manna przeczytana na świeżo ... wspomniany wczoraj marcepan ...

to wiedziałam ... nie wiedziałam, że zaraz za Bramą Holsztyńską mój plan weźmie w łeb ... pierwsze wiekowe kamieniczki i zaskoczenie ... wyrastające ,,znikąd,, róże ... róże oplatające wejścia ... roże na klombach ... róże wszędzie róże ... cięte mocno a po zdrowo odrastających liściach widać, że im to służy ... na klombach w oczekiwaniu na szał kwiatów różanych mają swoje 5 minut bratki ...

a ten pan to wybaczom ... no miał parcie na szkło i każdym krzakiem pozował
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies