Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Lawendowy zawrót głowy 18:58, 14 lip 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)

hahah lawenda lezy stipa lezy ...tego juz nie bardzo lubie

A mnie ta lawenda z trzmielinami zauroczyła
Lawendowy zawrót głowy 18:53, 14 lip 2016

Do góry
alis napisał(a)

LUBIĘ TO

hahah lawenda lezy stipa lezy ...tego juz nie bardzo lubie
Ogród Ani :) 12:26, 14 lip 2016

Do góry
Basiula napisał(a)
Tak właśnie Aniu, zaprojektowane przez samą Danusię
do tego jeszcze stipa i masa czosnków...ale bez cisów

No popatrz Basiu a ja mam narysowane przez samą Toszkę
Do stipy jeszcze nie dojrzałam a czosnki będą a i owszem - także w dużej ilości
Ogród Ani :) 12:12, 14 lip 2016

Do góry
Tak właśnie Aniu, zaprojektowane przez samą Danusię
do tego jeszcze stipa i masa czosnków...ale bez cisów
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 22:32, 13 lip 2016

Do góry
jolanka napisał(a)
Janeczko, a czym posadziłabyś róże: Aphrodite, W. Sheakspeare, Chippendale i Gospel? Kupiłam własnie i zastanawiam się?

Jolanko, mam tylko dwie pierwsze: William S to purpura z malinowym odcieniem, Aphrodite ciepły róż (odcień brzoskwiniowo-łososiowy), Gospel chyba jest bardziej czerwona niż purpurowa, Chippendale raczej pomarańczowo-różowa. Czyli taki misz-masz i wg mnie te róże do siebie pasują słabo. Musiałabyś je zdecydowanie rozdzielić.

Do towarzystwa każdej róży pasuje szałwia (biała, fioletowa), stipa, różne carexy i inne trawy, lawenda (zalezy od podloza i raczej na skraju rabaty), rutewki, gipsówka, jarzmianki, jeżówki - tylko trzeba przemyśleć spójną kolorystykę...
Makowo na Kociewiu 21:39, 13 lip 2016

Do góry

Ach bym zapomniała jest jeszcze jedna ale jeszcze nie zaczęła
vintage wine

stipa zaczna pokazywać kłoski

W Kruklandii 20:33, 13 lip 2016

Do góry
Stipa od dobrej babki

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 19:48, 13 lip 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
O to widze ze mialysmy podobny piatek.ognisko a potem braki pamieci
Jestem za zawilcami japonskimi albo za zwyklymi bialymi jezowkami i stipa np.pieknie im razem
tylko wszystkie 3 dosc poxno....jezowki wntym roku faktyznie szybsze ale normalnie troche pozniej chyba co ?

A onpiatku Ci pisałam że zmęczona jak Ty jestem
Ogrodowy song 19:47, 13 lip 2016

Do góry
Mirka napisał(a)
Jaka stipa cudna Moja jak była w.doniczkach była sliczna a jak wysadziłam do ziemi to stoi jak wryta i nie rośnie.A taką miałam śliczną w zeszłym roku.Wkurzają mnie te trawy.

Ta ubiegłoroczna z jesieni jest wielka...a z nasion mam w różnych miejscach i wysokości tez różne..nie mogę narzekać; kilka kęp mam jakby w cieniu innych roślin i rzeczywiście jakby tkwiły w miejscu. Może miejscówkę im zmień.
Nawet miskant ML mile mnie zaskoczył..też ma dość duże kępy i uchował się dobrze. Niespodziankę sprawiła mi też Hameln...mimo, że też sadzona jesienią, ale tylko dołowana, zbiera się mocno
Mirko...nie żeby Cię smucić chwalę się trawkami. Być może za rok wszystko się odwróci na Twoją stronę daj im papu dobrego...ostatnio podsypałam część moich traw nawozem do trawnika...padał deszcz i w sumie dobrze się stało, bo nawóz rozpuścił. Wyglądają dobrze. Oprócz tego zabiegu to podlewam wszystko jak leci Florovitem.
Mnie wkurzają najbardziej floksy, które z roku na rok są zaatakowane mączniakiem..zawsze coś nie tak. Ale główki do góry i jutro będzie lepiej
Ogrodowy song 18:57, 13 lip 2016

Do góry
Jaka stipa cudna Moja jak była w.doniczkach była sliczna a jak wysadziłam do ziemi to stoi jak wryta i nie rośnie.A taką miałam śliczną w zeszłym roku.Wkurzają mnie te trawy.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 15:16, 13 lip 2016

Do góry
O to widze ze mialysmy podobny piatek.ognisko a potem braki pamieci
Jestem za zawilcami japonskimi albo za zwyklymi bialymi jezowkami i stipa np.pieknie im razem
Ogród Eli 13:53, 13 lip 2016

Do góry
agata19762 napisał(a)
Ela przecudnie!!!
Już sobie postanowiłam też będę siała stipę tylko nasiona kupić muszę. Piękna jest.

Suszy też nie znoszę nie wyrabiam z podlewaniem.

moja stipa z własnych nasion zebranych jesienią, z kupnych mi nie wyszło
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 10:24, 13 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Janka, znasz nazwę tej jezowki?
Czy ona na początku ma pomarańczowe kwiaty a potem takie malinowe?
Wysoka jest u Ciebie?

Stipa się ze wszystkim pięknie komponuje.

Edytko, nie zapisalam nazwy tej jezowki. Ona nie zmienia koloru i zostaje taka w odcieniu pomarańczy. Szczerze srednio pasuje do mojej ogrodowej kolorystyki i zastanawiam sie nad jej eksmisja. Nie jest jakas mega wysoka, moze ma z 60 cm.
Stipa rzeczywiscie pasuje do wszystkiego, tylko strasznie sie rozsiewa
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 00:14, 13 lip 2016

Do góry
Zagajanka napisał(a)
Jeżówkowo...

Janka, znasz nazwę tej jezowki?
Czy ona na początku ma pomarańczowe kwiaty a potem takie malinowe?
Wysoka jest u Ciebie?

Stipa się ze wszystkim pięknie komponuje.
Blaski i cienie nowego życia 22:25, 12 lip 2016

Do góry

Kilka ujęć z mojego najwięcej uczęszczanego przejścia, czekam aż tą ścieżkę zarośnie karmnik ościsty Jeszcze stipa od Gosi kwitnie, pięknie wygląda trawka od Krysi z Hirutkowego Raju.

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:23, 12 lip 2016

Do góry
Ewo
U mnie liliowce kwitną jeszcze w sierpniu, ale przy tylu odmianach zawsze jakieś późniejsze się trafią, ja dosadziłem do liliowców troszkę jeżówek by były na później, ale nie wiem jak się to sprawdzi, trzeba by jakieś byliny sierpniowe wybrać, może jakięs ładne dzielżany o ile kolorystyka by pasowała, świecznice kwitną później, ale te jednak półcień wolą, dosadzać będę jeszcze kwitnące miskanty między lilie, ale wiadomo to koloru nie doda zbyt wiele.

Bożenko już za jakiś czas będzie jeszcze lepiej

Olu ta różowiasta z motylkiem to Southern Belle, przepiękna jest i wysoka, ale troszkę się kłaść lubi, ale ja przed kwitnieniem wiąże i jest spokój
Na bylinówce ogólnie mam 7 odmian różowych jeżówek

Paweł szkoda, że stipa w tym roku będzie marna, ale za to chyba szałwia na jesieni powtórzy, coś za coś niestety.

Zapomniałem napisać, że róże jak na razie mają u mnie nie jedną, nie dwie, a 3 czerwone kartki, są beznadziejne i tylko Ascot z Bonicą jakoś się broni. chyba czas szpadlem pogrozić.
Doświadczalnia bylinowo-różana 17:29, 12 lip 2016

Do góry
Rench napisał(a)

Daleko musiałam się pocofać,ale warto było

Twoje artystyczne ujęcia kwiatów są piękne,ale ten warzywnik...

Co to za kłosy trawy z Brotherem?

Pokaż jeszcze zdjęcia,nie skąp

Reniu, podziwiam, że chciało Ci się tyle cofać, dziękuje

Z Brother Cadfael rośnie sobie Stipa capillata. Zobaczymy, czy przezimuje

Na razie będę skąpić fotek, bo w niedoczasie jestem. W przyszłym tygodniu będzie już lepiej
Ogród do odświeżenia 19:35, 11 lip 2016

Do góry
Stipa w sierpniu pokaże na co ja stać - sierpień nalezy do traw. Cierpliwości
Miłkowo - sezon 2016-2022 14:03, 11 lip 2016

Do góry
Mirka napisał(a)
U mnie Irenko stipa w tym roku marna.Mam nadzieję ze chociaż jedna na nasionka zakwitnie.Ogólnie to chyba się wyleczę z traw wszystkie co miałam z twoich nasionek nie ruszyły wiosną wysiałam jeszcze raz i jak nie przetrwają to koniec trawkowania.

U mnie stipa stara, nowe tez kwitną
inne trawy też doskonale, ja jestem zatrawkowana na maksa
wg mnie one uwielbiają wilgoć
mam siewki kolejnych, jak podrosną, wyślę ci na jesień...to chyba Hameln lub Moudry
a u siebie siewki zbierałam i dawałam w docelowe miejsca i wszystkie juz są wielkie kępy
może więc to kwestia ziemi i wilgotności...
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:55, 11 lip 2016

Do góry
U mnie Irenko stipa w tym roku marna.Mam nadzieję ze chociaż jedna na nasionka zakwitnie.Ogólnie to chyba się wyleczę z traw wszystkie co miałam z twoich nasionek nie ruszyły wiosną wysiałam jeszcze raz i jak nie przetrwają to koniec trawkowania.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies