Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Makusia 08:39, 15 lip 2016

natka098 napisał(a)
Jadę samochodem, podczytuje ogrodowisko, i tak czytam, że o jakimś mikserze piszesz. pierwsze w głowie hmm mikser do jakiś roślinek, ale jaki mikser może taki do robienia soku z trawy pszenicznej. Hmm. Idę dalej o to taki duży mikser, ale po co o nim piszesz, piszą o jakiś butach odkurzaczach, hmm to jakaś akcja wymiany niepotrzebnych sprzetów hmmm. A potem suprise tam są roślinki i zonk, o ja głupia, że wcześniej na to nie wpadłam, roślinki na wypasie.

Natka, powaliłaś mnie tym wpisem
Ja też uwielbiam być nie w temacie czasem i nagle dostać olśnienia A na Ogrodowisku trzeba mieć oczy z tyłu głowy, jak szyframi Dziewczyny lecą
Moja konwersacja z AniąCh na temat odszyfrowania skrótu "Gracki" tego najlepszym przykładem
Makusia 08:40, 15 lip 2016

Toszka napisał(a)
jedno tylko dojrzałam w cisach (tych do góry nogami) i informuję cię, ze już dostrzegłam kilka sadzonek idealnych na wyprowadzenie na stożki

Uszy mam szeroko otwarte- zapodawaj- które, kiedy, od kiedy
Makusia 08:42, 15 lip 2016

LyraBea napisał(a)
Ale wypasiony "sprzęt" do Ciebie dotarł. A ja ciągle na etapie ubijaczki ręcznej Powzdycham sobie...

Beti, zapewne dzięki ubijaczce ręcznej wyćwiczyłaś sobie łapki, i dzięki temu tak e zasuwasz z pracą u siebie! Zresztą- nie ważny sprzęt- ważne chęci
Makusia 08:45, 15 lip 2016

roma2 napisał(a)
Ja tam się trzęsę nad nowym laptopem, bo jeszcze nie spłacony, to nie będę nim dyrdać dookoła głowy, choć z drugiej strony, może trochę śmieci z klawiatury bym sie pozbyła. Spróbuję "następną razą".
Gąszcz będzie Marto u Ciebie jak nic.

Roma pewnie masz rację
Te trawy, które nie są stipami kupiłam na wiosnę jako "trawki mix". Wtedy byłam na innym etapie zakupoholizmu, choć już mi się wydawało, że przeszłam przemianę, bo nie kupowałam- jak zawsze- po jednej sztuce, tyko....po dwie
Nie miałam z nimi co zrobić, bo nawet nie wiem, co to za trawy (wydaje mi się, że dwie z nich to Miskanty Malepartusy, ale pewności nie mam). Toszka doradziła, żeby póki co- na teraz- trzepnąć na półkę razem z różami, więc tak zrobiłam
Makusia 08:48, 15 lip 2016

Moniczko- dzięki, choć nic nie było "zakupem"- raczej "darowizną"

MirellaB napisał(a)
Brązową trawę nadal uważam jako uschniętą, chociaż coraz bardziej mi się podoba

Stipa z własnego wysiewu pochłania bardzo dużo pracy, a efekt marny w stosunku do kupnej.
Przerobiłam temat w tym roku tzn.wysiew nie - kupna tak.

Mirello, ta stipa, którą dostałam jest "samosiejkami"- przynajmniej częściowo. Większość jest ogromniasta po prostu.

Brązowa trawa może budzić kontrowersje, to fakt- ale ostatecznie, to inny, oryginalny akcent w ogrodzie
dominika_ 09:27, 15 lip 2016

Jak tam Toszka wypatrzyłaś materiał na stożki w przekręconym zdjęciu? Do tej pory zachodzę w głowę
Makusia 09:45, 15 lip 2016

Toszka "ma tę moc"
dominika_ 10:17, 15 lip 2016

Makusia napisał(a)
Toszka "ma tę moc"

Nawet wiele mocy
JoannaDe 10:49, 15 lip 2016

Marta, ja nie wiem co tu się dzieje. Od wczoraj mnie nie było a tu tyle stron do nadrobienia.

Mikserowa paczka cudo. Takie paczki to codziennie mogą przychodzić co nie?
Makusia 10:51, 15 lip 2016

Asiu pewnie, że tak, tylko teraz całam w nerwach, żeby jakoś te roślinki zagospodarować. U mnie ciągle pada! I to pada- nie pokropuje, czy mży.
Poza tym liczę na oświecenie, gdzie to dobro całe rozmieścić....