Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w cieniu brzozy 10:23, 12 kwi 2016

Do góry
Mam ogromny problem, nie sadzę tulipanów i moje nornice rozsmakowały się w cebulach czosnku ozdobnego, tragedia, najpierw zaczęły więdnąć liście, sprawdzałam, trzymały się mocno w ziemi, nie rozumiałam co się dzieje aż do momentu, gdy zaczęły znikać liście w całości wciągnięte pod ziemię. Ta dziura to ślad po wciągniętym czosnku.

Obok zostały dwie, jedną dało się wyciągnąć bo cebula zjedzona, druga pewnie nadgryziona i jeszcze się trzyma.

Czy u kogoś też coś takiego się zdarzyło?
Testowe dodawanie zdjęć 10:19, 12 kwi 2016

Do góry
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:12, 12 kwi 2016

Do góry
kolejny dubel więc :

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:11, 12 kwi 2016

Do góry
wyszedł dubelek to dam fotkę
mój emuś wieczorkiem znów grzebał

Ogród w cieniu brzozy 10:08, 12 kwi 2016

Do góry
Mirka, pisałam Ci, że nie zostawiam jeszcze ale myślę, że zacznę pod przykryciem na razie. Lepiej by miały jakąś różnicę temperatur, będę tylko sprawdzać temp. nocne i jak by co schowam.

07_Rene napisał(a)
Dorodne masz pomidory. Ja zbyt późno wysiałam swoje i mają dopiero jedną parę liści właściwych. Inne wysiewy też godne podziwu, a jaki ład i porządek w nich pasuje
Zdjęcia piękne - dziękuję Potrzebuje takich inspiracji, żeby nie zapomnieć jaki ogród chce mieć.

Renia ja na pewno za wcześnie wysiałam te pierwsze ale tak mi było wygodnie, mam nadzieję, że wytrzymają ładnie do czasu wsadzenia. Drugą partię dopiero w tamtym tygodniu pikowałam.
Co do ogrodu, ta ja sama nie wiem jaki mój ma być, ciągle mieszam wszystko bo różności lubię, znalazłam ostatnio kawałek kolkwicji, który pozostał po wysadzeniu krzewu, nie potrzebujesz czasem?
A to moje dawno już sadzone szachownice, przez co schowane w głębi rabaty.
Powitania - poznajemy się i przedstawiamy 10:08, 12 kwi 2016

Do góry
Witam wszystkich tak samo zakochanych w ogrodach jak Ja

Na forum zaglądam od kilku miesięcy ale dopiero tydzień temu założyłam własny wątek

Mój wymarzony ogród powstaje pod Olsztynem na Warmii Stąd pochodzę i tutaj wróciłam wraz z Mężem i Synkiem

U "siebie" mieszkamy dopiero od końca listopada więc tak naprawdę trochę ponad 4 miesiące. Już od jesieni wsadzałam do ziemi to co udało mi się pozyskać od znajomcyh i rodziny i bardzo cieszy mnie fakt, że na wiosnę wszytsko powschodziło. Gleba nienajlepsza a jednak roślinki dały radę i tak naprawdę dopiero teraz odkrywam co to to dokładnie były za sadzonki
Tak bardzo chciałam na wiosnę kolorów, że wsadziłam ponad 800 cebulek kwiatowych...kwiatów póki co widziałam zaledwie 6 No ale nie zrażam się.

Mam nadzieję, że mogę liczyć na wasze odwiedziny, sugestie i wsparcie bo działka duża i jak na tą chwilę nie licząc 3 mini rabat....PUSTA

PRzedsatwiam moją działkę

Świerk serbski - Picea omorika 10:04, 12 kwi 2016

Do góry
Ponawiam pytanie o to czy świerk serbski poradzi sobie na:
- słonecznym stanowisku,
- gleba zbita gliniasta i wilgotna,
- wysoki poziom wód gruntowych

Chciałam teraz kupić i posadzić, ale po ostatnich intensywnych opadach, jak kopię dół, to momentalnie zapełnia się wodą. Dramat, przecież nie mogę rośliny wrzucić do dołu z wodą... Poczekam aż woda opadnie, ale przecież takie okresowe zalewanie będzie występować cały czas. Jakie drzewo iglaste to zniesie? Tracę nadzieję na te serby

Anna i Ogród 10:01, 12 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Aniu, działałaś dziś?

Trochę działałam. Posadziłam morelę Early Orange. Jeszcze trzeba cięcie zrobić.

Zaczęłam pozbywanie się jałowca który ma 9 lat. Rozrósł się jak potfoor. Została jeszcze część z korzeniem ale polałam chemią i czekam aż cały padnie. Czubata taczka pędów była

Poza tym przesunęłam derenia Ivory Halo. Może o 15 cm. Bo korzenie skubany miał wieeelkie a dopiero 2 lata w ziemi. Z 1m średnicy. Ledwo go radziła.

I przesunęłam trochę perukowca Royal Purple. Też 2 lata ale korzenie za 30 cm średnicy więc tu mogłam poszaleć.
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 10:00, 12 kwi 2016

Do góry
Kasia popikuj, ja bym tak zrobila. Ja sieje pak choi wprost do gruntu, rzadko.

Tu wczoraj zwalczyłam warzywnik
Co i jak? Nowicjuszka 09:59, 12 kwi 2016

Do góry
Mira104 napisał(a)

przeczytam o niej chciałam coś brązowego, żeby pasowało do zieleni i niebieskiego koloru
mniej więcej coś takiego, żeby nawiązywało do skarpy

No pięknie, zdolna jesteś) A konwalnik? Jak słoneczne i zaciszne miejsce to da radę a jest prawie czarny no i niski Pozdrawiam:
To wlasnie Ja 09:58, 12 kwi 2016

Do góry
Wycinek mojej mini rabaty

2/3 mini trawnika Wszystko póki co mini

Kolejny miły widok dla oka

Ogród Małej Mi - sezon 2016 09:45, 12 kwi 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Zaglądającym kilka fotek z dzisiaj.. i padła bateria..

Dziś jest zachwyt nad trawką Gold Fountains.. słaby aparat.. ale wygląda zjawiskowo.. foto tego nie oddaje.

Ania cudna trawka gdzie kupiłaś ??? u Pana bylinowego???
muszę koniecznie wybrać się w Twoją stronę ...
Księżycowy... 09:41, 12 kwi 2016

Do góry
Wendy79 napisał(a)
Po pracy w ramach "relaksu" weszłam w warzywnym na rabatę kwiatową. Pięć wiader chwastów wyniosłam Wolę nie myśleć ile siewek niezapominajek i nagietków wyplewiłam. Odnalazłam za to wychodzące orliki i rudbekię. To już sukces

Ostróżki bardzo ładne już i zaczyna kwitnąć kocimiętka ...

Wendy ile ja mam chwastu, wczoraj Ewie Luteczcie pokazywałam, wysiany jak maczek. Muszę ruszyć w rabaty na pielenie, ale to jeszcze chwilę poczekam jak podrośnie, będzie łatwiej go wyrwać U mnie też ostróżki ruszyły.

W sklepie ze stalą wypatrzyłam sobie pręty, będę sama podpory robić pod peonie i może ostróżki też coś dostaną. Zobaczę jak wyjdzie
Skarbonkowy ogródek 09:39, 12 kwi 2016

Do góry
Ostrzegam: ładnie ani dobrze nie jest

Strona zachodnia po prawej

Północno-wschodnia:

wzdłuż ściany w kierunku ogrodu maja być posadzone hortensje na całej długości podsadzone carexami
Ogród Małej Mi - sezon 2016 09:39, 12 kwi 2016

Do góry
Miłego dnia... ja bez odbioru..

Anna i Ogród 09:38, 12 kwi 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)

Prymule szaleją

i wczorajsze obsadzenia

Ojej, ojej - jakie to ładne. A donice........ ehhh, cudo
Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 09:38, 12 kwi 2016

Do góry
Od 2 tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem działki, która jest obsadzona tujami. Na kilku z nich zauważyłem lekkie przebarwienia (nie są mocno zielone tylko lekko przechodzące w brąz - całe drzewka, 3 tuje są brązowe od połowy w górę jak na zdjęciach. Proszę o pomoc czy to jakaś choroba, jak można z nią walczyć?

Podwórkowa rehabilitacja 09:37, 12 kwi 2016

Do góry
Agniesiu, Aniu dziękuję bardzo ale to zeszłoroczne nasadzenie, przyroda tak ze mną współpracuje

A propos przyrody zanim zaświeci słońce - a daję mu czas do 19:34 - przesadzam sukcesywnie moje pomidory. Sukcesywnie ponieważ używam do tego pustych butelek po wodzie mineralnej. Mam już tak posadzonych 29 sztuk. Czeka jeszcze 16. Rodzina wspiera ale czas nagli i tych 16 również powinno już mieć swoje plastikowe domki. Syberyjski pomidor wiedzie prym ale też był wysiany trochę wcześniej. Jeśli kogoś dopadł też taki urodzaj to polecam tą technikę. Oszczędność miejsca, nic się nie wylewa na parapet tylko wygląd kiepski ale zapach pomidorków to rekompensuje
Aha papryki też mam sporo.
A teraz foto

Ogród Małej Mi - sezon 2016 09:36, 12 kwi 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Twoja kiku to potwor !! Rusza już?

Pierwsze płatki rozchylone.. ale pogoda deszczowa i zimno.. wiem, wiem inni maja dużo zimniej i nie powinnam narzekać

Tulipany czekają na słoneczko.. część mi kwitnie, ale nie mam kiedy nawet sfotografować.. dziś wyskoczyłam do trawki.. i padła bateria.

Ogród Małej Mi - sezon 2016 09:36, 12 kwi 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Twoja kiku to potwor !! Rusza już?

Pierwsze płatki rozchylone.. ale pogoda deszczowa i zimno.. wiem, wiem inni maja dużo zimniej i nie powinnam narzekać

Tulipany czekają na słoneczko.. część mi kwitnie, ale nie mam kiedy nawet sfotografować.. dziś wyskoczyłam do trawki.. i padła bateria.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies