Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Gocha 23:37, 20 kwi 2016

katel napisał(a)
Gosia syn przystojniak!
Donice piękne, kolorowe a ile doniczek z nowymi roślinkami , będziesz miała co sadzić . Ogród pięknie się prezentuje i różyczki u Ciebie też zagościły , ja też się zaróżyczkowałam .

Kasiu dzięki w imieniu syna. Już się boję gdzie ja zdołam upchać te wszystkie rośliny z doniczek. Co do różyczek to ja ich już sporo miałam do tej pory. Razem z tymi najnowszymi będę miała 36 sztuk róż u siebie.
Marga 00:04, 21 kwi 2016

Gosiu, wpadłam zobaczyć Twoją szafirkową rzeczkę
Twoje patyczki Anabelek piękne, duże listki puściły , reszta od Ciebie też sobie dobrze radzi. Najgorzej jest z silver dolar, nie wiem czy z nich coś będzie.
Synuś to bardzo elegancki młody mężczyzna
Kasik 07:05, 21 kwi 2016

Gocha napisał(a)

Kasiu ja tez na razie nie mam ławeczki, po drugie to jezeli kupię to jakąś najtańsza bo nie stać mnie na takie wypasione teakowe chociaż nie powiem one sa po prostu cudne. W tej chwili mogłabym tam postawić 2 fotele wiklinowe bo takie mam od dawna i sa gdzieś w altanie babci. Hortki tam mam po jednej stronie w tej chwili- na lewo od 3 kulek bukszpanowych jest sosna i perukowiec zielony kwitnący na tegorocznych pędach więc moge go formować na niezbyt duży. I od nich po lewej jest sporo hortensji ale różnych. Zobacze jak one bedą kwitły w tym roku i jezeli nie beda tam pasowac to bedę zmianiać. Takie hortensje miałam i musiałam je zagospodarować. Jeszcze muszę coś dosadzić z prawej strony przy tych kulistych sosnach. Obok nich jest tylko brzoza - tylko taka zielona ale troche inna niż normalne. Anabelki mi się strasznie podobają chyba najbardziej z bukietowych nawet pomimo tego pokładania się. Powsadzałam około 80 patyków Anabelek do ziemi i czekam czy wypuszczą korzenie.

Małgosiu -wejdź sobie na wątek do Asi "pokażę nasz ogród" strony 132,210- to tak na szybko znalazłam.

Piękny, wart inspiracji no i ławeczka z anabelkami. Wcale jakiejś drogiej nie trzeba. Wikliny na trawę i deszcze szkoda.

Asia cudnie łączy trawy i wszystko inne, a warzywniak jest pokazowy.
Ja sama tak nie zrobię bo u mnie nie ma gdzie takiej ławeczki wstawić - za czytelnie mam, ale u Ciebie tyle możliwości. Ty również pięknie komponujesz roślinki na rabatach i na pewno wyjdzie super.
Milka 12:11, 21 kwi 2016

Gocha napisał(a)

Ewuś niezbyt poszaleję bo teraz oprócz kręgosłupa to i kolano wysiadło i w ogóle nie bardzo nastrój jest z powodów zdrowotno rodzinnych. I trochę nerwów- Jasiek testy pisze a u niego to z wiedzą różnie bywa.
Fotka Jaśka przed balem - i tak też poszedł na egzaminy tylko bez muszki bo go drapie.

Przystojniak!
Kawał pracy u ciebie, plany ciekawe, wiadomo, że nie sam ogród...życie się toczy, jakos trzeba równowagę trzymać; wiklina nie wytrzyma, lepiej samemu coś zrobić z recyklingu, myślę o ławeczce, a kiedyś tekową sobie kupisz, ja nie mam ich, ale mam swoje i też służą
Gocha 15:16, 21 kwi 2016

Marga napisał(a)
Gosiu, wpadłam zobaczyć Twoją szafirkową rzeczkę
Twoje patyczki Anabelek piękne, duże listki puściły , reszta od Ciebie też sobie dobrze radzi. Najgorzej jest z silver dolar, nie wiem czy z nich coś będzie.
Synuś to bardzo elegancki młody mężczyzna

Marga cieszę sie że patyki się dobrze sprawują. Moje Anabelki w ziemi a pozostałe w wodzie zostały i nie wiem czy coś z nich będzie bo na razie korzonków nie wypuszczają. Jasiek to już 16 letni młody mężczyzna. Sama zobaczysz jak czas szybko leci i jak Twoi synowie szybko dorosną i staną się eleganckimi młodymi ludźmi.
Gocha 15:24, 21 kwi 2016

Kasik napisał(a)

Małgosiu -wejdź sobie na wątek do Asi "pokażę nasz ogród" strony 132,210- to tak na szybko znalazłam.

Piękny, wart inspiracji no i ławeczka z anabelkami. Wcale jakiejś drogiej nie trzeba. Wikliny na trawę i deszcze szkoda.

Asia cudnie łączy trawy i wszystko inne, a warzywniak jest pokazowy.
Ja sama tak nie zrobię bo u mnie nie ma gdzie takiej ławeczki wstawić - za czytelnie mam, ale u Ciebie tyle możliwości. Ty również pięknie komponujesz roślinki na rabatach i na pewno wyjdzie super.

Kasiu faktycznie u Asi jest pięknie- zagladałam do niej juz wcześniej. A warzywnik rzeczywiście ma pokazowy- mój niedościgniony wzór. Ja wcześniej jakoś nie miałam w planach ławeczki alejak dziewczyny poddały taki pomysł to właściwie czemu nie.- spróbuje zrobić tam dla niej miejsce a rosliny naokoło to raczej powoli pomyśle nad nimi. Może jakies natchnienie na mnie spłynie i uda mi sie cos fajnego wymyślić- może będę jak pomysłowy Dobromir.
Gocha 15:31, 21 kwi 2016

Milka napisał(a)

Przystojniak!
Kawał pracy u ciebie, plany ciekawe, wiadomo, że nie sam ogród...życie się toczy, jakos trzeba równowagę trzymać; wiklina nie wytrzyma, lepiej samemu coś zrobić z recyklingu, myślę o ławeczce, a kiedyś tekową sobie kupisz, ja nie mam ich, ale mam swoje i też służą

Irenko niestety mnie znowu troche mocniej połamało tzn. kręgosłup znowu daje sie we znaki i lecę na przeciwzapalnych i przeciwbólowych. Dzisiaj i jutro pewnie nic nie porobię a w ogrodzie strasznie dużo chwastów. Ławeczke widziałam w necie świerkowa za 120 zł. więc może na razie taka albo jedną dębową z tarasu przeniosę. Tylko nie wiem jak musi być przygotowana ziemia pod tą ławką. Czy moze być tylko obrzeże krawężnikowe lub z kostki i wysypany kamykami placyk wewnątrz.
Ewa777 17:10, 21 kwi 2016

Gosiu, Jasiek się super prezentuje Dobrze, ze już po egzaminach, to może odetchnąć U nas za chwilę matura!
Bardzo mi się podobają Twoje zakupy - różyczki, powojniki - takie wypasione już A zadoniczkowaniem się po prostu powaliłaś Mnóstwo masz tego.
Zdrówka życzę Ci
Gocha 17:56, 21 kwi 2016

Ewa777 napisał(a)
Gosiu, Jasiek się super prezentuje Dobrze, ze już po egzaminach, to może odetchnąć U nas za chwilę matura!
Bardzo mi się podobają Twoje zakupy - różyczki, powojniki - takie wypasione już A zadoniczkowaniem się po prostu powaliłaś Mnóstwo masz tego.
Zdrówka życzę Ci

Ewuś wprawdzie Jasiek po egzaminach ale odpocząć niestety nie może bo musi jeszcze walczyć o jak najlepsze oceny z 5 przedmiotów a u niego jakoś słabe sa chęci do nauki. Pragnę również zaznaczyć że u nas też matura a Andrzej też nie siedzi za bardzo nad książkami. Włąśnie pojechał na koncert zespołu kolegi i na zlot klasyków ( jada tam z kolegą jego maluchem ) Ewuś mogę poczęstować kilkoma doniczkami- Przyjedziesz po nie ?
Kindzia 18:30, 21 kwi 2016

Małgosiu masz dużo miejsca i myślisz o magnolii. Zobacz sobie Aleksandrinę, ja jestem w niej zakochana, tyle, że takie wielkie drzewo to bym chyba musiała na polu za moim ogrodem posadzić
Wszystkie róże Austina pięknie pachną Upewnij się tylko czy tej bordowej nie będzie Ci przypalać słońce, bo coś mi się kojarzy, że bordowe Austina nie mogą w pełnym słońcu rosnąć, bo je przypala. Ale może nie tą akurat...
Szwedzka królowa to piękna róża, ciekawy układ płatków w pąku ma. Będzie pięknie!!!

A niedawno widziałam gazetkę z Lidla z ławeczką, zupełnie przyzwoitą, za całe 99 zeta. Musiałabyś upolować. Bo pewnie jak taka cena, to ludziska od rana przed sklepem czekali.

Dopiero w zeszłym tygodniu wywaliłam dwa wielkie wory irysów bródkowych. Tylko, że kolory to wielka niewiadoma. Przerabiałam rabatę i musiałam usunąć naddatki. A oczywiście nieopisane były I, oczywiście, jakie mi zostały tam, to nie wiem. Ale jeżeli przyjedziesz na Śląsk, to mam zakamuflowane niebieskie. Mogą być Twoje Tylko mi się przypomnieć musisz.

Dziecko masz przystojne Pilnuj