Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród dla moich synków

Ogród dla moich synków

anka_ 12:29, 21 kwi 2016

Ale masz super trawniczek. Zieleń aż bije po oczach. A jak rabaty ruszą....

Marga napisał(a)
Domek dla trzmieli
Świetny jest. Sprawdza się, miałaś już wcześniej? A może teraz ma lokatorów? Ja chyba muszę swoim zrobić, bo dzisiaj usilnie penetrowały wszystkie dziury w tarasowych dechach.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
olga80 14:04, 21 kwi 2016

Ależ u Ciebie soczysta zieleń i ta przestrzeń cudnie
Na rabacie czyściutko Pamiętasz może co to za odmiana tulipków. Piekne są
Dominika11 14:07, 21 kwi 2016

ale super skoszona trawa - ekstra to wygląda
amelia_b 14:12, 21 kwi 2016

Marga napisał(a)
mam jeszcze kilka zdjęć

w tym widoku to się normalnie można zakochaćtylko nic z nim nie rób bo normalnie uduszę cię jak go zepsujesz
amelia_b 14:16, 21 kwi 2016

z wrażenie nie napisałam że ślicznie ci wszystko rośnie i pięknie ogród wygląda ze świeżo skoszonym trawnikiem
Dominika11 14:18, 21 kwi 2016

ale czadowo wygląda
Marga 21:49, 21 kwi 2016

Ojej! Ile sympatycznych gości wpadło i ile miłych komentarzy Dziękuje bardzo. Znaczy się, na razie się podoba i idę w dobrym kierunku. Jak nie to proszę "walcie" śmiało. Jeszcze dużo pracy przede mną i nasadzeń do zrobienia.

Kacha123 napisał(a)
O mamo! Ale ładnie, a dopiero co powstawały rabaty! I jaki trawnik soczyście zielony! Pozdrawiam
Dziękuję Kasiu Trawnik jest z lipca ubiegłego roku, więc jeszcze młody. A moja wielka rabata jeszcze nie jest skończona, zabrakło kilku konkretnych roślin na jesieni w szkółkach.

MirellaB napisał(a)
Fantastyczna porcja zdjęć, ależ pięknie wszystko wyglada i rozmnażalnik na bogato
Trawniczek pierwsza klasa, roślinki wszystkie super, wogóle pięknie, duże WOW

Weź Mirelka bo się zaczerwienię Dzięki. Cieszę się, że zaczyna juz coś być widać i nawet się podoba.

Basilikum napisał(a)
wow ale masz traw nik, piekny i jaki duzy bedzie z czego kolejne rabaty robic hihih
a rslinki tez pieknie rosna. Przedszkole hortkowe cudowne jak to wszystko zakwitnie to bedzie czad
Tulipany te rozowe mam chyba takie same, a perovskia w takim samym stanie u mnie. Ponoc mozna ja mnozyc ale nie wiem jak. Chcialabym jej wiecej miec

Dziękuje Izabello Trawnik na razie zostanie tak jak jest, bo mam w domu 3 fanów piłki nożnej ale nie mówię, że nie przemianuję go na rabaty za kilka lat.
Ja perovskie po obcięciu wsadziłam prosto do gruntu w rozmnażalnik. Zobaczymy co z tego będzie.

gobasia napisał(a)
czy to specjalna metoda koszenia,czy tylko tak wyszlo na zdjęciu-faliście?

Witaj Gobasiu Rabata jest falista, więc trawnik też faluje Zaczynam koszenie od strony fali i kosiareczką raz w jedną raz w drugą stronę i mam paski.

ziele napisał(a)

Kosaćce na 100%

Super, cieszę się, bo je bardzo lubię Jeszcze je rozmnożę, znalazłam właśnie fajnego linka jak to zrobić

anabuko1 napisał(a)
O matko!!Ale masz porządeczek idealny.Nawet wzorowo wykoszona traw.Suuper!
A tulipanki te wrzosowe są piękne
Z tą ławeczką miedzy żurawkami będzie cudnie,Juz to sobie wyobrażam

Dziękuje Aniu za miłe słowa Dobrze, że na zdjęciach bałaganu nie widać

anka_ napisał(a)
Ale masz super trawniczek. Zieleń aż bije po oczach. A jak rabaty ruszą....

Świetny jest. Sprawdza się, miałaś już wcześniej? A może teraz ma lokatorów? Ja chyba muszę swoim zrobić, bo dzisiaj usilnie penetrowały wszystkie dziury w tarasowych dechach.

Dzięki Aniu Taka młoda zieleń jest bardzo przyjemna dla oka, bardzo ją lubię No, tych bujnych rabat już nie mogę się doczekać
Jak bączki penetrowały to znaczy że szukały domu Rób im domek.
Mój mam pierwszy raz i dopiero od kilku dni, więc trudno powiedzieć czy ma już lokatorów. wymiary znalazłam na profesjonalnej stronce, ale chyba mógłby być mniejszy.

olga80 napisał(a)
Ależ u Ciebie soczysta zieleń i ta przestrzeń cudnie
Na rabacie czyściutko Pamiętasz może co to za odmiana tulipków. Piekne są

Cieszę sie Teresko, że Ci się podoba Deszcz wydobył kolory i faktycznie wyszło bardzo zielono. Niestety odmiany tulipanów nie pamiętam, ale kupowałam je chyba w biedrze. Jest duża szansa, że inni też mają takie i może pamiętają odmianę

Dominika11 napisał(a)
ale super skoszona trawa - ekstra to wygląda

Dzięki Domi A wiesz, że jak była długa to tak pięknie falowała na wietrze jak jakiś step Aż szkoda mi było ją kosić.

amelia_b napisał(a)

w tym widoku to się normalnie można zakochaćtylko nic z nim nie rób bo normalnie uduszę cię jak go zepsujesz

taki będę miała z kanapy (jak będę miała czas na niej posiedzieć) i na lawendę w ósemce. Wiem, że niektórym może się nie podobać "boisko na środku", ale nie chciałam zasłaniać sobie widoku na rzekę, a i chłopaki maja gdzie kopać piłkę. Trawnik na razie zostaje
Fajnie, że Ci się podoba to co zostało już zrobione

jolanka 23:25, 21 kwi 2016

Marga napisał(a)

Leci niestety za szybko
I do centrum na piechotę z Nadbystrzyckiej było blisko A za komuny to dalej to juz były tylko pola i sady ... teraz tam są osiedla, w tym moje. Szkoda mi tych sadów.

Niedaleko był bar, w którym były bardzo dobre kopytka z sosem pomidorowym Chodziliśmy tam po zajęciach

Trawnik masz superaśny My będziemy robić go dopiero w tym roku ale tak fajnie kosić "falowo" to chyba nikt nie potrafi, CUDO
Alicja169 23:52, 21 kwi 2016

A taka soczysta trawa to czym karmiona?
Po ubiegłorocznej suszy chyba muszę od nowa trawniki zakładać
Basilikum 06:40, 22 kwi 2016

z trawnikiem oczywiscie zart byyl, po tym jak czytam na Forum, jak niektorzy go co roku coraz mniej maja

Perowskiej patyki wyrzucilam glupolka jedna. Moze jesze cos obetne hmm