Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:42, 06 sie 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Marzenko, ależ bosssskie zdjęcia z Twojego ogrodu!!! Teraz jest najpiękniejsza pora w ogrodzie! Wszystko po prostu mega bujne, soczyste!!!
No a na te limki napatrzeć się nie mogę, zwłaszcza porównując je z moimi... Po weekendzie kolejna sztuka do wyrzucenia... Dziś spróbuję zmienić im ziemię jak radziłyście... Czy to na pewno lime marmelade? Powtórz proszę w jakich warunkach glebowych i słonecznych rosną u Ciebie, że TAK wyglądają

Aga dzisiaj dokupiłam limkę, która wygląda jak limka w Psarach, ale chyba ostatnią...
moje lime rosną od zachodnie strony. Slabo rosly to je podlalam florowitem przed urlopem po liściach i do ziemi. A florovit leję na tzw oko do konewki.....

Gleba jak wszędzie glina ale rozpiaszczona i tu mają w miarę sucho, woda nie zalega gdyż spływa w kierunku grabów. Ja mam caly ogród jakby podniesiony, woda spywa na boki i przód....
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 14:37, 06 sie 2012

Do góry
Aniu_studio, Beata_S wieczorem będą fotki, może coś poradzicie... Na razie siedzę w pracy i przebieram nóżkami, bo bym już coś w ogrodzie robiła... 8szt. wrzosów wykopanych w środę czeka w taczce w garażu na posadzenie... Mam nadzieję, że sz...ich nie trafił

Pszczółko u mnie niestety nie ma już możliwości siania zielonych nawozów... Rabaty założone, tylko nie wszystkie wypełnione roślinkami... Moja ziemia odpoczywała całą budowę, a w niektórych miejscach do dziś sobie odpoczywa Gliniasta ziemia i dość wysoki poziom wód gruntowych plus obfite opady sprzyjają (wg fachowców) tym różnym grzybkom u mnie... A jeśli chodzi o żurawki, to sama jestem sobie winna - dziewczyny radziły, żeby bardziej rozluźnić ziemię, to ja cwaniakowałam, że jak nie dadzą rady, tzn., że się do mojego ogrodu nie nadają. A teraz mi ich szkoda i akcję ratunkową muszę przeprowadzić... Mam za swoje, trochę pokory się należy

Joaśka u mnie ten zapał falami przychodzi Akurat byłam na wznoszącej, to sobie musiałam do Wiednia pojechać i tych cudów naoglądać, psia kość
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 14:19, 06 sie 2012

Do góry
Wieloszka, po co Ci sztab ogrodników skoro Twój ogród tak wygląda, oni by Ci przeszkadzali!
A co do wieku to za rok Twój ogród będzie wyglądał lepiej niz ten pod Belwederem z takim zapałem jaki ty masz!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:47, 06 sie 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Sebek, ten trawnik niestety tylko z daleka tak pięknie wygląda... Ale jak w przyszłym sezonie dostanie nawadnianie, to będzie git

Nawadnianie....Już się nie mogę doczekać - na pewno nie pożałujesz!!!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:58, 06 sie 2012

Do góry
"Usunięcie bez litości" - w przypadku kilku sztuk tych żurawek oznacza usunięcie prawie wszystkich listków - zostaną może po 3 malusie w samym środku... Czy o to chodzi? Florovit zapodałam im w ubiegłą środę.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:44, 06 sie 2012

Do góry
BEATA_S napisał(a)

Southern Comfort radzą sobie lepiej

jakie ma stanowisko?cudna

Ja też to zauważyłam, jak ją posadziłam to tez ja przypalalo. Myślałam już o zmianie miejsca na mniej słoneczne, bo mi jej szkoda było, ale się wstrzymałam i teraz po miesiącu radzi sobie coraz lepiej, ale nie jest jeszcze tak ładna jak Twoja
I to samo miałam z Lime Marmelade, jak były malutkie to je przypalało, a teraz nie i rosną zdrowo ...tfu ...tfu

No czytam co Wy piszecie i nie mogę!!! Moje lime marmelade całe w plamkach i nie wiem, czy przypalone, czy jakiś grzyb Muszę fotkę cyknąć i poprosić Was o radę. Madżenka i Noemi każą zmienić im ziemię na luźniejszą i zostawić w tym samym miejscu (czyli na patelni, jak to u mnie ) Sebku, Beata - myślicie, że to wystarczy? Czy coś jeszcze powinnam zrobić, żeby je uratować? Tanie nie były, więc mnie ..... trafia, a wyglądają bardzo marnie...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:37, 06 sie 2012

Do góry
Sebek, ten trawnik niestety tylko z daleka tak pięknie wygląda... Ale jak w przyszłym sezonie dostanie nawadnianie, to będzie git
Spotkanie w ogrodzie asc w Rzeszowie - sierpień 2012 10:50, 06 sie 2012

Do góry
Obejrzałam całą relację ze spotkania - jestem pod ogromnym wrażeniem Aniu!!!!!!! Nie tylko Twoim - choć jesteś szalona i niesamowita babeczka, ale także Twojego ogrodu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Często na niego narzekasz, na chwasty, na misz masz itp.itd - a to wszystko bujda na resorach!!! Ale znalazłam winowajcę - to wszystko przez te przyciemniane okulary - musisz zmienić na różowe, Twój ogród na to zasługuje!!! Wszędzie piękne kanciki, trawnik jak marzenie, a bujność roślin zapiera dech!!! Chyba, że to narzekanie to miał być taki chwyt marketingowy Wszyscy przyjeżdżają i.... WOW!!!
Aniu, zatem najszczersze gratulacje tak pięknego i bujnego ogrodu! I wieeeelki szacun za organizację całego zjazdu - potrafię sobie wyobrazić ogrom prac przygotowawczych, żeby to wszystko tak wspaniale wyszło
Ogród Leny. 10:30, 06 sie 2012

Do góry
Lenko, 100 lat na seteczkę! Gratulacje!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:37, 06 sie 2012

Do góry
Lena, żebym to ja umiała perspektywicze, albo śmakie, albo owakie Jakie zrobię, takie wyjdą
Kiedyś będzie tu pięknie ... 08:33, 06 sie 2012

Do góry
Marzenko, ależ bosssskie zdjęcia z Twojego ogrodu!!! Teraz jest najpiękniejsza pora w ogrodzie! Wszystko po prostu mega bujne, soczyste!!!
No a na te limki napatrzeć się nie mogę, zwłaszcza porównując je z moimi... Po weekendzie kolejna sztuka do wyrzucenia... Dziś spróbuję zmienić im ziemię jak radziłyście... Czy to na pewno lime marmelade? Powtórz proszę w jakich warunkach glebowych i słonecznych rosną u Ciebie, że TAK wyglądają

Marzena2007 napisał(a)

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:16, 06 sie 2012

Do góry
Słuchajcie ja jestem na świeżo po obejrzeniu wiedeńskich cudów ogrodowych... Ogrody przy Schunbrunn, Belwederze i wiele innych... Przy ich przepychu mój ogród jest taki mizerniuśki... Jedyne co mnie tłumaczy, to brak całego sztabu ogrodników do pielęgnacji i wiek ogrodu... Mojemu daleko do kilku setek lat...

Moniko, Lauro, Julita, Ania_studio, Lena dzięki za pochwały Obiecuję solennie - dziś po południu obfocę cały ogród, aż Wam będzie bokami wychodzić, hihihi

Ewa bardzo dziękuję za fotki z naszego spotkania Ja i aparat fotograficzny nie lubimy się zbytnio... Fajny nowy avatarek

Madżenka a Ty to jak zwykle przesadzasz z tymi pochwałami A jak tak dzielnie i skutecznie ratowałaś trzmieliny przed przesadzeniem, to teraz moja droga wymyśl co mam posadzić w zamian!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:05, 06 sie 2012

Do góry
Uff,ależ Ty Wieloszka masz ogród!!!
Jeden z najpiękniejszych na forum - zdecydowanie się zakochałam
Jest tak perfekcyjny,świetnie zaplanowany że jak patrze na mój,to dostaję chęci przekopania go
Ogród Magdalenka 22:19, 05 sie 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Madziu, akurat jak do Ciebie pisałam to mi net padł I nie zdążyłam podziękować za czwartek i pięęękne runianki !!! Wstawiłam je na czas wyjazdu do garażu, żeby nie padły na słońcu i bez wody - przed chwilą sprawdziłam - mają się świetnie Tylko miejsce posadzenia muszę jeszcze raz przemyśleć, bo tam gdzie wcześniej zaplanowałam, to cały dzień słońce... Ale u mnie trudno o cień...
Buziol

Aga to ja dziękuję za zaproszenie ... trochę się zasiedziałyśmy , ale było przesuper ... co do runianki , zrób eksperyment i jedną posadź na próbę ...może da radę ... bo w tym miejscu co pokazywałaś to fajnie by wyglądały
Ogród Magdalenka 22:05, 05 sie 2012

Do góry
Madziu, akurat jak do Ciebie pisałam to mi net padł I nie zdążyłam podziękować za czwartek i pięęękne runianki !!! Wstawiłam je na czas wyjazdu do garażu, żeby nie padły na słońcu i bez wody - przed chwilą sprawdziłam - mają się świetnie Tylko miejsce posadzenia muszę jeszcze raz przemyśleć, bo tam gdzie wcześniej zaplanowałam, to cały dzień słońce... Ale u mnie trudno o cień...
Buziol
Spotkanie u Kapiasów - wrzesień 2012 12:43, 05 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Ev to ile osób jest już chętnych?

Melduję, że stan na dzisiaj jest następujący:
1. Danusia (Gardenarium)
2. Sebek
3. Gabik
4. Enya73
5. baraga1904
6.Urszulla
7. Noemi
8. Wawik
9. Madżenka (Marzena 2007)
10. siaaska
11. Syllwia
12. ola
13. Ewa
14.Wieloszka
15. Ewcia 88
16. Irenka (Irena-milek)
17. Evchen
18. Badara i angielskie dziewczyny (jeszcze nie potwierdziły : Dzidka. Ela, Jasia)
19. Bea
20. Kindzia
21. eliza3
22. Lena
23. anieszka
24. anna-studio
25 noemi
26. Seliza

No to jeśli parami przyjedziemy, już będzie ponad 50..
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:17, 02 sie 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Nie dość, że wspaniała wycieczka, to jeszcze taaaakie zakupy
Oglądając wstecz Twoje nowe rabaty muszę powiedzieć, że widać projekt Danusi! Rabaty takie ogrodowiskowe, jak z realizacji Gardenarium! Wszystko masz tak ładnie gęsto posadzone - choć to już Twoja zasługa Szacun!
P.S. Jak mistrzowsko przycięty żywopłocik z krzaczorów wrocławskich ! Podwójny szacun

Agnieszka bez przesady, bez przedsady mój
M mówi że z daleka wygląda ładnie ale żeby było ładnie to jeszcze daleka droga... ale on z tych szczerych do bólu
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:09, 02 sie 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

eeee to i tak nie źle, ja po swoim urloie nie wiem czy przez tydzien ogarne. Ostatnio zauważyłam ze tylko chwasdty rosna u mnie w tempie błyskawicznym

Oj tam, oj tam! Myślisz Aniu, że jesteś taka wyjątkowa i tylko u Ciebie chwasty ładnie rosną ? Moje też są niezłe

Aga ale u Ciebie chwasty eleganko rosną - jak carexy
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:03, 02 sie 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

eeee to i tak nie źle, ja po swoim urloie nie wiem czy przez tydzien ogarne. Ostatnio zauważyłam ze tylko chwasdty rosna u mnie w tempie błyskawicznym

Oj tam, oj tam! Myślisz Aniu, że jesteś taka wyjątkowa i tylko u Ciebie chwasty ładnie rosną ? Moje też są niezłe

w wiesz nie rozpatrywałam tego pod katem wyjatkowości ale dobrze że to zauwazyłaś bo cghyba faktycznie jestem WYJATKOWA nie nadąrzam z tymi cholerami
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:00, 02 sie 2012

Do góry
ana_art napisał(a)

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies