Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja bajka 15:09, 06 mar 2016

Do góry
kasiek napisał(a)
Kasiulka jak sie czujesz? Wiedziałam że sobie w końcu przeholujesz bo leciałaś jak mało kto z ta robota. Ale sie nie dziwię, ja zaliczyłam to samo 2 zimy temu - miałam taki sam szał. A teraz już lepiej i... mądrzej robie. Jak boli to człowiek sie wyhamowuje. Łyknij opokan - to bez recepty, a na kręgosłup mi pomaga Nimesil. I odpoczywaj, bo teraz będziesz juz musiała wiecej na siebie uwazać - organizm powiedział dość.
Zdrowiej Kochana, masz już tak ślicznie a ciurkadło - piękna rzecz - zobacz ja wczoraj takie coś w O.. kupiłam

Jeszcze boli KAsia, mam jakąś maść co działa przeciwbólowo i przeciwzapalnie. UWażam na siebie - dzić tylko horty przycięłam, tawuły poczekają . I źdźbeł traw nie pozbierałam, bo nie bardzo się da . Ale będzie dobrze. Co to za cudo? Poidełko? Ciurkadełko? Jezuniu, jakie śliczne .
Zielonym od linijki - ogród Ivony 15:07, 06 mar 2016

Do góry
Dziewczyny no nie mialam jak napisać bo gotuje obiad i tak rozmyślałam wlasnie i może zrobię tak:

Na 2 dam rozplenice z jeżowkami bo tu będą jarzmianki z tylu na brzozowej
na 3 rozplenice z rozchodnikami
na 7 nie wiem jeszcze bo ona taka trójkatna wyjdzie
Gunnera - parzeplin 15:06, 06 mar 2016

Do góry
moja w ubiegłym sezonie też miała jeden kwiatuszek , ale nie był zbyt duży, moja sadzonka długo chorowała po oddzieleniu od rośliny matecznej, już się bałam że się nie przymie, codziennie ją podlewałam i zasłaniałam przed palącym słońcem, w końcu zaczęła rosnąć,... teraz po zimie wygląda tak, zaczyna sie budzić

Moja bajka 15:06, 06 mar 2016

Do góry
Kasiulka jak sie czujesz? Wiedziałam że sobie w końcu przeholujesz bo leciałaś jak mało kto z ta robota. Ale sie nie dziwię, ja zaliczyłam to samo 2 zimy temu - miałam taki sam szał. A teraz już lepiej i... mądrzej robie. Jak boli to człowiek sie wyhamowuje. Łyknij opokan - to bez recepty, a na kręgosłup mi pomaga Nimesil. I odpoczywaj, bo teraz będziesz juz musiała wiecej na siebie uwazać - organizm powiedział dość.
Zdrowiej Kochana, masz już tak ślicznie a ciurkadło - piękna rzecz - zobacz ja wczoraj takie coś w O.. kupiłam

Moja bajka 15:05, 06 mar 2016

Do góry

Na koniec mam pytanie: myślicie, że cisowy żywopłot pod tymi sosnami by sobie poradził? PAsowałoby się bardziej od sąsiadów osłonić. Wiem, że cisy radzą sobie w cieniu, ale nie wiem, czy z aż takim cieniem sobie poradzą.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 15:04, 06 mar 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
wysiałam dziś w łąkę kolejne rośliny.....ciekawe ile z tego powschodzi???
mieszanka kwiatów polnych, aksamitki, astry, gipsówka letnia, mieszanka miododajna ziół wieloletnich, rezedę wonną, rudbekię, ogórecznik lekarski, zatrwian wrębny, mieszankę roślin dziko rosnących jednorocznych i wieloletnich, słoneczniczek letni, cleome, mak, firletkę omszoną, maczek pełny, werbenę patagońską, za kilka miesięcy ten obraz powinien się zmienić
Za miesiąc wysieję kolejne

ciekawe,ile powschodzi...bo darniny tam juz sporo,i czy młode siewki sobie poradzą
Moja bajka 15:01, 06 mar 2016

Do góry
Chyba zbliża się nieuchronny koniec mojego kulkowego drzewka i chyba go wytniemy. Funkcji ozdobnej na pewno już nie spełnia. Chyli się ku upadkowi w dosłownym tego słowa znaczeniu

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 14:58, 06 mar 2016

Do góry
Ja tylko chciałam sie pochwalić pierwszymi pszczółkami radosnie baraszkujacymi w krokusikach

Jedna uchwycona

A krokusów coraz więcej dla bzyczków

Moja bajka 14:56, 06 mar 2016

Do góry
a to chyba siewka cisa

jak zwykle jako jedna z pierwszych startuje serduszka wspaniała

mam przypuszczenie graniczące z pewnością, że tu, w tych krzakach pod tarasem wróble mają gniazdo. Ciągle tam wlatują i wylatują, w tę i we wtę .
Beskidzkie marzenie 14:55, 06 mar 2016

Do góry
Oj cos mi sie poknocily te zdjecia.
I troche wiosny i u mnie, chociaz na chyba z 200 krokusow kwitna dopiero jakies 20

Przedwiośnie ogrodu..:) 14:55, 06 mar 2016

Do góry
ewelaa74 napisał(a)

Widok nieziemski Warto było czekać na taki efekt
Aż się zastanawiam czy u mnie nie posadzić tych traw ...

Witaj Marto, pięknie to wygląda, jak się nazywają te trawki?
Moja bajka 14:52, 06 mar 2016

Do góry

chyba i ja doczekałam się maleńkiej siewki

a teraz coś dla widzów o mocnych nerwach . Moja ogolona sosna, która mam nadzieję, że za jakiś czas będzie ładnym niwaki . Gorzej już na pewno nie będzie .
Beskidzkie marzenie 14:51, 06 mar 2016

Do góry
Stipa po dzisiejszych manewrach

I przygotowana rabata na hortki i trawy pod smaragdami, dzisiaj rak nie czuje
Moja bajka 14:46, 06 mar 2016

Do góry
Wychodzi kokorycz pogięta od Małej Mi, którą podarowała specjalnie dla Iguni

a tu ciemiernik cuchnący, też od Ani. Uważam, że jest prześliczny. Ładnie rośnie . I pierwsza pszczółka przyleciała .

a to moje ciemierniki
Śliwa wiśniowa - Prunus cerasifera "Nigra" 14:43, 06 mar 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Sadząc drzewo o kulistej koronie powinniśmy znać oreintacyjną docelową średnicę korony, zakładamy różne scenariusze:

- czy ma być wyeksponowane i oświetlone z każdej strony?

- czy ma stworzyć przegrodę u góry, czyli korony obok siebie (jeden pas) jako tło, zasłona przed wzrokiem ciekawskich spojrzeń?

Wybierając odpowiedni scenariusz - sadzicie tak, jak chcecie.
Ja sadzę różnie, raz rzadko, a innym razem żeby się stykały. Błędem nie jest sadzenie gęściej bo ma to swój cel czasem.

Bardzo dziękuję za szybką i fachową odpowiedź, już wszystko jasne
Mój ogród pod górkę... 14:41, 06 mar 2016

Do góry
Kacha123 napisał(a)

To zdjecie mnie urzekło - piesio wącha, czy pilnuje?

Doczytałam, ze miejsce na amanogawy się znalazło - ja to mówią - dla chcącego nic trudnego
Dzięki za info o kostrzewach, będę ciąć
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 14:40, 06 mar 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
Moje dzdzownice.

i mozg ogrodu

O raju piekne te dzdzowniczki wow
Moja bajka 14:39, 06 mar 2016

Do góry

małą gałąź glicynii zawinęła się wokół dużej i zobaczcie jaką parę ma to pnącze
patyczkowo . Nie chciało mi się robić sadzonek w domu (i tak mam dwie doniczki z hortkami i dwie z berberysami), więc powbijałam w ogródku. da się, to się uda, nie to nie. Zrobiłam też 4 odkłady. Dereniowe patyczki też powbijałam w ziemię.

Ogród pewnej ogrodniczki 14:39, 06 mar 2016

Do góry
Dorotka napisał(a)
Zakupy Biedronkowe bo ja tandeciara jestem

Witaj Dorotko,właśnie takie cacko muszę sobie sprawić ,jak to się fachowo nazywa ?
ogladalam Twoje fotki ciekawie masz
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 14:35, 06 mar 2016

Do góry
Moje dzdzownice.

i mozg ogrodu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies