Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród wśród pól i wiatrów 17:46, 09 kwi 2016

Do góry
jolka napisał(a)
Dziewczyny, ja też już popikowałam co miałam popikować. Dowód załączam

Mam 40szt w paletkach po truskawkach i 45 w jednej wielodoniczce.
Dziś do grona pikujących dołączy nasza Kamilcia. Co ma jej być lepiej niż nam!! Hehe
Jeszcze sobie trochę zostawiłam gdyby mnie coś naszło, i zostawiłam jeszcze dla Gabrysi.

Po ile pikowałas źdźbeł? Ja tam widzę więcej niż 5-6 i coś malutko Ci wyszło ja popikowałam już ok 200,a jeszcze hoho ile mi zostało
Ogród z uśmiechem 17:45, 09 kwi 2016

Do góry
Zimno dzisiaj, ale coś zrobiliśmy. Krytykowana przez wszystkich jedna z sosen, cóż, zobaczcie sami:

Szkoda jej, niektórym

Do raju daleko - u Ewy 17:45, 09 kwi 2016

Do góry
Anusia napisał(a)
Na wiosnę na pomorzu długo musimy czekać. Krokusy w ogóle mi nie zakwitły. Ciocia Gosia napisała, że być może za głęboko je posadziłam dlatego nie miały siły aby wypuszczenie pąki. To może być ta przyczyna.
Zdjęcie poglądowe bardzo mi się podoba. Uważam, że od zeszłego roku dużo się u Ciebie zmieniło.

U mnie też część cebulowych nie wzejdzie, bo zapomniałam wsadzić jesienią Cała reklamówka została w garażu! Jestem zła na siebie
Co roku, coś zmieniamy w ogrodzie. Z jednych roślin rezygnujemy, inne dokupujemy. Mam też miejsca, które trzeba zagospodarować, bo jeszcze nie miałam na nie pomysłu.

Iryski jeszcze kwitną

Ogród tworzony z pasją 17:41, 09 kwi 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)

Dobrze pamiętasz, już ładnie podrosły. Na dzień dzisiejszy tak wyglądają

Wow ale gigantyczna już!!! Wszystkie siewki czy przeżyły?? Ja dostałam od Joli i też pikuje i pikuje
Ogród wśród pól i wiatrów 17:41, 09 kwi 2016

Do góry
Dziewczyny, ja też już popikowałam co miałam popikować. Dowód załączam

Mam 40szt w paletkach po truskawkach i 45 w jednej wielodoniczce.
Dziś do grona pikujących dołączy nasza Kamilcia. Co ma jej być lepiej niż nam!! Hehe
Jeszcze sobie trochę zostawiłam gdyby mnie coś naszło, i zostawiłam jeszcze dla Gabrysi.

Moja bajka 17:40, 09 kwi 2016

Do góry
A ja dziś ułożyłam obwódkę z kostki i jestem z siebie dumna . Strasznie dużo pracy włożyłam w ogród przez ostatnie kilka lat. Wszystko robię sama, ogród się zmienia na lepsze, więc powody do dumy mam

Mój ogród pod górkę... 17:34, 09 kwi 2016

Do góry
Kacha123 napisał(a)

Już tam rosną, tylko maluchy jeszcze i nie widać. Ale może warto dosadzić jeszcze kilka nieco bliżej schodów, bo zawciąg pod grujecznikiem padł.
Proszę o więcej takich porad i dziękuję

No nie widać ich w dalszej perspektywie.
Muszę kiedyś Cię odwiedzić , żeby zweryfikować moje wyobrażenie o Twoim ogrodzie. Wiadomo, że zdjęcia nieco zniekształcają rzeczywistość, z reguły w naturze jest znacznie ładniej

Myślę, że dobrze byłoby je dosadzić bliżej schodów, bo tam coś fachowcom nie wyszły poziomy i można to trochę zamaskować.

Sorki, że wśród tylu pochwał rzucam cień krytyki, pewnie niektórzy znów mi dowalą , że się wymądrzam

Pozdrawiam serdecznie
Do raju daleko - u Ewy 17:32, 09 kwi 2016

Do góry
makkasia napisał(a)
Ewuniu ja też skusiłam się na nawóz z L ale tylko ten do róż
Poproszę o zdjęcie Gienie

Kasiu, dla Ciebie Genie, ale jeszcze nie kwitnie. Zaczynają pękać pąki.

Małymi kroczkami do celu... 17:27, 09 kwi 2016

Do góry
Popikowałam koleją stipe ok 60 sadzonek się uzbieralo, kupiłam specjalnie do niej ziemię do siewek, mam nadzieję,że będzie w niej rosła zdrowo. Zostało mi jeszcze do pikowania ok 300 sadzonek muszę dokupić jeszcze wielodoniczki. Część stipy widziałam,że trochę opadła, część trzyma się ładnie na baczność także mam nadzieję,że chociac z 20 przeżyje

Co ile ja tak podlewać,żeby nie przelać?? Co 2 dni wystarczy?
Wszystkiego po trochu 17:22, 09 kwi 2016

Do góry
makkasia napisał(a)
świetne meble tutaj podobny placyk dla inspiracji - bardzo podoba mi się powtórzenie koloru kwiatów w poduszkach, w oczkach posadziłabym fukie, paprocje, z jednorocznymi bordowymi kwiatami
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5359-wizytowka-zielono-mi-czyli-zielone-pluca-czarnego-slaska
Masz tak wystrzyżone bukszpany, że chętnie przycięłabym swoje, normalnie żyleta.
Napisz jaki środek stosujesz profilaktycznie na mączniaka na różach, ja jeszcze miadzianu nie zdążyłam użyć.

Funkie już tam rosną od lat dosadziłam do nich bordowe bratki, poduch raczej nie będzie bo te krzesełka do dłuższego siedzenia nie są przeznaczone, no chyba że będą upały to tam będzie trochę cienia. Tło stanowią Rh w kolorach fioletu i różu więc jeśli poduchy to pod ich kolor.

To zdjęcie zeszłoroczne, widać na nim funkie

A czemu nie przycinasz swoich bukszpanów?
Profilaktycznie na róże stosuję miedzian, a potem substral dwa w jednym, czyli mszyce i grzyb, jak mam gnojówkę ze skrzypu to też .
Eksperymentarium 17:19, 09 kwi 2016

Do góry
Eksperymentarium 17:16, 09 kwi 2016

Do góry
Karabela napisał(a)
Cudne prezenty od Dziewczyn z Ogrodowiska i Urodzinowe zakupy ze zniżką co może być piękniejsze?

Sama radosc kobitko i zakupy i prezenty szalenstwo fest pozytywnie
Eksperymentarium 17:12, 09 kwi 2016

Do góry
Kulka wylądowała
Kiedyś będzie tu ogród 17:05, 09 kwi 2016

Do góry
W tym roku poza azaliową i szykowaniem sadu bardzo chciałabym zrobić rabatę przy wejściu. Mam problem, bo rośnie tam jabłoń ozdobna 'Ola'. Jakoś nie umiem nic do niej dopasować. Teren suchy- (o dziwo u mnie)-ale nie Sachara, strona północna domu. Rabata ma długość 11,2 i szer 1,0-2,3m Poszerzyć się nie da.
Chodzi o rabatę po prawo od wejścia (na przeciwko tarasów)- taki ogólny szkic:

Teren na szaro (wylewka betonowa) ze względu na różnice terenu otoczone są niewysokimi murkami(niebieskie linie na szkicu):

Tu myślałam o czymś przewieszającym się- może jakieś trawy? Mam np montanę do wsadzenia. Jedno co jest sprawdzone- nie rosną tu bukszpany, coś im nie pasuje.

Proszę, podpowiecie coś.
Prawie - jak ogród 16:53, 09 kwi 2016

Do góry
Typografia ogrodu 16:50, 09 kwi 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
ci moi przesadzaja takie drzewa wiec ja im ufam

o w mordeczke
Prawie - jak ogród 16:49, 09 kwi 2016

Do góry
Mój ogród pod górkę... 16:47, 09 kwi 2016

Do góry
Enya73 napisał(a)

Kasiu. Jeśli mogę Ci coś zasugerować, to rozważ posadzenie czegoś zwisającego zimozielonego z tego muru, co jakiś odcinek , jeden gatunek. Nie wiem, ile tam jest metrów. Może jałowiec płożący, np. Golden Carpet.

Rozumiem, że mur jest koniecznością ze względu na ukształtowanie terenu i różnice wysokości, ale pewnie z roślinami zwisającymi wyglądałby mniej masywnie .
To takie moje subiektywne odczucie ☺.
pozdrawiam serdecznie

Już tam rosną, tylko maluchy jeszcze i nie widać. Ale może warto dosadzić jeszcze kilka nieco bliżej schodów, bo zawciąg pod grujecznikiem padł.
Proszę o więcej takich porad i dziękuję
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies