Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 16:26, 08 kwi 2016

Kawa napisał(a)
mi powiedział że nie ma cisów bo one "niechodliwe" są

Kamilka jak nie ma jak mają, chyba,że nie wiedzą jak cisy wyglądają .
paulina_ns 16:28, 08 kwi 2016

MonikA napisał(a)
Dziewczyny to nie jedyny taki ogrodniczy. Dzis kupowałam trzmieliny i też pani nie wiedziała jaka to odmiana, mowiła że ładna hehe

Monia nie ważne jakiej odmiany ważne,że ładna .
anbu 18:35, 08 kwi 2016

Fajnych ludzi macie w ogrodniczym he he
jolka 19:51, 08 kwi 2016

Czytam sobie o akacji. Hmm...wcale się nie dziwię Paula, że się wkurzyłaś.
Też miałam tam dziś jechać, ale zadzwoniłam i gość nie miał tego co chciałam.
Dosyć lubiłam tam zakupy robić, ale czytam takie historie to mi się przestaje podobać.
paulina_ns 20:25, 08 kwi 2016

jolka napisał(a)
Czytam sobie o akacji. Hmm...wcale się nie dziwię Paula, że się wkurzyłaś.
Też miałam tam dziś jechać, ale zadzwoniłam i gość nie miał tego co chciałam.
Dosyć lubiłam tam zakupy robić, ale czytam takie historie to mi się przestaje podobać.

Sama się zastanawiam co się im stało, odkąd mi powiedziałaś, że jest tam ogrodniczy jeździłam tam i zawsze coś przytargałam, chyba za duży już ruch tam mają, bo co chwilę ludzi, a ludzi tam i chyba przez to klientów przestali już szanować.
paulina_ns 21:12, 08 kwi 2016

Dziewczyny co myślicie o połączeniu berberysa ' red pillar' z grackami i turzyca ' Buchanana '??! Mam taką cześć w ogrodzie i wiadomo wiosna jest tam trochę pusto i tak sobie pomyślałam, że zanim miskanty urosna, były by tam już od wiosny berberysy i zawsze to koloru więcej a że bardzo je lubię nigdy ich za wiele .
paulina_ns 17:27, 09 kwi 2016

Popikowałam koleją stipe ok 60 sadzonek się uzbieralo, kupiłam specjalnie do niej ziemię do siewek, mam nadzieję,że będzie w niej rosła zdrowo. Zostało mi jeszcze do pikowania ok 300 sadzonek muszę dokupić jeszcze wielodoniczki. Część stipy widziałam,że trochę opadła, część trzyma się ładnie na baczność także mam nadzieję,że chociac z 20 przeżyje

Co ile ja tak podlewać,żeby nie przelać?? Co 2 dni wystarczy?
jolka 17:48, 09 kwi 2016

Haha.. jeszcze 300 powiadasz?? Świetnie, w sezonie będziemy handlować na maślanym rynku Ja mam 85 doniczek, ale wsadzałam po kilka trawek, 5-6.. jak mi się wzięło Nie chciało mi się bawić po jednej.

Co do podlewania, to moje wielodoniczki włożyłam do dużego niskiego pudła, wyłożonego folią i wodę wlewam do tego pudła, bo mi wygodniej niż do doniczek. Za pierwszym razem wlałam sporo, ziemia ładnie podsiąknęła od spodu. A regularne podlewanie rozpocznę, jak już roślinki zaczną żyć swoim życiem a ziemia będzie przeschnięta. Myślę, że nie ma się co trzymać twardych reguł - co 2 dni, żeby ich czasem nie zalać.

paulina_ns 17:55, 09 kwi 2016

jolka napisał(a)
Haha.. jeszcze 300 powiadasz?? Świetnie, w sezonie będziemy handlować na maślanym rynku Ja mam 85 doniczek, ale wsadzałam po kilka trawek, 5-6.. jak mi się wzięło Nie chciało mi się bawić po jednej.

Co do podlewania, to moje wielodoniczki włożyłam do dużego niskiego pudła, wyłożonego folią i wodę wlewam do tego pudła, bo mi wygodniej niż do doniczek. Za pierwszym razem wlałam sporo, ziemia ładnie podsiąknęła od spodu. A regularne podlewanie rozpocznę, jak już roślinki zaczną żyć swoim życiem a ziemia będzie przeschnięta. Myślę, że nie ma się co trzymać twardych reguł - co 2 dni, żeby ich czasem nie zalać.

Oj tak Jolu będziemy sprzedawać . Mam nadzieję tylko,że nic nie popsuje, bo widzę,że ze mnie taki ogrodnik jak...Właśnie tak się zastanawiałam, czy do podstawki wody nie wlać, ale w końcu podlalam z góry. Następnym razem podleje tak jak piszesz.

jolka 18:01, 09 kwi 2016

Do podstawki jest wygodniej, ja akurat musiałam kombinować z pudłem, bo nie mieli w sklepie podstawek do tych moich wielodoniczek.