Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 21:11, 08 kwi 2016

KasiaW napisał(a)
Witaj Jolu, piękny masz ogród. Pozwolisz, że się przespaceruję w nim dziś wieczorem. Pozdrawiam wiosennie

Hej Kasia, witaj Dziękuję bardzo za miłe słówka.
Spaceruj do woli, nie czytaj tylko przeleć obrazki. Może coś Cię zainspiruje Widziałam, że kombinujesz z ML i hortensjami, to możesz sobie u mnie zobaczyć jak to się komponuje.
jolka 21:17, 08 kwi 2016

leon60 napisał(a)
warzywnik pierwsza klasa

Olusia, warzywnik w trakcie Ziemia już jest, jak dobrze pójdzie to może w przyszłym tyg dojdą kamyczki. Będzie schludniej, choć wiadomo, że taki porządeczek jak u Ciebie, to u mnie chyba w życiu nie będzie!!
nicol21 21:52, 08 kwi 2016

Stipka rozsadzona?

Widoczki super.... uwielbiam takie słońce i deszczowe, ciemne chmury!
Pięknie u Ciebie

Skrzyń zazdroszczę okrutnie!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
jolka 08:28, 09 kwi 2016

nicol21 napisał(a)
Stipka rozsadzona?
Widoczki super.... uwielbiam takie słońce i deszczowe, ciemne chmury!
Pięknie u Ciebie Skrzyń zazdroszczę okrutnie!

Owszem, stipka rozsadzona (częściowo), dziś c.d. a nawet rozdysponowana w środowisku lokalnym
Będzie zdobić też inne ogrody. Skrzynie napełnione, w najbliższym tygodniu wsiewam

paulina_ns 17:29, 09 kwi 2016

jolka napisał(a)

Owszem, stipka rozsadzona (częściowo), dziś c.d. a nawet rozdysponowana w środowisku lokalnym
Będzie zdobić też inne ogrody. Skrzynie napełnione, w najbliższym tygodniu wsiewam

Jolu ja też dzisiaj trochę popikowałam, wyszło kolejne 60 sadzonek, kupiłam do niej specjalnie ziemię do wysiewów, mam nadzieję,że będzie w niej zdrowo rosła.
jolka 17:41, 09 kwi 2016

Dziewczyny, ja też już popikowałam co miałam popikować. Dowód załączam

Mam 40szt w paletkach po truskawkach i 45 w jednej wielodoniczce.
Dziś do grona pikujących dołączy nasza Kamilcia. Co ma jej być lepiej niż nam!! Hehe
Jeszcze sobie trochę zostawiłam gdyby mnie coś naszło, i zostawiłam jeszcze dla Gabrysi.

paulina_ns 17:46, 09 kwi 2016

jolka napisał(a)
Dziewczyny, ja też już popikowałam co miałam popikować. Dowód załączam

Mam 40szt w paletkach po truskawkach i 45 w jednej wielodoniczce.
Dziś do grona pikujących dołączy nasza Kamilcia. Co ma jej być lepiej niż nam!! Hehe
Jeszcze sobie trochę zostawiłam gdyby mnie coś naszło, i zostawiłam jeszcze dla Gabrysi.

Po ile pikowałas źdźbeł? Ja tam widzę więcej niż 5-6 i coś malutko Ci wyszło ja popikowałam już ok 200,a jeszcze hoho ile mi zostało
jolka 17:58, 09 kwi 2016

Mówisz, że więcej niż 5-6.. no to może 7 czasami Generalnie brałam po kilka trawek, jak tam mi się wzięło tak wsadziłam. Może na zdjęciu wydaje się, że jest ich dużo, ale one po prostu są już dosyć rozrośnięte. Jedna trawka ma po kilka źdźbeł
paulina_ns 18:09, 09 kwi 2016

jolka napisał(a)
Mówisz, że więcej niż 5-6.. no to może 7 czasami Generalnie brałam po kilka trawek, jak tam mi się wzięło tak wsadziłam. Może na zdjęciu wydaje się, że jest ich dużo, ale one po prostu są już dosyć rozrośnięte. Jedna trawka ma po kilka źdźbeł

No na zdjęciu wygląda jakby było po ok 15 one jakoś tak same fajnie się dziela, mam tylko nadzieję,że im korzenia nie pourywalam, bo niektóre były splatane, ale jak na tyle nie przeżyje mi chociaż z 5, będzie mi wstyd i jeszcze raz wstyd .
jolka 18:17, 09 kwi 2016

Ja myślę, że CI wszystkie przeżyją Tylko ich nie hartuj tak od razu,
niech się najpierw zakorzenią troszkę i okrzepną nieco po szoku przesadzeniowym