Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 17:45, 09 kwi 2016

Anusia napisał(a)
Na wiosnę na pomorzu długo musimy czekać. Krokusy w ogóle mi nie zakwitły. Ciocia Gosia napisała, że być może za głęboko je posadziłam dlatego nie miały siły aby wypuszczenie pąki. To może być ta przyczyna.
Zdjęcie poglądowe bardzo mi się podoba. Uważam, że od zeszłego roku dużo się u Ciebie zmieniło.

U mnie też część cebulowych nie wzejdzie, bo zapomniałam wsadzić jesienią Cała reklamówka została w garażu! Jestem zła na siebie
Co roku, coś zmieniamy w ogrodzie. Z jednych roślin rezygnujemy, inne dokupujemy. Mam też miejsca, które trzeba zagospodarować, bo jeszcze nie miałam na nie pomysłu.

Iryski jeszcze kwitną

Ewa777 17:49, 09 kwi 2016

lojalna_ napisał(a)
Fajnie masz mozesz szukac miejsca u mnie to dwa kroki i koniec ogrodu hihihi

Jolu, mój ogródek chyba mniejszy od Twojego
Tylko Ty zrobiłaś swój w rok i masz pięknie, a ja działam 10lat i ciągle są miejsca do poprawki

A tu białe kwiatki

Ewa777 17:54, 09 kwi 2016

Flower1 napisał(a)
Mi by sie podobal ten ambrowiec na miejscu trampoliny fajnie jak bys miała na niego widok z okna...Ja ostatnio zamowilam w Damerze Ambrowca slendera i milorzeba czekam na wycene.

Po przeczytaniu Twojej wiadomości zadzwoniłam do Dammery, ale o Gumballu nie słyszeli Wymyśliłam teraz 3 Gumballe, ale w miejscu, gdzie niestety nie będę ich widziała z okna, ale będą widoczne z ulicy

Tak ruszają moje berberysy kolumnowe Orange Racket

Ewa777 17:59, 09 kwi 2016

Prace dziś wykonane:
1. Rozsypana mączka rogowa na wszystkich rabatach
2. Podsypany nawóz dla bylinowych
3. Podsypany nawóz do rodedendronów
4. Skoszony trawnik, wykonana wertykulacja, nawieziony trawnik
5. Wyrwana część chwastów
5. Podlany ogród

Trawnik w czasie wertykulacji
Flower1 18:21, 09 kwi 2016

Ewciu ja tez dopiero wrociłam z ogrodu i siadłam wykonczona,rozłozylam weze kroplujace ostatni raz zwinełam na zime ,w tym roku zostawiam..ten gumbal tez piekny ja chyba wole kolumnowy bo mniej miejsca zajmuje .Ja w Dammerze zamowilam te drzewka ,na stanie nie mieli ,sciagna dla mnie ,czekam na wycene..
malgorzata_s... 18:55, 09 kwi 2016

Świetny pomysł To wprowadzi ład i powtarzalność. Myślę że co 3 m wystarczy
Katkak 18:56, 09 kwi 2016

Ewunia ambrowiec Gumball był na liście moich chciejstw, ale cena skutecznie mnie wyleczyła. Zamiast niego na liście jest ambrowiec kolumnowy . Moim zdaniem 3 Gumballe w rządku - super.
Ewa777 19:15, 09 kwi 2016

Flower1 napisał(a)
Ewciu ja tez dopiero wrociłam z ogrodu i siadłam wykonczona,rozłozylam weze kroplujace ostatni raz zwinełam na zime ,w tym roku zostawiam..ten gumbal tez piekny ja chyba wole kolumnowy bo mniej miejsca zajmuje .Ja w Dammerze zamowilam te drzewka ,na stanie nie mieli ,sciagna dla mnie ,czekam na wycene..

Wysłałam im pytania o zamówienie Jak będą mieli takie wysokie i w dobrej cenie, to zamówię u nich
Też jestem wykończona po pracy w ogrodzie Tyle zrobiliśmy, a jeszcze dużo do zrobienia zostało. Przydałyby się ze dwa dni urlopu A tak trzeba czekać do następnej soboty.
Ewa777 19:18, 09 kwi 2016

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Świetny pomysł To wprowadzi ład i powtarzalność. Myślę że co 3 m wystarczy

Gosiu, dziękuję Ty masz zawsze dobre pomysły, które sprawdzają się w moim ogrodzie Już się cieszę Przeczytałam tylko na wątku o ambrowcach, że one nie zawsze chcą się przebarwić - to mnie trochę martwi.
Jak je kupię lub coś innego w zamian, to będziemy myśleć, co pod nimi posadzić
Ewa777 19:22, 09 kwi 2016

Katkak napisał(a)
Ewunia ambrowiec Gumball był na liście moich chciejstw, ale cena skutecznie mnie wyleczyła. Zamiast niego na liście jest ambrowiec kolumnowy . Moim zdaniem 3 Gumballe w rządku - super.

Cena jest bardzo wysoka, dlatego tak długo się zastanawiam No i to przebarwienie jesienne - gdyby nie poczerwieniał, to byłabym zła, że tyle wydałam, a nie ma efektu, na którym mi najbardziej zależy. Myślę jeszcze, co mogłoby być w zamian, chociaż o ambrowcu już długo marzę