Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 16:39, 24 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)

Taka interpretacja bardzo mi się podoba
Bordowe to bodziszki Midnight Reiter, pokazałem powyżej, bardzo wdzięczne
Kijaski były po to bo chrześniak mi je deptał, więc stoją jeszcze na zapas

A to już pamiętam te bodziszki z ubiegłego roku, bardzo mi się podobają.
System automatycznego nawadniania 16:22, 24 kwi 2016

Do góry
Gosiu to może ja powiem jako właściciel brązowej linii kroplującej. W korze dość ładnie gubi się z otoczeniem, ale i tak jak będziesz o niej myśleć, a nie będzie przysypana niczym to będziesz ją widzieć. Czarna tak samo się zgubi dla oka pod ściółką.
Więc w sumie jaką wolisz mieć na rabatach taką wybierz jeżeli chodzi tylko o kolor
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 16:15, 24 kwi 2016

Do góry
Zana napisał(a)
Doniczki wyglądają jak angielskie dżentelmeńskie cylindry. Pięknie Łukasz u Ciebie. Tak kolorowo i jak czyściutko. Co to jest takie z bordowymi listkami na brzegu rabaty, przed czosnkami, z wbitymi kijaskami?
Brawa dla Mamusi!

Taka interpretacja bardzo mi się podoba
Bordowe to bodziszki Midnight Reiter, pokazałem powyżej, bardzo wdzięczne
Kijaski były po to bo chrześniak mi je deptał, więc stoją jeszcze na zapas
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 16:12, 24 kwi 2016

Do góry
Paweł ogrodowo już spokojnie, wszystko przesadzone co miało być przesadzone, byliny to już nie problem teraz inne rzeczy pracochłonne, dzisiaj jednak relaks

Ciemna roślinka to bodziszek Midnight Reiter, który przeżył drastyczne przesadzenie jesienią, czyli jest bardzo twardy.
Teraz

i w zeszłym roku w lipcu podczas kwitnienia. Kwitł dobry miesiąc po czym wyciąłem kwiatostany i tyle z zabiegów.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 16:06, 24 kwi 2016

Do góry
Lubię bodziszki

Piwonie miały po jednym kwiatku w zeszłym roku w tym po co najmniej 5

Inwazja która cieszy

I inwazja, która mnie załamuje, totalna porażka ogrodowa. Podagrycznik opanował mi na jednej rabacie wszystko, a była w ciągu ostatnich 3 lat czyszczona dwa razy do zera. Teraz atak z potrójną siłą CHyba została mi tylko chemia...

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 16:01, 24 kwi 2016

Do góry
Wybaczcie doniczki, ale okrywam nimi róże na wszelki wypadek przed mrozem

Lilie wyszły mega grubaśne

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:59, 24 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Nowe tulipany z mega paczki mają śliczny kolor, troszkę niskie, ale cieszą

W końcu bylinowa prawie ogarnięta i nawet ma kancik bo tu wąsy były ogromne
Częśc z jesieni. Zamiast bylin na brzegu będzie żywopłocik bo wiosną byliny były namiętnie deptane przez innych.

Wysypy szafirków mamy w tym roku. Takie rzeczki najładniejsze.
Co to jest bordowego na brzegu?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:56, 24 kwi 2016

Do góry
Nowe tulipany z mega paczki mają śliczny kolor, troszkę niskie, ale cieszą

W końcu bylinowa prawie ogarnięta i nawet ma kancik bo tu wąsy były ogromne
Częśc z jesieni. Zamiast bylin na brzegu będzie żywopłocik bo wiosną byliny były namiętnie deptane przez innych.

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:51, 24 kwi 2016

Do góry
Właśnie sobie uświadomiłem, że w czwartek pokazywałem mamie jak wyglądają siewki szałwii i ma ich nie ruszać, coś mi się wydaję, że gdyby nie to to miałbym po szałwii

Spawarkę chyba jednak uda się naprawić, więc chyba na stoliku kawowym w tym roku się nie skończy. Może jednak mebelki powstaną, więc muszę się za to zabrać od nowa.
Pracowity tydzień się szykuję, wiec dzisiaj odpoczynek po całości. Nawet wybiegłem w pośpiechu na kilka zdjęć bo zimno dzisiaj okrutnie

Ponuro dzisiaj, ale coś jest.
O dziwo są to tulipany sadzone w 2014.

Na kanciki to ja w ogóle nie mam czasu na szczęście na razie mi to powiewa.

Chciałoby się powiedzieć oj piękna ty moja
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:41, 24 kwi 2016

Do góry
Beatko ja sobie zabrałem w tym roku za dużo na głowie, a po zimie trudno było mi się zorganizować nie mając wcześniej nic do robienia. Zdecydowanie 3 remonty, jeden kompletny od projektu po zakupy i wykonanie, dwa ogrody i inne sprawy. Stanowczo za dużo. Jednak teraz powoli wychodzę na prosto i myślę, że do dwóch tygodni z wszystkim się uwinę i zostaną bieżące sprawy.
Różaneczniki nawoziłem w nocy o 23, ale już był najwyższy czas a spać mi się nie chciało parę dni temu.

Bożenko ja na częste takie akcje raczej nie liczę, chociaż może się bardziej zainteresują pomogą trochę. Wyrywanie nie tego co trzeba już przechodziłem wiele razy

Jolu słońca dzisiaj brak, ale siedzę i odpoczywam objadając się oraz słuchając muzyczki, chociaż planuje wieczorkiem stipe pikować

Bozga też sprytny sposób, ja na szczęście pokazuje w miarę możliwości gdzie co rośnie i ogólnie nie pozwalam nic robić bez mojego uzgodnienia
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:34, 24 kwi 2016

Do góry
Gosiu jedno plewienie cudu nie czyni, niestety Iskiereczka maluteńka w tunelu jest, ale długa droga

Olu moje początki wyglądały tak z babcią, kilka razy w miesiącu była awantura o kolejne wyrwane siewki czy roślinki, ale to było dawno temu, babcia teraz już nic w stanie nie jest zrobić.

Marto jeszcze sporo jej jest na rabacie, ale na parapecie też mam sporo. No nic będę się męczył później. Na razie mnie to cieszy... ciekawe jak długo

Gosiaczek zaraz zobaczę z czym problem
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 14:49, 24 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Wracam ostatnio do domu bardzo późno prawie po ciemku, dzisiaj nawet się zastanawiałem czy jestem w swoim pokoju rano bo się nie wyspałem, a wstać było trzeba
Wróciłem dzisiaj wcześniej i cofnąłem samochód by zobaczyć czy dobry numer na domu wisi bo nie wiedziałem czy dobrze trafiłem.
Wjeżdżam, a tu trawnik skoszony, wszystkie żurawki wyczyszczone, wypielone gdzieniegdzie, i nawet podlane. Normalnie uwierzyć nie mogłem i ocierałem oczy ze zdumienia Nie powiem bardzo mi ulżyło bo znów troszkę pracy mniej dzięki mamuśce.
Oczywiście nie mogło być aż tak pięknie bo mama pieliła też na bylinowej i przekopała większość siewek werbeny ale w sumie będę miał mniej wyrywania więc na dobre wyszło
Do zmroku jeszcze troszkę powyrywałem zielska.
Nawet 3 tony grysu, które na mnie czekały się rozwiozły, normalnie dzień cudów

U mnie tak samo Jak przyjeżdża mama to żeby uniknąć konfliktów ogródkowych raptem robię się bardzo żarłoczna i pilnuję by miała jak najwięcej roboty w kuchni, inaczej pozbywam się wielu "chwastów"
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 14:32, 24 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Wracam ostatnio do domu bardzo późno prawie po ciemku, dzisiaj nawet się zastanawiałem czy jestem w swoim pokoju rano bo się nie wyspałem, a wstać było trzeba
Wróciłem dzisiaj wcześniej i cofnąłem samochód by zobaczyć czy dobry numer na domu wisi bo nie wiedziałem czy dobrze trafiłem.
Wjeżdżam, a tu trawnik skoszony, wszystkie żurawki wyczyszczone, wypielone gdzieniegdzie, i nawet podlane. Normalnie uwierzyć nie mogłem i ocierałem oczy ze zdumienia Nie powiem bardzo mi ulżyło bo znów troszkę pracy mniej dzięki mamuśce.
Oczywiście nie mogło być aż tak pięknie bo mama pieliła też na bylinowej i przekopała większość siewek werbeny ale w sumie będę miał mniej wyrywania więc na dobre wyszło
Do zmroku jeszcze troszkę powyrywałem zielska.
Nawet 3 tony grysu, które na mnie czekały się rozwiozły, normalnie dzień cudów

Też bym tak chciałaale nie mam na co liczyc.
Rododendronowy ogród II. 14:17, 24 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Dziękuję za zdjęcie kwiatuchów Liczę, że w przyszłym roku będzie mieć przynajmniej kilka

,,Przynajmniej kilka " to juz masz bo trzy to juz kilka. A mnie moja Laurka zrobiła kawał bo z wielkich pąków wyrastaja liscie a nie kwiaty, dowcipnisia jedna , ale sie nie martwie bo większa dzięki temu urośnie i moze w przyszłym roku ucieszy kwiatami. Teraz stale przymrozki to i tak moglyby szybko zniknąc.
Rododendronowy ogród II. 13:20, 24 kwi 2016

Do góry
Dziękuję za zdjęcie kwiatuchów Liczę, że w przyszłym roku będzie mieć przynajmniej kilka
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:10, 24 kwi 2016

Do góry
Z tym wplywem na różne rzeczy to racja, ale nic nie zmieni tego, że przymrozków wiosennych nienawidzę. W zimie mogę stracić roślinę i przeżyję, ale jak coś pada od mrozu w kwietniu-maju to szlak mnie trafia
Moja "przyziemna" :) pasja 13:08, 24 kwi 2016

Do góry
Prace wrą i aby dlaej wrzały życzę zdrówka. Powiem Ci, że mnie jakoś specjalnie ta ściana nie przeszkadza, a po upiększeniu tym bardziej
U mnie na panele fotowoltaiczne jest dofinansowanie 85%, ale co z tego jak mój dom nie spełnił warunków i się nie załapiemy
Hortensjada 13:04, 24 kwi 2016

Do góry
Świetnie teraz wygląda przedpłocie, oj ja mogę sobie tylko o takim pomarzyć poza tym zapewne rośliny znikałby u mnie bardzo szybko. Świetna robota
Ogród Cioci cz. 3 12:56, 24 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Gosiu widać, że przebudzenie wiosenne już całkowicie Cie dopadło bo za wątkiem i ilością kwitnących trudno nadążyć

Łukasz u mnie prawdziwy kwiecień plecień Dzisiaj mam widok ośnieżonych częściowo gór
Ogród Małej Mi - sezon 2016 12:53, 24 kwi 2016

Do góry
Myszka wygląda mi na nornicę, a.e do końca pewien nie jestem bo tylko dwa razy widziałem w tunelu u mnie, ale od ciebie ucieknie szybko bo w glinie im nie chce się kopać
Zachorowałem na piwonie, ale jakoś kiesko to widzę bo już dwie mam w nadmiarze, a uprawa donicowa to raczej kiepski pomysł
Szalej z muminkami, olej forum
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies