Dużo zmian u Ciebie Działasz nieprzerwanie. Dziwne, ze w szkółkach wystawiają przemarznięte rośliny. Piszesz, że nie wszystkie trawki u Ciebie ruszyły? U mnie też hameln nie daje znaku życia.
W słoneczku zawsze wiosna radosna
U ciebie widziałam podobną To chyba ta sama pani, tylko jakaś chłodna... dziś nawet grad padał przez moment, prognozy zapowiadają nieciekawe. Czytałam Łuki, że biegasz i okrywasz roślinki. Trudno okryć cały ogród, ja nie dam rady ... Róż też zbyt dużo. Mam tylko nadzieję, że przymrozki nie będą wielkie, a roślinki w zaciszu dadzą radę ... No, może świeżynki okryję ...
Buki są fajne. Brałam go pod uwagę, wybierając drzewko. Ostatecznie kupiłam w zeszłym roku dwa buki dawyck purple.
Będę czekała na wiadomość
Aniu, złotokap mam w części niezagospodarowanej, a raczej jakby to nazwać ... podlegającej cenzurze wizualnej
Nad tym zakątkiem pracuję obecnie... Złotokap mam od czasu, jak się wprowadziliśmy. 3 razy był przesadzany, jak już się zaaklimatyzował, okazało się, ze w jego miejscu ma być garaż ... I znowu zmieniał miejscówkę, w końcu od trzech lat rośnie w jednym miejscu. Nigdy nie kwitł, bo jak już wypuszczał kwiaty, jedna mroźna noc wystarczała, by kwiaty zmarzły. Rok temu się udało ... zakwitł ( 23 maja )...
razem z bzem, który tam został niedaleko wkopany na chwilkę... Więc bez wyautowaliśmy, złotokap sobie rośnie . Teraz jest jeszcze w stanie bezlistynym.
Agnieszko, cieszę się, ze znalazłaś
Dla ciebie:
Niestety, na tej rabacie rok temu było sporo tulipanów różowych NN. Tych nie wykopywałam jako eksperyment ... I mam tylko kilka tulipanków... reszta liście. Te same wykopane z innej rabaty mocno miały podzielone cebulki. Cebulki były drobne, posegregowałam je... Tylko kilka było silnych, które dały kwiaty ... reszta to liście.