Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Ewa777 07:40, 24 kwi 2016

Dużo zmian u Ciebie Działasz nieprzerwanie. Dziwne, ze w szkółkach wystawiają przemarznięte rośliny. Piszesz, że nie wszystkie trawki u Ciebie ruszyły? U mnie też hameln nie daje znaku życia.
Madzenka 10:54, 24 kwi 2016

Hortensja pnąca mnie kusi, zastanwiam sie czy kiedyś jej po płocie nie puścić?
Zana 13:05, 24 kwi 2016

Iwonka, "zawątkowałam" się. Zapraszam
Iwk4 13:37, 24 kwi 2016

Aniu, cieszę się bardzo. Już szybciutko cię odwiedziłam

Reszcie macham niedzielnie.
Lecę kończyć obiad

Wczoraj troszkę popracowaliśmy.
Relacja po południu...

Przed chwilą spadł grad, potem słoneczko wyszło. Teraz zimno i pochmurno. Brrrrr... Palę w CO. W domu milutko.
kasja83 13:39, 24 kwi 2016

Iwk4 napisał(a)
Aniu, cieszę się bardzo. Już szybciutko cię odwiedziłam

Reszcie macham niedzielnie.
Lecę kończyć obiad

Wczoraj troszkę popracowaliśmy.
Relacja po południu...

Przed chwilą spadł grad, potem słoneczko wyszło. Teraz zimno i pochmurno. Brrrrr... Palę w CO. W domu milutko.

My też puściliśmy ciepełko na chatę, bo niezbyt przyjemnie. Pozdrawiam niedzielnie
Iwk4 18:11, 24 kwi 2016

Luki napisał(a)
U Ciebie wiosna bardzo radośnie wygląda Nie wiem czemu, ale zazwyczaj też szybko się odkochuję gdy widzę podobne tabliczki, chociaż ostatnio za taką sumę widziałem buka Rohan Obelisk... cudny okaz, ale mam z nim 3 problemy: transport, miejsce i fundusze
Będę nadawać w poniedziałek, jeszcze dam znać

W słoneczku zawsze wiosna radosna
U ciebie widziałam podobną To chyba ta sama pani, tylko jakaś chłodna... dziś nawet grad padał przez moment, prognozy zapowiadają nieciekawe. Czytałam Łuki, że biegasz i okrywasz roślinki. Trudno okryć cały ogród, ja nie dam rady ... Róż też zbyt dużo. Mam tylko nadzieję, że przymrozki nie będą wielkie, a roślinki w zaciszu dadzą radę ... No, może świeżynki okryję ...
Buki są fajne. Brałam go pod uwagę, wybierając drzewko. Ostatecznie kupiłam w zeszłym roku dwa buki dawyck purple.
Będę czekała na wiadomość
Iwk4 18:27, 24 kwi 2016

Zana napisał(a)
I znów będę się zachwycać Twoją jabłonką. Ale złotokapu u Ciebie jakoś nie kojarzę, gdzie Ty go masz? Cyprysiki śliczne kupiłaś.

Aniu, złotokap mam w części niezagospodarowanej, a raczej jakby to nazwać ... podlegającej cenzurze wizualnej
Nad tym zakątkiem pracuję obecnie... Złotokap mam od czasu, jak się wprowadziliśmy. 3 razy był przesadzany, jak już się zaaklimatyzował, okazało się, ze w jego miejscu ma być garaż ... I znowu zmieniał miejscówkę, w końcu od trzech lat rośnie w jednym miejscu. Nigdy nie kwitł, bo jak już wypuszczał kwiaty, jedna mroźna noc wystarczała, by kwiaty zmarzły. Rok temu się udało ... zakwitł ( 23 maja )...

razem z bzem, który tam został niedaleko wkopany na chwilkę... Więc bez wyautowaliśmy, złotokap sobie rośnie . Teraz jest jeszcze w stanie bezlistynym.

Iwk4 18:31, 24 kwi 2016

Tak przy okazji mój złotokap jest drzewkiem wielopniowym Modnym obecnie, ale tego wcześniej nie wiedziałam, hi, hi
Iwk4 18:35, 24 kwi 2016

Napia napisał(a)
Dopiero teraz odnalazłam Twój wątek Pozdrawiam, zaznaczam i zaczynam od początku

Agnieszko, cieszę się, ze znalazłaś
Dla ciebie:

Niestety, na tej rabacie rok temu było sporo tulipanów różowych NN. Tych nie wykopywałam jako eksperyment ... I mam tylko kilka tulipanków... reszta liście. Te same wykopane z innej rabaty mocno miały podzielone cebulki. Cebulki były drobne, posegregowałam je... Tylko kilka było silnych, które dały kwiaty ... reszta to liście.
Zana 18:36, 24 kwi 2016

Ja bardzo lubię kwitnące złotokapy, nazwa bardzo trafna. Widzisz jaka jesteś trendy. Dziękuję za odwiedziny