Plan na wiosnę, ponieważ męczy mnie mocno nasłoneczniony ogród jak wiecie marzę o tajemniczym ogrodzie, więc zastanawiam się jakie drzewo będzie pasować stylem do mojego ogrodu. Chodzi mi o część pierwszą, zastanawiam się nad brzozami.....dwie w jednym dołku......nie może to być zbyt ekspansywne.....chodzi mi o troszkę zacienienia tej części
pasuje mi ta wersja z hortensjami bukietowymi ,ogrodówek nie chcę.
carexy nawet mam,ostrokrzew też ładny..
.trzeba by połączyć całośc tej rabaty,tuje moze wywalić a jałowca troche mi szkoda.
A u nas dzisiaj w nocy spadł śnieg A Dzisiaj znów pięknie słońce świeci, przygotowania do wiosny póki co u mnie trwają pełna para nasionka stipy, werbeny, astry posadzone - ciekawa jestem czy coś z tego w ogóle będzie A to jeszcze nie koniec w przyszłym tygodniu kolejne sadzenia.
już ci wszystko tłumaczę, na planie ogrodu 1 to altana na wprost okien salonu. na niej będą pnące oraz na rabatach srodkowych na obeliskach ze skarpetami z lawendy.tutaj aktualny plan tyłów ogrodu, na fioletowo rabaty srodkowe oczywiscie będą to symetryczne prostokaty https://pl.pinterest.com/pin/166422148708642990/
a scieżka do altany ma prowadzić tak;
Iwona napisała ci,że nie podoba jej sie rozmieszczenie serbów że wszystko ginie na małej powierzchni, moim zdaniem są posadzone ok w końcu urosną a jak byś je za blisko posadziła to za parę lat musiałabyś się paru pozbyć.
My mieliśmy posadzone tyci świerki kłujące z trzy razy mniejsze od twoich serbów. Odległości były duże ale się doczekaliśmy i urosły