Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

margaretka3 10:37, 11 kwi 2016

mira napisał(a)

Dzięki, chętnie zobaczę.
Ja wysiałam ale nie wiem czy tak siewki wyglądają

już wiem że to nie tak proste

Tak wyglądają
No chyba że siałaś też seler Ale seler to takie maleńkie siewki są. Arcydzięgiel od razu jest od niego ze dwa razy większy.
mira 10:39, 11 kwi 2016

margaretka3 napisał(a)

Tak wyglądają
No chyba że siałaś też seler Ale seler to takie maleńkie siewki są. Arcydzięgiel od razu jest od niego ze dwa razy większy.

yupi, yupi hop ale się cieszę selera nie siałam - to muszę przepikować i dopieścić

dzięki że zajrzałaś
kasiek 19:51, 11 kwi 2016

mira napisał(a)
Reine de Violet tworzy ładny krzak - trochę przycięłam raczej formująco - szybko rośnie mocno

O rany taka kratka jak u mnie na domku! Ciekawe czy z tego samego źródła Ale masz róż zazdraszczam.... Ja lubie na nie patrzec ale nie cierpie przy tych kłujakach robić
Jana 19:54, 11 kwi 2016

Piękne wiosenne fotki, napatrzeć się nie mogę
Gruszka_na_w... 20:37, 11 kwi 2016

Pozostaje czekać na różany spektakl ))
Urzekło mnie zdjęcie młodych listków z wiszącymi farfoclami )
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Bogdzia 21:13, 11 kwi 2016

Patrze na twoje Tuscany i sie przeraziłam . Pisza o nich ze do 1,5m rosna a u Ciebie olbrzymie a ja posadziłam je miedzy niskimi.
tulucy 23:05, 11 kwi 2016

Bogdzia napisał(a)
Patrze na twoje Tuscany i sie przeraziłam . Pisza o nich ze do 1,5m rosna a u Ciebie olbrzymie a ja posadziłam je miedzy niskimi.

A ja akurat tym się ucieszyłam, bo dałam ją na tył i martwiłam się, że jej widać może nie będzie, jakby kiepsko rosła.

Katkak 08:54, 12 kwi 2016

Miruś ze stipa zrobiłam jak dadziłaś,z tym że do ziemi dodałam jeszcze perlit. Dzięki. Może choć kioka da radę.
laurowisnia 10:58, 12 kwi 2016

mira napisał(a)

Dzięki za opinię. Zachodzę w głowę bo nasion traw nie zbieram a faktycznie tak to wygląda. Na razie popikowałam i obserwuję i nie da się ukryć że ciekawość mnie zżera co mi rośnie tak to jest jak się nie podpisze.

pozdrawiam

Ja to rozsadziłam kępkami, bo trawa, wyciągnęłam jedną i w tej chwili nie ma na końcu żadnej cebulki.
Widzę, że ładnie róże u Ciebie startują.
Milka 16:42, 12 kwi 2016

mira napisał(a)

Ja stale się karcę za podlewanie bo mi się wydaje że trzeba i trzeba.

U mnie w tym roku ogrodnictwo parapetowe jak nigdy oby cieszyło mnie w fazie kwitnienia.

Dziś był dzień pikowania. I meblowania i szukania nowego miejsca.

przed

Wzorcowo to wygląda
Mira, jak dostałam od ciebie przywrotnik, dzieliłam na kilka, jesienią przenosiłam i znowu na kilka dzieliłam, wszystko się przyjęło, a w starym miejscu jakis korzonek chyba został i odradzają się, ale mają wolę życia.
Bratków mi przybywa, bo samosiejki idą w oczach, co rok temu w donicy były.
Żeleźnikom oskubałam stare liście, nowe idą...ale czy zakwitną, ja mam je od Jasi lub Dzidki, a Ty?