Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szałwia"

Ogródkowe perypetie:) 23:07, 12 cze 2017

Do góry
Sorry, że Ci wtrynię fotę, ale to ta moja szałwia z siewek

a ta śliczna na niebiesko kwitnąca bylinka to kokorycz, ale jaka dokładnie - też zapomniałam. Mała Mi podarowała ją dla Igi i też mam .
Ogródkowe perypetie:) 22:06, 12 cze 2017

Do góry
Katkak napisał(a)
Aga, ale ślicznie . Tak delikatnie, romantycznie, subtelnie . Śliczna ta szałwia Deep Blue. Jak Ci się wysieje, to chętnie przytulę jakąś siewkę . Ta różowa mi się wysiewa. Zeszłoroczne siewki już mi kwitną. A co najlepsze przezimowały w doniczce za garażem wcale nie zadołowane . Jestem absolutną fanką Twojego starego grilla i domku owadziego. Głupia zapomniałam go sfocić jak byłam u Ciebie . A jak tam rybki? Właśnie sobie przypomniałam, że swoich jeszcze nie karmiłam. Lecę .

Oj.. masz kolejny pretekst do przyjechaniaTa szałwia?

A rybki..? mają się całkiem dobrze i nadal są 3 i woda ładna.. dzięki dziewczyny

Ogród z rzeźbą 22:05, 12 cze 2017

Do góry
Gosiek no bo z tymi piwoniami to tak u mnie jest, od dwóch lat widzę je w pąkach a potem są już przekwitnięte. Kocham piwonie bardzo, ale takie coś mnie tylko denerwuje. Czekam na nie, czekam a tu klops. Tak to jest jak się ma ogródek na odległość.

Iza wszystko ustalone

Jola ta szałwia to najprawdopodobniej Caradonna, ona jest z natury wieeelka.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:44, 12 cze 2017

Do góry

Sylwia to zdj jest śliczne a szałwia przecudna
Długo trzeba czekać na takie kępy ile sadzonek posadziłaś w tym miejscu?
Ogródkowe perypetie:) 21:16, 12 cze 2017

Do góry
Aga, ale ślicznie . Tak delikatnie, romantycznie, subtelnie . Śliczna ta szałwia Deep Blue. Jak Ci się wysieje, to chętnie przytulę jakąś siewkę . Ta różowa mi się wysiewa. Zeszłoroczne siewki już mi kwitną. A co najlepsze przezimowały w doniczce za garażem wcale nie zadołowane . Jestem absolutną fanką Twojego starego grilla i domku owadziego. Głupia zapomniałam go sfocić jak byłam u Ciebie . A jak tam rybki? Właśnie sobie przypomniałam, że swoich jeszcze nie karmiłam. Lecę .
Mirkowy ogród (początki) 20:10, 12 cze 2017

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Mirko czy siałaś kiedyś śnieżnika lśniącego? Właśnie wysypały mi się nasiona i chcę spróbować, a nie wiem czy się je przykrywa warstwą ziemi.
A dziewanna o którą pytałam kiedyś przyjęła się jedna. Reszta zaczęła czernieć i zgniła. Może za słabo wietrzyłam.
Nie wiedziałam, że można robić gnojówkę z czarnego bzu. A czy trzeba ją mieszać codziennie? Pytam dlatego, że przeważnie tylko w weekendy jestem na działce.
Ja też uważam, że to frajda wyhodować coś z nasion - jak się uda.

Ja Śnieżnika nie siałam.Z tego co ja się orientuje to nie musisz przykrywam ziemia.Z nasionka po roku wytwarza się cebulka i potem zakwitną w 2 lub 3 roku.Musisz uważać by nie wypielic bo siewki wygladają jak trawa.Gnojówkę Z bzu nastaw i mieszaj jak będziesz na działce.Ja też czasami jestem na działce raz w tygodniu.Dziekana jak zakwitnie to ci się wysieje. Wiosną szukaj siewek☺

Szałwia z nasion wysiewanych w.2016r.

Pozdrawiam☺
Moje małe wielkie marzenie 19:05, 12 cze 2017

Do góry
Ziółka

Szałwia pięknie kwitnie, zastanawiam się czy nie dokupić różowej
]
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 15:54, 12 cze 2017

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Tego ostatniego bodziszka posadziłam dwa lata temu. W tym roku wyrósł nad wyraz.
Biała piwonia pięknie się prezentuje.
Czy tez masz słabość do kwitnących ciemnych pęcherznic?

Słabości do pęcherznic chyba nie mam W końcu mam tylko dwie sztuki - to mało.

Anda napisał(a)
Twój przywrotnik rzeczywiscie pożera piwonie Moja jedna biała piwonia też posadzona razem z przywrotnikiem, ale piwonia tak wysoka, że jej przywrotnik nie dogoni.
Pięknie masz, piękne kolory, ślicznie i klimatycznie.

Ta piwonia też jest raczej wysoka. Myślę, że tak wszystko wyrosło w tym roku, bo wiosną wysypałam tam dosyć sporo popiołu. Wiosną wody nie zabrakło, więc są efekty
Juzia napisał(a)
CO za niedobry złodziej pąków!!!
A tak poważnie to szkoda

Świetna ta biała piwonia!

Najpierw pomyślałam, że to jakieś robaki, ale chyba żadne owady nie wpałaszują pąków w całości? Nie wiem. Temu o sarnach pomyślałam, bo to wydaje mi się bardziej prawdopodobne.

eee_taam napisał(a)
masz wspaniałe piwonie i tak gęsto kwitną

Faktycznie, w tym roku ładnie się rozrosły. Ale to jakaś twarda, "babcina" odmiana, bo kwitły nawet po przesadzaniu.

babka napisał(a)
Pięknie jest, biała piwonia mnie urzekła. Jednak białe to białe! Towarzystwo też ma znaczenie, mistrzowskie połączenie.
Może Krzyśki Ci się rozmnożą ?
Moje kwiatostany w tym roku jakby mniejsze mimo wykopania w ub roku.

U Ciebie Krzyśki wydają się wysokie. U mnie są niziutkie, szałwia jest nawet wyższa. Muszę je przesadzić.
Beskidzkie marzenie 15:36, 12 cze 2017

Do góry
Moj cudny grabik drugi sezon u mnie i taki strasznie poczochrany. Nie mam doswiadczenia, moge go teraz jakos ciac?

A i szałwia ruszyla, moze za rok dwa stworzy fajne plamy, o ile wczesniej slimory jej nie zjedzą

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:47, 12 cze 2017

Do góry
siakowa napisał(a)
chwilowo sie obroniły, podrosły, zmężniały i szałwia nie wybujała jak głupia i jakieś proporcje w końcu są zachowane

te kostki mam nadzieje że zostawisz bo ja uwilbiam tę rabate u /ciebie.
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 12:30, 12 cze 2017

Do góry
Aniu dzięki za zdj trawka śliczna a z szałwia będzie miodzio
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 12:24, 12 cze 2017

Do góry
Ania mam takie zdjęcie. To ta jasna. Ona wypuszcza kłosy i robi się trochę sianowata. Z tyłu będzie posadzona szałwia. Zarówna trawa jak i szałwa to element wypełniający. Kiedyś się drzewka rozrosną i.. to już wiesz Dzisiaj pada, może wieczorem będzie już rosła na swoim miejscu.

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 11:52, 12 cze 2017

Do góry
Anusia napisał(a)

Zestawienie berberys oraz szałwia niebieska tak to piękne. U mnie berberys zostanie posadzony między kulami bukszpanowymi. Szałwia znajdzie miejsce między trawą (zawsze zapominam jej nazwę) a tawuła przy różach. Żurawka już podzielona i posadziłam ją na murku przy tarasie przed cisami. Pomiędzy nie dokupię i dosadzę szałwię w kolorze różowym. Chyba będzie dobrze?

Anuś tak też będzie pięknie a szałwia między trawą super szkoda że nie pamietasz jej nazwy a mogę prosić o zdj tej trawki
Salvia - szałwia 11:07, 12 cze 2017

Do góry
Szałwia Deep Blue

Droga do spełnienia 09:38, 12 cze 2017

Do góry
Jola - dzięki
Ewunia - no mimo wszystko nawet mi się podoba
Paulinka - Leoś śliczny jest, co dalej nie wiem
Jolka - szławia szaleje i szczerze mówiąc najwięcej na rabacie "robi"
Marzenko - kwitną globy i krzyśki
miałam jeszcze hair ale gdzieś przepadły
Anuś - no gdzie bym się śmiała - fioleowe mocno to szałwia
Asia - no piwonia dopier u mnie się rozkręca mam nadzieję
ja już jej ruszać nie będę
Justynko - nie wiedziałam że ten zestaw mnie się aż tak spodoba
Kasia- dzięki
Anuś - powiem ci że na tym zdjeciu to nigdy bym nie powiedziała ze to mój ogródek
tak mi się podoba
Agatko - no to jest ten minus
ale w przyszłym roku postaram się o lepsze podpory więc...
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 08:54, 12 cze 2017

Do góry
ania1110d napisał(a)

Bardzo podoba mnie się to zestawienie i tak samo zaplanowałam u mnie część przy wiezdzie tylko czekam na zakończenie oczko a chodzi mi o berberysa i szałwie
Super to wyjdzie u Ciebie i jeszcze z żórawką

Zestawienie berberys oraz szałwia niebieska tak to piękne. U mnie berberys zostanie posadzony między kulami bukszpanowymi. Szałwia znajdzie miejsce między trawą (zawsze zapominam jej nazwę) a tawuła przy różach. Żurawka już podzielona i posadziłam ją na murku przy tarasie przed cisami. Pomiędzy nie dokupię i dosadzę szałwię w kolorze różowym. Chyba będzie dobrze?
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 07:17, 12 cze 2017

Do góry
Anusia napisał(a)
Moje zakupy, Część zaplanowana czyli berberysy oraz szałwia. Żałuję, że nie kupiłam szałwii w kolorze ciemnego różu chyba tak mogę ten kolor określić.

Bardzo podoba mnie się to zestawienie i tak samo zaplanowałam u mnie część przy wiezdzie tylko czekam na zakończenie oczko a chodzi mi o berberysa i szałwie
Super to wyjdzie u Ciebie i jeszcze z żórawką
Ogród w Cichym Dworku 07:10, 12 cze 2017

Do góry
Aniu to tak przy okazji nie duże zakupy, ale szałwia już jest a najbardziej mi teraz ona wpada w oko Też mam zamiar dokupić inne kolory ale na razie muszę się zastanowić gdzie ja je posadzę Lista jest długa więc muszę dobrze to przemyśleć
Ogród z widokiem na jezioro 22:37, 11 cze 2017

Do góry
yolka napisał(a)

Żylistka jeszcze nie wąchałam, więc nie wiem. Szałwię i bodziszka dowiozę (szałwia możliwe, że przestraszyła się, że będzie służyć do okadzania )

Na pewno...
Ogród w Cichym Dworku 22:03, 11 cze 2017

Do góry
Goniadziękuje i zapraszam zaglądaj jak tylko będziesz miała ochotę
Właśnie o tych kolorkach to zauważyłam u Was w ogrodach że pięknie się wkomponują w różne roślinki i też się nimi zaraziłam już zakupione są u mnie szałwie lawenda i nawet jeszcze jedna ostróżka a na liście jest jeszcze polecona przez Anię z ogrodu Małej Mi szałwia Compacta niska która też znajdzie się w moim ogrodzie
A to akurat kolorki mojej córci która jak tylko zobaczy niebieski to od razu oczka jej się świecą i powiem ze ona to ma oczko
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies