Sorry, że Ci wtrynię fotę, ale to ta moja szałwia z siewek
a ta śliczna na niebiesko kwitnąca bylinka to kokorycz, ale jaka dokładnie - też zapomniałam. Mała Mi podarowała ją dla Igi i też mam .
Gosiek no bo z tymi piwoniami to tak u mnie jest, od dwóch lat widzę je w pąkach a potem są już przekwitnięte. Kocham piwonie bardzo, ale takie coś mnie tylko denerwuje. Czekam na nie, czekam a tu klops. Tak to jest jak się ma ogródek na odległość.
Iza wszystko ustalone
Jola ta szałwia to najprawdopodobniej Caradonna, ona jest z natury wieeelka.
Aga, ale ślicznie . Tak delikatnie, romantycznie, subtelnie . Śliczna ta szałwia Deep Blue. Jak Ci się wysieje, to chętnie przytulę jakąś siewkę . Ta różowa mi się wysiewa. Zeszłoroczne siewki już mi kwitną. A co najlepsze przezimowały w doniczce za garażem wcale nie zadołowane . Jestem absolutną fanką Twojego starego grilla i domku owadziego. Głupia zapomniałam go sfocić jak byłam u Ciebie . A jak tam rybki? Właśnie sobie przypomniałam, że swoich jeszcze nie karmiłam. Lecę .
Ja Śnieżnika nie siałam.Z tego co ja się orientuje to nie musisz przykrywam ziemia.Z nasionka po roku wytwarza się cebulka i potem zakwitną w 2 lub 3 roku.Musisz uważać by nie wypielic bo siewki wygladają jak trawa.Gnojówkę Z bzu nastaw i mieszaj jak będziesz na działce.Ja też czasami jestem na działce raz w tygodniu.Dziekana jak zakwitnie to ci się wysieje. Wiosną szukaj siewek☺
Słabości do pęcherznic chyba nie mam W końcu mam tylko dwie sztuki - to mało.
Ta piwonia też jest raczej wysoka. Myślę, że tak wszystko wyrosło w tym roku, bo wiosną wysypałam tam dosyć sporo popiołu. Wiosną wody nie zabrakło, więc są efekty
Najpierw pomyślałam, że to jakieś robaki, ale chyba żadne owady nie wpałaszują pąków w całości? Nie wiem. Temu o sarnach pomyślałam, bo to wydaje mi się bardziej prawdopodobne.
Faktycznie, w tym roku ładnie się rozrosły. Ale to jakaś twarda, "babcina" odmiana, bo kwitły nawet po przesadzaniu.
U Ciebie Krzyśki wydają się wysokie. U mnie są niziutkie, szałwia jest nawet wyższa. Muszę je przesadzić.
Ania mam takie zdjęcie. To ta jasna. Ona wypuszcza kłosy i robi się trochę sianowata. Z tyłu będzie posadzona szałwia. Zarówna trawa jak i szałwa to element wypełniający. Kiedyś się drzewka rozrosną i.. to już wiesz Dzisiaj pada, może wieczorem będzie już rosła na swoim miejscu.
Jola - dzięki Ewunia - no mimo wszystko nawet mi się podoba Paulinka - Leoś śliczny jest, co dalej nie wiem Jolka - szławia szaleje i szczerze mówiąc najwięcej na rabacie "robi" Marzenko - kwitną globy i krzyśki
miałam jeszcze hair ale gdzieś przepadły Anuś - no gdzie bym się śmiała - fioleowe mocno to szałwia Asia - no piwonia dopier u mnie się rozkręca mam nadzieję
ja już jej ruszać nie będę Justynko - nie wiedziałam że ten zestaw mnie się aż tak spodoba Kasia- dzięki Anuś - powiem ci że na tym zdjeciu to nigdy bym nie powiedziała ze to mój ogródek
tak mi się podoba Agatko - no to jest ten minus
ale w przyszłym roku postaram się o lepsze podpory więc...
Zestawienie berberys oraz szałwia niebieska tak to piękne. U mnie berberys zostanie posadzony między kulami bukszpanowymi. Szałwia znajdzie miejsce między trawą (zawsze zapominam jej nazwę) a tawuła przy różach. Żurawka już podzielona i posadziłam ją na murku przy tarasie przed cisami. Pomiędzy nie dokupię i dosadzę szałwię w kolorze różowym. Chyba będzie dobrze?
Bardzo podoba mnie się to zestawienie i tak samo zaplanowałam u mnie część przy wiezdzie tylko czekam na zakończenie oczko a chodzi mi o berberysa i szałwie
Super to wyjdzie u Ciebie i jeszcze z żórawką
Aniu to tak przy okazji nie duże zakupy, ale szałwia już jest a najbardziej mi teraz ona wpada w oko Też mam zamiar dokupić inne kolory ale na razie muszę się zastanowić gdzie ja je posadzę Lista jest długa więc muszę dobrze to przemyśleć
Goniadziękuje i zapraszam zaglądaj jak tylko będziesz miała ochotę
Właśnie o tych kolorkach to zauważyłam u Was w ogrodach że pięknie się wkomponują w różne roślinki i też się nimi zaraziłam już zakupione są u mnie szałwie lawenda i nawet jeszcze jedna ostróżka a na liście jest jeszcze polecona przez Anię z ogrodu Małej Mi szałwia Compacta niska która też znajdzie się w moim ogrodzie
A to akurat kolorki mojej córci która jak tylko zobaczy niebieski to od razu oczka jej się świecą i powiem ze ona to ma oczko