Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

jolanka 22:19, 21 cze 2017

Anulka, ja chcę taki przechowalnik
Klon przecudny, róże zobaczysz wystartują tylko więcej czasu potrzebują
Zana 22:21, 21 cze 2017

UrsaMaior napisał(a)
Ech no zobaczymy... Posadziłam w słońcu, w piachu i nie dałam linii kroplującej, chyba błąd.

Jak takie jeszcze małe, to na pewno musisz podlewać. Potem to nie wiem, one się podobno dosyć głęboko korzenią. A Pilgrima nie pamiętam u Ciebie, cholerka dużo nie pamiętam.
Zana 22:23, 21 cze 2017

mrokasia napisał(a)

No fajny .
I w dodatku umiesz tak zdjęcia zrobić, by chwastowiska nie było widać! U mnie wszystkie niedoróbki widać jak na dłoni!

Bo ja mam taki sprytny aparacik
Zana 22:30, 21 cze 2017

jolanka napisał(a)
Anulka, ja chcę taki przechowalnik
Klon przecudny, róże zobaczysz wystartują tylko więcej czasu potrzebują

Kochana, przepis na przechowalnik jest bardzo prosty: tak około dziesięć metrów kwadratowych placu, wsadzasz co Ci tam w ręce wpadnie i już.
Róże widzę, że się zbierają w sobie i coś z nich będzie. Widać, że prawie wszystkie szykują się do pączkowania, ale na obfitość w tym roku nie liczę.
Liczyłam na Herzogin Christiana, bo kupiłam już dwie sadzonki w donicy. Jedna miała siedem czy osiem pączków, więc radochę miałam jak nie wiem co. I wyobraź sobie, że mój rudy wredny kocur obżarł prawie wszystkie pączki, zostały chyba trzy. A te trzy szlag trafił po wsadzeniu jej z donicy do gruntu. Jak ją z donicy wyciągałam, to mi się tak ziemia osypała (mimo, że porządnie namoczyłam), że w zasadzie to ją z gołym korzeniem posadziłam.
Zana 22:32, 21 cze 2017

Na dobranoc:

UrsaMaior 22:34, 21 cze 2017

Zana napisał(a)

Jak takie jeszcze małe, to na pewno musisz podlewać. Potem to nie wiem, one się podobno dosyć głęboko korzenią. A Pilgrima nie pamiętam u Ciebie, cholerka dużo nie pamiętam.

Aaa bo nie było czasu spokojnie popatrzeć... Wszystko przez Olega, on mnie zawsze tak zgoni, że ledwo nogami ruszam. Pilgrimy rosną za kulami bukszpanowymi, na przeciwko tej rabaty z wyrośniętymi szałwiami
babka 22:35, 21 cze 2017

Ania, szałwia z trawami jak z bajki, cała reszta włącznie z przechowalnikiem zresztą też Patrząc na Twoje rabaty myślę zawsze że lepiej być nie może a Ty zmieniasz i mi oczy otwierasz, że może D
natka098 22:41, 21 cze 2017

Anula u Ciebie jak zwykle cudnie, chętnie bym w takim ogrodzie spędziła dzień, totalny relaksik.
Makao_J 22:41, 21 cze 2017

Szałwia Caradonna. Możliwe. Na pewno Aneta z Ugoru by wiedział bo mówiła że taką ma.

W każdym bądź razie strasznie mi się ona podoba a jak na złość nie rozsiewa się Czy u Ciebie się rozsiała?
Marga 23:09, 21 cze 2017

Cudny masz przechowalnik! Szałwie "wymiatają".