Zana
21:54, 21 cze 2017
Dziewczyny, sporobolusy to właśnie jakaś zagadka jest. Pamiętam z opisów, że to trawa polecana na pełne słońce, powinna mieć właśnie przepuszczalna glebę, bo zimą i wiosną nie lubi zbyt wilgotno. U mnie rośnie zdecydowanie w półcieniu, od ok. trzynastej pełny cień rzuca już na nią ściana domu, a wcześniej też nie jest cały czas w pełnym słońcu. Posadzona w ziemi nie tyle ciężkiej, ale dobrze trzymającej wilgoć i bałam się, że z tego powodu może nie przetrwać zimy, więc zrobiłam jej porządny drenaż z drobnego grysu bazaltowego.
Iza, sadziłam w ubiegłym roku naprawdę malutkie sadzonki, niedawno były nawet fotki z ubiegłego roku tej rabatki, tak więc nie denerwuj się, spokojnie poczekaj.
Aniu, tak to szałwia z Pęchcina. Nie było opisanej odmiany, ale to chyba jest Caradonna.
Iza, sadziłam w ubiegłym roku naprawdę malutkie sadzonki, niedawno były nawet fotki z ubiegłego roku tej rabatki, tak więc nie denerwuj się, spokojnie poczekaj.
Aniu, tak to szałwia z Pęchcina. Nie było opisanej odmiany, ale to chyba jest Caradonna.