Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Mata przeciw chwastom 20:19, 06 mar 2012

Do góry
Pięknie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:09, 06 mar 2012

Do góry
Zazwyczaj coś się przed nimi sadzi, ale jeśli tak to metr - półtora - zawsze możesz je przycinać po bokach
Ogród Danuszy - odsłona 2 19:46, 06 mar 2012

Do góry
Fajne te pierwsze porządki - mam nadzieję, że kolano długo boleć nie będzie
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 18:51, 06 mar 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

hej! co to za żurawka? piękna jest

To odmiana georgia peach

dzięki Sebek! sporo czasu mi zajęło znalezienie tego postu. Jeszcze się w tym troche gubię
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:21, 06 mar 2012

Do góry
Sebek mam nadzieję
W ogrodzie u Aguniady 08:25, 06 mar 2012

Do góry
Kochani, witam i dziękuję za odwiedziny
Ostatnio rzadziej tu zaglądałam, ale postaram się nadrobić zaległości w swoim i Waszych wątkach...

Monteverde, dzięki za słowa uznania pod adresem mojego ogrodu... Liczę na ciepły i udany sezon, zwłaszcza w kontekście kwitnienia róż, których od ubiegłego roku przybyło kilkadziesiąt... Pozdrawiam!
Gosiu, wiem, że za brzozami nie przepadasz i że u Ciebie głównie śmiecą... Ja mam na działce dosłownie 5 szt, reszta to otoczenie wokół naszego ogrodu... Mam nadzieję, że długo nikt ich nie powycina...
Mileno, serdeczne dzięki!
Gosiu-margo, ja podobnie jak Ty, jestem skazana tylko na weekendową pracę w ogrodzie... oczywiście niedługo zrobi się cieplej, będzie dłużej widno i po pracy też będzie mozna coś zdziałać, ale póki co, jest to trudne... Pogoda w ten weekend na pewno dopisze, zobacz jaki mamy dziś piękny dzień
Julka, bardzo się cieszę że u Ciebie wszystkie rośliny dzielnie zniosły zimę... U mnie też na to wygląda, nawet róże nieźle ją przetrzymały i tylko gdzieniegdzie widzę ciemne pędy... Póki co, rozgarnianie kopczyków i ich przycinanie zostawiam na później... Jak dobrze pójdzie, to w weekend powoli zabiorę się za cięcie niektórych krzewów...
Irciu, Sebek, Wera, Dzidka, dziękuję, że o mnie pamiętacie!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:54, 05 mar 2012

Do góry
Aniu - krokusy może jeszcze wyjdą - fajnie wygląda ogród po zimie
Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 23:51, 05 mar 2012

Do góry
Przepiękne te hiacynty
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:37, 05 mar 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Marzenko - właśnie te jasnozielone to pewnie bukszpany, a ciemne to cisy. Tak mi się zdaje

Zobaczymy co Danusia powie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:02, 05 mar 2012

Do góry
Marzenko - właśnie te jasnozielone to pewnie bukszpany, a ciemne to cisy. Tak mi się zdaje
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:06, 05 mar 2012

Do góry
Sebek ale te jasnozielone?
Bajkowy ogród Weroniki 22:02, 05 mar 2012

Do góry
weronika77 napisał(a)
Celinko, fajnie że wpadasz między tapetowaniem, na moją ławeczkę złapać oddech. Zajrzałam do Ciebie, ale tapety nie widzę.Może następnym razem się pochwalisz?
Irenko, dla Ciebie też zawsze miejsce jest na mojej ławeczce, uciekaj od czasu do czasu od swojej budowy na mały relaks.
Ja grasowałam dzisiaj u Kasi, projektantki wnętrz, w "To będzie zaczarowany ogród", która ma piękny, biały domek i takiż ogród.Do domku zaprowadził mnie Sebek ze str.12 wprost na forum Muratora, i zobaczyłam tam fajne rzeczy. Dlatego zaniedbuję swój "ogród". A ten wątek Kasi polecam Dajanie, znajdzie tam swoje klimaty i białą kuchnię.

Weroniko u ciebie na ławeczce sama przyjemność posiedzieć
i kawka pyszna i towarzyszka urocza i psiak zabawny

z przyjemnością czekam na wiosnę u ciebie; będzie bajkowo
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:56, 05 mar 2012

Do góry
Pewnie cis i bukszpan
Kamienne płyty łamane 21:09, 05 mar 2012

Do góry
Dzięki Sebek
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:31, 05 mar 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Sebciu, a ile cisów planujesz?

Aż dwa
Kamienne płyty łamane 20:27, 05 mar 2012

Do góry
Tojeść rozesłana aurea
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1548-tojesc-rozeslana-lysimachia-nummularia
Kubusiowo 20:24, 05 mar 2012

Do góry
Alinko ja tyz się oduczyłam pchac takie cieżary Od tego ma się chłopa

Sebek no mam nadzieje, że mu będzie dobrze

Aneczko spacer był super

Basia fajnie, że wpadłaś

Ania jak rany koguta! Ty mnie nie strasz prosze.....

Justyna chętnie skorzystam z zaproszenia

Ela a ja powoli uczę sie nie kupowac "na pałę" Jakos w tym roku spokojniej do wszystkiego podchodze....

Irenko będę siać warzywka - pomidory, ogórki ale kwiatów w tym roku nie

Ania

Danusiu faktycznie fajne te "ptaszyska" ale nachalne jak nie wiem co

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:21, 05 mar 2012

Do góry
Sebek, powiem Ci, ze mam dla Ciebie ogromny szacunek. Jesli Ty zbierasz kase na wydaki ogrodkowe to czapki z glow!!!!

Czyli saletra wapniowa na poczatek. W zeszlym roku dawalam nawoz Regeneracja do trawnika czy jakos tak, chyba substrala, do zastosowania w pojemniczku podpinanym pod weza. Trawa byla po nim absolutnie fantastyczna. Ale w tym roku sprobuje polecany przez Danusie Hydrocomplex

Aniu, bez solidnego podlewania trawa nie da sobie rady. Pewnie sa jakies mieszanki na miejsca mocno naslonecznione, ale pewna nie jestem, poza tym nawet jesli sa to czy sie sprawdza "na patelni"? Papier wszystko przyjmie, a zycie pokazuje jaka jest prawda.
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:18, 05 mar 2012

Do góry
No z tymi różami to przesadziłaś - takie piękne i jeszcze mikoryzę chcesz - za chwilę będziesz z kwiatami wycinać jak się rozszaleją
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:14, 05 mar 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)

Też jestem ciekawa co to za nawóz. Ale u mnie w lecie to i tak nic nie pomaga, wszystko schnie na wiór (nie mam żadnego ocienienia). Myślałam nad mikoryzą, ale nie wiem, czy warto w to zainwestować, bo testując na różach nie widzę zbytnio efektu.

Aniu - żaden nawóz nie zadziała jak trawnik nie dostaje systematycznie wody.

Wiem, dlatego zastanawiam się nad mikoryzą.
Wiesz, ile musiałabym wylać wody w suche, gorące dni na moją piaszczystą, bezcieniową ziemię?

wyobrażam sobie - ale coś za coś Mikoryza może pomoże - kilka osób ją stosowało i podobno szału ni ma
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies