Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 12:41, 18 lut 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
widze ze żyje czyli powietrze ma
inhalacje jej robienajpoer ja potem.ona

Dziś
Ogród, mydło i powidło. 12:29, 18 lut 2016

Do góry
Dzięki za troskę i miłe słowo, oj serce boli! Było niewesoło, nie mogłam zbić bardzo wysokiej gorączki ale już jest poprawa i malutka dokazuje, rano był płacz, że do przedszkola nie idzie
kasja83 - Zuza była okazem zdrowia do czerwca zeszłego roku a potem to już co chwila coś wyskakiwało . Z przedszkolem problemu nie ma jest pierwsza, żeby iść ale z synkiem też różnie bywało i czasami z płaczem jechaliśmy.
Dawno zdjęć nie było, to coś domowego dla pocieszenia oczu .

Żywopłotki cisowe. 12:22, 18 lut 2016

Do góry
Spaceruję po ogrodzie...podglądam rośliny.

Znalazłaś już nazwę powojnika?To Utopia...mam ją u siebie i zachwyca mnie delikatnym kolorem.
Kamienny ogród patykiem malowany 12:10, 18 lut 2016

Do góry
Sylwia swietna babeczka z Ciebie , wysmakowana artystka Zdjecia , rysunki bjuti

Teój ogrod / park z tymi kamiennymi murkami ma swoj niepowtarzalny urok i no roboty kobitkoto Ty masz lisci troche duzo .....chociaz pieknie wygladaja i jsk musza pod nogami szeleścic ......moze jakas dmuchawa na nie , oj sama nie wiem .

Fajnie piszesz tak lekko a te foty ochy same

Zielonym do góry... 12:03, 18 lut 2016

Do góry
co do wspomnianej rozchodnikowej to planuję tutajmało aktualne zdjęcie bo Conici juz nie ma (na szczęście) i doszedł jeszcze jeden iglak mniej więcej tak jak ostatnia Danica (który był choinką na tarasie )

zastanawia mnie tylko co dac przed kulki...pierwszy pomysł to frosted curlus b tak jesrt z drygiej strony ale bardziej gesto...czy może coś kwitnącego niskiego...

plan mniej więcej taki
- czerwone i różowe to rozchodniki
- brązowe to rozplenica

a z drugiej strony domu - od strony tarasu na razie cos takiego mi w głowie siedzi ale proporcje chyba nie zachowane..

i z bardziej bliska

Ranczo Edy 11:48, 18 lut 2016

Do góry
Haniu Anda ja też czekam żeby się zmył ale to nic słoneczko go wytopi i woda się przyda pozdrawiam i miłego dziewczynki

Ogród na piasku i z wielkim murem 11:35, 18 lut 2016

Do góry
Szklarenka "Profesional"?
Ze starego mebla ("demobil") i lampy powstała dzisiaj szklarnia. Oczywiście zapełniłam ją natychmiast posianymi roślinkami, których wcale nie chciałam siać (jednoroczne i takie tam różności)
Pomysł mój, wykonawstwo M.
Prosił aby nie zamieszczać na forum, bo się nie wyrobi z zamówieniami hahaha
Ale co tam, niech ma satysfakcję.

Ranczo Edy 11:35, 18 lut 2016

Do góry
c.d

Ranczo Edy 11:33, 18 lut 2016

Do góry
i wiosna za oknem w białej oprawie...

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 11:33, 18 lut 2016

Do góry
Edytko, jeszcze rano o 6'tej było ciut śniegu na trawnikach, teraz już czarno jest.

No i dobrze. Aniołowa nie zdążyła nasypać nowego piachu na chodniki.

Ciepłego popołudnia.

Ranczo Edy 11:30, 18 lut 2016

Do góry
a ja ja się nie poddaje stawiam na wiosnę !1!

Ogrodowy song 11:29, 18 lut 2016

Do góry
Po 16 dniach

Igiełkowy ogródeczek 11:25, 18 lut 2016

Do góry
Kochani, bardzo dziękuję że wciąż pamiętacie i zaglądacie, choć mi trudno zmobilizować się do pisania, ale zaglądam do Was regularnie. Przeżywam taki moment ogrodowy, kiedy nie dzieje się już wszystko tak szybko jak wcześniej, wciąż planuję zmiany, bo nie mogłabym bez nich żyć, ale są to już raczej drobniejsze sprawy.

U mnie wczoraj wciągu godziny przyszła prawdziwa zima, aż nie mogłam uwierzyć, jak ta pogoda potrafi zaskakiwać, dziś jest zupełnie inaczej, słonecznie, a śnieg szybko się topi.
Tak było wczoraj po południu:

Dzieci nawet zdążyły ulepić bałwana:

Iwona- cieszę się że pomogłam, wiem że katalog choć pomocny to nie to samo co zobaczyć czy zasięgnąć opinie od właściciela danej roślinki, sama tak robię i to wnosi zupełnie inne spojrzenie.

Mirella
- plany muszą być, bo przecież ogrodowo spocząć na laurach nie dam rady, choć bym chiała

Agatko- miło mi że zaglądasz

Neblina- nawet nie wiesz jak zaskoczył mnie twój post, uśmiech od ucha do ucha, dziękuję Ci bardzo
Biało różowy ogród za płotem. 11:11, 18 lut 2016

Do góry
Zobacz, to południowa wystawa i lekko zamieniona Różanka, która z tego powodu nie cierpi początkowo nie było tych belek cueniujacych nad różami, ale zgrzytało mi wizualnie
Ogród w cieniu brzozy 11:10, 18 lut 2016

Do góry
Borbetko, u mnie sezon co rok, mogę w kółko i na okrągło.

Agnieszko, gdzie taką nazwę wynalazłaś?
W pełni cię rozumiem z tą oceną róży z fotek. Wybierałam, wybierałam, a w ogrodzie był zupełnie inny odbiór danej róży. Oprócz kwiatka, duże znaczenia ma krzew i jego wygląd. Teraz mi już łatwiej, więcej fotek jest też róż w polskich ogrodach.
Kolor Coletty to łososiowy róż, jak przekwitają bardziej różowieją. Widać to poniżej.

To delikatna w odbiorze róża. Kwitnie obficie, kwiaty nie utrzymają się zbyt długo, osypują się. Ale ona wciąż tłoczy. Dobrze powtarza.
Krzew u mnie jest chyba piąty rok, w tamtym nie wyglądała najlepiej, bo trochę ją przycięłam, trochę przygięłam by nie przeszkadzała przy koszeniu, a częściowo przypięłam do siatki. Między nią a siatką zostawiłam trochę miejsca by coś tam wsadzić jeszcze na tło - częściowo już tam rosną małe cisy. Wydaje się przez to bardzo szeroka, niemniej to krzewiasta róża, którą można prowadzić jako pnącą. Nasadzenia przed nią będę zmieniać.

Biało różowy ogród za płotem. 11:03, 18 lut 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Łuki, aż sie zalogowałam. Dla mnie wygląda ta pergola dziwnie. Jakby niedokończona. Mimo, że ma być na połowie tarasu, powinno być rozmieszczenie słupów symetryczne.
Ja bym widziała dwie opcje:
pierwsza:

4 części, z tym, że pierwsza odkryta ze względu na donicę. Wizualnie symetria, zadaszenie nad trzema polami. W tym przypadku po całości szerokości balkonu u góry

Druga opcja bardziej mi się podoba:

4 pola zakończone za schodami. Sprawdź tylko, czy wymiary by pasowały
Co o tym sądzisz?

Iwonko pierwsza wersja była rozważana, ale jakoś upadł z myślą o donicy, ale jak dokładniej przemyśleć i zabrać pod uwagę południowe położenie tarasu to braku słońca nie będzie i to jest najbardziej wykonalna technicznie opcja. Muszę zmierzyć jeszcze raz miejsce na belkę pod balkonem i rozrysować tą wersje.

Wersja numer dwa odpada całkowicie ze względów technicznych.
Zadaszona/zacieniona zostałaby większość tarasu i do tego duże południowe okno w prawej części budynku (280x240). Do tego w części, w której ma być pergola jest przewidziane miejsce na mocowanie belki do stropu tak by nie powstawały żadne zacieki na elewacji do tego poszerzając konstrukcje aż za schody trzeb by ingerować w elewacje do tego zamontowanie belki powodowałoby zacieki na tynku.
Do tego wypadło by to idealnie w miejsce sporego nadproża okiennego z dużą ilością zbrojenia.
Można by postawić słup przy samym domu by nie mocować w tym miejscu belek do elewacji, ale wtedy słup wypadłby na oknie
No wersja jest bardzo mi się podoba bo nawet myśleliśmy nad zadaszeniem całego tarasu, ale jest zbyt dużo sprzeciwów no i poza tym koszty byłyby duże.
Bardzo dziękuje
W Kruklandii 11:02, 18 lut 2016

Do góry
No i róż

W Kruklandii 10:51, 18 lut 2016

Do góry
I buszu na brzozowej!!!

Ranczo Edy 10:45, 18 lut 2016

Do góry
A dziś no nie wczoraj wieczorem śniegowanie przyszło i to mocne a jak u Was ? bo u mnie tak ooo

W Kruklandii 10:38, 18 lut 2016

Do góry
Czego mi najbardziej brakuje...

szałwii

szałwii i jeżówek i jeżówek

jeżówek i hortensji

hortensji

hortensji i miskantów

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies