Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Z Pszenicznej ... 07:56, 05 kwi 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

Aniu pergola z drewna będzie, bo najłatwiej i sami będziemy montować.
Zastanawiam się na kolorem - w grę wchodzi biały lub miętowy
Szałwia - nie znam odmiany, miałam ją na bylinówce, ale ponieważ się tam wykładała i brzydko wyglądałam po cięciu przeniosłam ją na różankę.
Tam szybko odbije po przycięciu a róże zasłonią jej nóżki
Tu znalazłam jakieś stare zdjęcie z nią.

Miętowy wyglądałby bardzo oryginalnie.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 07:51, 05 kwi 2016

Do góry
malkul napisał(a)

mam dwie rabaty z nimi.
na jednej z nich w sobote nieźle porządziłam z moja mamą

chyba mi te beatlesy tam zgniły więc je wywaliłam i wsadziłam tam seslerie.nie mam zdjecia po ukonczonej robocie ale uwierz mi na słowo. jak będę miłą czas to zrobie foto tej drugiej rabaty z nimi gdzie w sobote obięłam ja z suchego i zostawiłam na ten sezon ae jak mnie wkurzy to ją wykoie i tez zamianię an seslerię. te rzołogi sa okropne. mimo ze kocham jej urode jak jest w ryzch trzymana.
jak zobaczyłam 5o wpisów to się zastanawiałam czy chce wchodzić żeby ataku serca nie dostać ale weszłam i w końcu zdjęcia na jakie mogę patrezeć
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 07:45, 05 kwi 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
a grujeczniki już wszystkie 3 caaałe obsypane listkami

w dwie godzinki to chyba i tak sporrrro roboty odwaliłaś śliczny ten grujecznik, one mają taki kolumnowy pokrój?!
2,5 tys. m stepu u Marty .... do zagospodarowania 07:37, 05 kwi 2016

Do góry
Pierwsze efekty pracy:

Zostało mi tu jeszcze dokończenie drugiego kawałka, odchwaszczenie części po starej rabacie, wykopanie trochę gliny i uzupełnienie ziemi, nawiezienie obornika i przekopanie tego.

A potem pokażę Wam, jaką mam koncepcję na nasadzenia
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 07:29, 05 kwi 2016

Do góry
a grujeczniki już wszystkie 3 caaałe obsypane listkami

Ogród Mirelli 07:29, 05 kwi 2016

Do góry
W Obi mają bardzo ładne bluszcze, cena 12,00 złotych. Dokupiłam 5 sztuk. O troszeczkę przedłużam bluszcze na płocie

Lawendowy zawrót głowy 07:25, 05 kwi 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
teraz czuje sie jak u siebie .......sasiadow nie widac )) moge fotkowac ))trzy deby i podziekowania dla Kasi za pomysł na nowe drzewa miały byc wisienki ale sa dęby )

a dęby ostatecznie skąd?
Ogród Mirelli 07:24, 05 kwi 2016

Do góry
Drzewka i krzaczki

Ogród Mirelli 07:16, 05 kwi 2016

Do góry
Trochę wiosny

Zaczynają zakwitać niektóre hiacynty

Większość jeszcze czeka

Rozchodniki fajne kapustki

Piwonie

Tulipany, czosnki, liliowce, trzcinniki bardzo ładnie jako pierwsze z traw w moim ogrodzie ruszyły

Blaski i cienie nowego życia 07:13, 05 kwi 2016

Do góry
A wczoraj przy pięknej pogodzie oczywiście musiałam się pobrudzićpróbowałam lekko wykulkować bukszpany, bo ostatnim razem wyszły zbyt kanciaste -jeszcze między nimi czeka mnie przesadzanie traw i dosypywanie ziemi-na razie tylko bałagan zrobiłam i za tujami powoli dosadzam bergenię i coś tam dalej będę wymyślać efekty na fotkach nie porywające, na efekty trzeba będzie poczekać

Ogród Mirelli 07:05, 05 kwi 2016

Do góry
To kilka zdjęć

Trawnik po wertykulacji - dzisiaj dosiewka, nawożenie i podlewanie

Przygotowane miejsce pod nowy trawnik, dzisiaj wysiewamy

Krawężniki przy drugim garażu wkopane. Została do nawiezienia ziemia i mogę sadzić berberysy

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 07:04, 05 kwi 2016

Do góry
Izabelko, borówka w sierpniu dużo wody potrzebuje, i kwaśnego torfu. Jeżeli nie dawałaś tego wtedy, to wypada teraz dosypać, dokarmić i podlewać, Wody nie żałować, Nawóz jak dla Rh, albo specjalny do borówek, i garść siarki pod krzaczek. Na borówki zapraszam w sierpniu,

Zbyszku, ogrodnicy mają chwilkę oddechu albo przy śniadaniu, albo przy kolacji. Nie dziw, że net się zapycha.
U mnie straty też są. Tulipany, część nowo kupionych zgniła w ziemi, i jak tu funkcjonować? Znowu na mojej alejce Tulipanowej nie będzie tulipanów! To znaczy będą, ale tylko te, co je miałam swoje, wykopane. A te inne padły z braku śniegu. No może jakieś pojedyncze się uchowały.

Miłego dnia w ogrodzie, ja dziś regeneruję siły, wolałabym Twoją sytuację, codziennie po kawałeczku, a nie raz w tygodniu, aż do zemdlenia.

Nie, nie, jeszcze nie mdlałam, ale już ciężko było nogi ciągnąć!

Mało kwiatów będzie na mojej drzewiastej chociaż pąki są, susza ub. roku, jednak jej dała się we znaki.

Ukojenie 06:46, 05 kwi 2016

Do góry
Prawie na pociag nie zdazylam ale roslinki wystawione.

Niektore zostaly w domu.
Pszczelarnia 06:34, 05 kwi 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Tym przynajmniej się nie stresuję:

tym sie tez nie stresuje, to robota dla mojego meza
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 06:29, 05 kwi 2016

Do góry
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 01:53, 05 kwi 2016

Do góry
popcorn napisał(a)
No to Ania juz wiesz masz kupic

Ja tymczasem zadymilam pol wsi. Padalo, ale nie przeszkodzilo mi to w puszczeniu z dymem wiekszosci jesienno-zimowych resztek

Znaki ogniem i dymem dawałaś...? a ja kurczę nie widziałam.....już wiem dlaczego - bo mam ogród i okna nie na twoja strone...
Z Pszenicznej ... 01:46, 05 kwi 2016

Do góry
AgataP napisał(a)
A ja wydziabałam część darni
Zrobione ok 6 metrów, zostało ok 30

Okrrrropne to zdejmowanie darni,,,,,,,,wiem, ale za to później jaka radocha bedzie
Z Pszenicznej ... 01:45, 05 kwi 2016

Do góry
AgataP napisał(a)
Przedstawiam Wam moją bylinówkę, pierwsza jej część

teraz druga, powstanie dzięki wycięciu śliwki, został jeszcze pniaczek.
roślinki zamówione przychodzą w kwietniu

i część trzecia w dwóch odsłonach peoniowo/bodziszkwo, łubinowa oraz trzcinnikowo/jeżówkowa z nowymi nasadzeniami liatry

Miło poznac, miło...bylinówka jak ta lala
Jak ja wam zazdroszczę tych przestrzeni...........
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies