Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Początki w Kruklandii 12:25, 04 sie 2012

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Liliowce cały czas kwitną....ale jakoś mnie nie zachwycają, trzmielinki się trzymają dzielnie, a kłosówka dalej żółtawo-brązowa....nie wiem co jej jest....

Zdjęcia....nie chcę obiecywać,ale może dzisiaj coś porobię

Z tymi liliowcami mam podobnie
Kiedyś będzie tu pięknie ... 12:24, 04 sie 2012

Do góry
Monika oczywiście, wieczorem podam ci namiary, muszę w archiwum poczty poszukać
Początki w Kruklandii 11:08, 04 sie 2012

Do góry
Juzia_G napisał(a)
O Marzenka!!!!
Że ty masz czas i chęć do wszystkich zaglądać....podziwiam!

Juzia do Cieie zawsze chętnie Kiedy jakieś nowe fotki dasz? jak liliowce, widzę że pięknie kwitną i las trzmielinek posadziłaś

A jak kłosówka? U mnie przed urlopem była marna a teraz ślicznie odbiła.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 10:35, 04 sie 2012

Do góry
Monika i monika, Julka i Aia fajnie że zaglądacie Pogoda dzisiaj piękna, za chwilę wpadna przyjaciele a wieczór poświęcę ogrodowi i wypoczynkowi
Jeszcze mi chwasty przed ogrodzeniem zostały

Czy u Was jest również inwazja wróbli??? U mnie całe stada na ogrodzie siedzą, na trawniku, płocie, żywopłocie grabowym. Co się dzieje??? Ae wróble nie są szkodliwe??? Bo 5 to sie nie obaiwam ale jak naraz jest 50??? może dlatego, że żniwa na polu obok były w tym tygodniu???
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 10:31, 04 sie 2012

Do góry
Tak Karolina jestem uzależniona ale w czasie urlopu baaardzo byłam ograniczona więc teraz nadrabiam
Ogród do odświeżenia 10:29, 04 sie 2012

Do góry
Jałowce muszą być cięte wówczas się zagęszczają i są ladne i nie widać brązowego środka. Podsadż je od dolu np trzmieliną lub innymi roślinami zimozielonymi
Ogród do odświeżenia 10:27, 04 sie 2012

Do góry
JulkAd napisał(a)
Dzięki Dziewczyny za podpowiedzi, Iwonko zaintrygowałaś mnie tą Magicall Moonlight. Na pewno pod jałowcami posadzę Limelight, to już pewne. W innym chcę jakąś inną. Rozważałam Anabell, ale taż Agatka mnie kusiła Vanille Fraise, a teraz Ty jeszcze tą Moonlight- ciężki orzech do zgryzienia

Beatko dzięki za stonkę szkółki. Szkoda, że nie bawią się w wysyłki, a jak patrzyłam to najbliżej współpracująca szkółka z nimi to i tak 100 km ode mnie

Julka zrobię dzisiaj zdjęcia moich horetnsji, wpadnij jutro obejrzeć. Magical jest boska!!! Ale zamiast anabell incrediball, zobacz tu
http://www.futuregardens.pl/hortensja-drzewiasta-incrediball-nowosc.html
Radziłabym posadzić już teraz to w przyszłym roku mogłaby być już piękna. Jest droga ale uwierz mi że warto. A najpiekniejsze jest to, że po przekwitnięciu wybarwia się na pistacjowo.

A limlajtaka obowiązkowo
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 10:23, 04 sie 2012

Do góry
Ana napisał(a)

Ania no co Ty !!! Jakich godzin dodatkowych, zebys nam padla!?
Dziewczynoo Tobie rece sa potrzebne do pracy, musisz czatowac na jakichs pomocnikow dodatkowych, wtedy i bedzie lzej, i krocej

!

a jakoś tak wszyscy się dematerializują jak trzeba coś zrobić wlaśnie upiekłam tort, nastawiłam szarlotkę, zamarynowalam mięsiwo na grilla, pozmywałam, poodkurzałam i umyłam podlogę. Fajrant na dziś
Podgoniłam z robotą, żeby jutro z rana samego wyskoczyć do ogrodu i posadzić kwiatki, bo mnie ściska, że dziś nie dałam rady....

M zamontował latarenki na taraie...Kochani...no czuję, że moje marzenie się spełniło - i to WSPANIAŁE UCZUCIE...
Teraz została moja działka, czyli obsadzenie rabat przy tarasie i uszycie dachu....

Kochani, dziękuję za buziaki i uściski (te nie bardzo mogę przekazać) dla Matusi, dzielna jest i mam nadzieję że za dwa tygodnie nie będzie śladu....

Dzielna jesteś!!!! buziolki dla maluszków szkoda, że cierpią ale na szczęście szybciutko o tym zapomną. A jaka frajda z pisania po gipsie będzie Ma gips czy ortezę????
Moja córka kiedyś łokieć między drzwi włożyła a koleżanka zamknęław drzwi.... A ja oczywiście byłam na delegacji... Oczywiście złamanie..... Ale po latach wspominamy to ze śmiechem Zatem wszystko będzie dobrze.
A czytając o przygotowaniach kulinarnych ośliniłam się i baaaardzo czekam na zdjęcia tarasu, cegły i tych poduch!!!! Na prawdę jesteś dzielna!!! I troszeczke odpocznij z M i przyjaciółmi, ciesz się tymi pieknymi chwilami.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 10:16, 04 sie 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Marzenko - wróciłaś już z wojaży?
Pisałam już wcześniej historię nt ławeczki, ostatnio z Irenką - bo Ty też byłaś chętna, prawda?
Niestety z fajneceny.pl nic nie wyszło, ławeczki powinni mieć znowu we wrześniu ale nie wiadomo po ile
Więc kupiłam w Beliani, bo chciałam ją mieć jeszcze w lecia, a nie jesienią...

pozdrawiam!!

Karolinka już wrociłąm i znów wpadłam jak śliwka w kompot w ogrodowisko.....
Ławeczkę kupię jakąś na wyprzedaży na razie leżę na kanapach
Rododendronowy ogród II. 10:14, 04 sie 2012

Do góry
Jotka dobry pomysł z tymi samochodami dla ogrodowiczan Bożenki samochód chyba jest z gumy
CZekamy na zdjęcia baaardzo niecierpliwie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:28, 04 sie 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
jak myślicie kiedy można kopać cisy z gruntu?

Wg mnie od II połowy września.
Pokaż naszyjnik gdy bedzie gotowy a limka cudowna!
Ogród w Alei Lipowej... 09:26, 04 sie 2012

Do góry
Justyna ależ Twoja limlajtka jest piękna !!
Początki w Kruklandii 09:20, 04 sie 2012

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Ach nie wiem.....młoda wybredna

Nie wyrabiam się kobity...miałam zdjęcia wrzucić płotków i gumioków, ale nie daję rady....
Mamy noga lepiej, to Zuźka się pochorowała...zaraz jadę do labu zawieźć siuśki

Szczególnie na gumioki czekam
Pszczelarnia 09:17, 04 sie 2012

Do góry
Hm nawet brukarzem Ewa potrafi być ..... zadziwiasz mnie
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 09:10, 04 sie 2012

Do góry
A to Iza widzę, że z Gułagiem nie byłam odosobniona Zatem Davisa zakupie dziekuję i miłej zabawy u Ani
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 09:08, 04 sie 2012

Do góry
Karolina aby odszukać ławeczkę tyle stron musiałam sie cofnąć..... Ale piękna, zazdroszczę!!!!
A zbiory mniam
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 08:59, 04 sie 2012

Do góry
Ewa ekpresowo się naprawiłaś życzę zdrówka
Zielony galimatias 08:57, 04 sie 2012

Do góry
Evchen napisał(a)
.. ale magnolii i pęcherznic bronić będę jak niepodległości..
Róż i lawendy jak wolności słowa
rododendronów jak .. jak nie wiem co
a bukszpany i cisy same się wybronią...

Ja bym też tego broniła
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 00:48, 04 sie 2012

Do góry
Iza pokładam w Tobie ogromne nadzieje

A Davisa dam radę przeczytać ??? Bo Gułagu nie dalam rady....
Zielony galimatias 00:47, 04 sie 2012

Do góry
Ev projekt naprawdę dobry, tylko popracujmy nad liczbą gatunkow i musimy jeszcze poczekać na powrót Sylli z urlopu to nam to jeszcze w programie do projektowania ogrodów zrobi
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies