Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

kwiatholandii 07:39, 04 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)

Marzenko śliczne zdjęcia urlopowe, szczególnie Twoje na tle lazuru wody...mogę sobie tylko wyobrazić jaka ciepła była...
Czekam na fotki brzózek bo przede mną też taki zakup. W szkółce widziałam malutkie z brązowym pieńkiem, ciekawe ile lat poczekam na efekt białej kory?

Monitka koniecznie spawdź jaką konkretnie kupujesz, bo może sie okazać że nigdy dość biała nie będzie
Ja kupiłam wariant doorenbos long trunk (czyli będzie zwisła) która jest wyjątkowo biala i wcale mnie jej liście nie przerażają bo są duże i ciemnozielone
Ja kupiłam tu i jestem baaardzo zadowoloana. Zobacz jaka cena a po roku ma ok 4 m i takie w centrach kosztują 500-800 zł
http://www.drzewa.com.pl/228-brzoza-pozyteczna-doorenbos.html

Ps woda była ciepła w morzu jak zupa....

Typowo białą i piekną korę ma brzoza pożyteczna
Moniika 07:53, 04 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)
Na początek kłaniam się wszystkim po meksykańsku

. Zdjęcia z wakacji cudne pozdrawiam m
JulkAd 09:11, 04 sie 2012

Marzenko miłego "obfacania" brzóz, ja zmykam do jałowców. Słoneczka bez upału na dzień dzisiejszy życzę
ana_art 09:16, 04 sie 2012

też czekam na foty brzózek
teraz zmykam do pracowni dokończyć ślubny naszyjnik siostry, a później idę na panieński...
Madzenka 10:35, 04 sie 2012

Monika i monika, Julka i Aia fajnie że zaglądacie Pogoda dzisiaj piękna, za chwilę wpadna przyjaciele a wieczór poświęcę ogrodowi i wypoczynkowi
Jeszcze mi chwasty przed ogrodzeniem zostały

Czy u Was jest również inwazja wróbli??? U mnie całe stada na ogrodzie siedzą, na trawniku, płocie, żywopłocie grabowym. Co się dzieje??? Ae wróble nie są szkodliwe??? Bo 5 to sie nie obaiwam ale jak naraz jest 50??? może dlatego, że żniwa na polu obok były w tym tygodniu???
Moniika 11:42, 04 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)
Monika i monika, Julka i Aia fajnie że zaglądacie Pogoda dzisiaj piękna, za chwilę wpadna przyjaciele a wieczór poświęcę ogrodowi i wypoczynkowi
Jeszcze mi chwasty przed ogrodzeniem zostały

Czy u Was jest również inwazja wróbli??? U mnie całe stada na ogrodzie siedzą, na trawniku, płocie, żywopłocie grabowym. Co się dzieje??? Ae wróble nie są szkodliwe??? Bo 5 to sie nie obaiwam ale jak naraz jest 50??? może dlatego, że żniwa na polu obok były w tym tygodniu???

Szok z tymi wroblami, nigdy nie słyszałam żeby były szkodliwe... Na pewno Cię odwiedzają ze zwzledu na żniwa,
Moniika 11:46, 04 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)
Młode wiśnie amanagawa i kiku-shidare zostały opatulone trawą kalifornijską. Nie cierpię agrowłókniny, ale takie młode roslinki narażone na wiatry, niczym nieosłonięte nie przetrwałyby tegorocznych mrozów. Dlatego najpierw otrzymały sweterki z agrowłókniy a potem płaszczyki z trawy.

Marzenko wiem ze jeszcze jest czasu dużo ale ja już chciałabym sie przygotować, tez nienawidzę agrowlokniny więc szukam czegoś takiego, możesz dać mi namiary na te stronę w internecie na której te " płaszczyki" znalazłeś.?
Madzenka 12:24, 04 sie 2012

Monika oczywiście, wieczorem podam ci namiary, muszę w archiwum poczty poszukać
Madzenka 22:56, 04 sie 2012

Obiecałam troszkę jeszcze fotek ala Mexico
Od czego zacząć ??? Chyba od plazy?
Biłay piasek

Gdy europejczycy byli już po śniadaniu Ameryka jeszcze spała ....

Oj gorąco ok. 12:00 brakowało miejsca w wodzie
Madzenka 23:01, 04 sie 2012

pora deszczowa oznacza ulewne deszcze przez kilkanaście minut. nie wiadomo skąd pojawiały się chmury??? Ale deszcz o temperaturze 30 stopni nawet nie chłodził....

wiele basenów, ale jak przy nich można wytrzymać bez wiatru znad morza??? Baseny miały licznych amatorów