Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Elfik 22:17, 03 sie 2012

Pszczelarnia napisał(a)
....uwielbiam kamieniarską robotę, to coś jak układanie/znakowanie szlaków w górach (co oboje z mężem robimy w ramach "relaksu"). Sama je na taczce przewiozłam z chałdki. Teraz już na bieżąco M. mi dowozi po 2. ............................
Proszę: samotnia mojego M., sam sobie zrobił, ja tylko pomagałam nakładać płyty...................

...taka wspólna praca daje pełnię szczęścia.......... Nawet jak się jest uharowanym do bólu.............
Ewuniu, czy Wy kiedyś odpoczywacie??????????
Madzenka 09:17, 04 sie 2012

Hm nawet brukarzem Ewa potrafi być ..... zadziwiasz mnie
myszorek 18:55, 05 sie 2012

Bo to prawdziwa pciółka jest. Takim ludziom to się medale należą.
Fajny ten zakątek z ławeczką, ja też chcę trochę cieniaaaa
Pszczelarnia 13:39, 06 sie 2012

Odpowiadam na pytania, oponuję i rozwiewam wątpliwości:

Kostka brukowa kamienna układana jest na piasek wszędzie (nawet na podjeździe) - nie chcieliśmy betonować ziemi i jest to o tyle złe rozwiązanie, że chce w niej rosnąć wszystko, więc mam mozolnej roboty co niemiara (by hand). W zielniku układam na glinie, posypce i piasku. Mech jest od północy: cienia i wilgoci (ostatnio często padało). Ale mech wyrośnie i na betonowym podłożu jak dostanie trochę materii.

Z tą robotnością to nie przesadzajcie, plizzz, znam na Ogrodowisku masę osób lubiących naturalną pracę w ogrodzie. Chyba wszyscy tacy są. Wszyscy, których znam. A taka znajomość zobowiązuje i napędza, i pobudza do działania. Bardzo pozytywna sprawa.
Odpoczywam: np. przycinając "brody" kancikom super sprzętem. To jest dopiero fajna sprawa!!!!!!!!
boguslaw_r_ 14:21, 06 sie 2012

asc napisał(a)
Pracowita Pszczółka

Z tego co mi wiadomo to u pszczółek trutnie pracują a tu jakiś wyjątek, pracująca pszczółka, koniec świata.
EPODLAS 20:53, 06 sie 2012

Też bym chciała mieć taką samotnię. Pięknie by wyglądała u mnie pod klonem, tam jest zawsze taki przyjemny chłód. Póki co, planujemy tam zrobić placyk z ławeczką do posiedzenia.
Gardenarium 20:55, 06 sie 2012

Pokaż Pszczółko przycinanie "osobowe", w jakim stroju przycinasz brody?

Instagram Ogrodowiska
Ewa 12:11, 07 sie 2012

Ewuniu oboje z mężem zakochaliśmy się, w Kotlinie Kłodzkiej, do Ciebie z Lądka jechaliśmy przez Czarną Górę - cudna trasa , a u Ciebie po prostu bajecznie
Mam nadzieję za rok wrócić .....
Pozdrawiamy
Bogdzia 17:00, 07 sie 2012

Trudno brzydka to cecha ale przyznam się. Zazdrosc mnie bierze jak widzę Twoje kamienne stoły i ławeczki.
monteverde 17:13, 07 sie 2012

boguslaw_r_ napisał(a)

Pracowita Pszczółka

Z tego co mi wiadomo to u pszczółek trutnie pracują a tu jakiś wyjątek, pracująca pszczółka, koniec świata.

Widać Bogusiu, że nie znasz się na rojach, w żadnym ulu trutnie nie pracują, ich rolą jest tylko zapłodnić "matkę", a potem tylko jedzą i nic więcej, właśnie pracują tylko pszczoły