Mięty u mnie Elu też sporo, macierzanka to to samo co tymianek chyba - więc u mnie tego też dużo. Jeszcze melisę mam, ale nie lubię jej zapachu, brr
M przyjechał, obejrzał ławeczkę i stwierdził że nieźle ją zmontowałam
Marzenko - wróciłaś już z wojaży?
Pisałam już wcześniej historię nt ławeczki, ostatnio z Irenką - bo Ty też byłaś chętna, prawda?
Niestety z fajneceny.pl nic nie wyszło, ławeczki powinni mieć znowu we wrześniu ale nie wiadomo po ile
Więc kupiłam w Beliani, bo chciałam ją mieć jeszcze w lecia, a nie jesienią...
Przyleciałam na chwilę oglądać ławkę, moja wygląda prawie tak samo, mimo że z innego drewna, więc różni się kolorem no i wymiary te same. Tyle że ja nie musiałam niczego skręcać, przyjechała gotowa.
Zaskoczyła mnie jednak Twoja informacja o słabszym siedzisku. Na mojej siedziały naraz cztery dorosłe osoby przez kilka godzin ( imprezka w domu była) i wszyscy twierdzili że jest bardzo wygodna, mimo że żadnych poduszek nie dałam. Może to kwestia rodzaju drewna, a nie grubości, bo wydaje mi się że siedzisko jest z deseczek takiej samej wielkości. Może teak jest bardziej sztywny, a bangkirai się bardziej ugina?
A może źle ją skręciłaś po prostu?
Marzenko nawet na wakacjach zaglądałaś, widzę że nie tylko ja uzależniłam się od Ogrodowiska
Kanapy masz super, nie dziwię się - też bym na nich spędzała sporo czasu
Gabrielo - to prawda, w sumie kolorem tylko się różnią. Myślę że wszystko naraz - bangkirai musi być bardziej elastyczny od teaku, no i moje umiejętności nie do końca są ok M dzisiaj poprawi i będzie git (musi być!
4 osoby na raz? Chude chyba- mam wrażenie że 3 ok, ale 4ta?
Ja też mam jedno drzewko brzoskwini posadzone na południowej ścianie domu i dzięki temu co roku są owoce, nawet po tej zimie. Brzoskwinię trzeba mocno ciąć, spróbuj ją prowadzić na płasko, przy murze, mocno kontrolować i wtedy nie będzie zasłaniać okien. Nie można jej nigdy puścić samopas, bo wtedy tworzy owoce coraz wyżej i wyżej, drzewo rośnie coraz większe, a gałęzie na dole robią się gołe.
Zostaw te dwa pnie, skoro już tak wyrosła i ogranicz ilość gałęzi na tych pniach, żeby było tylko kilka poziomych gałęzi po zewnętrznych stronach obu pni. Nie widzę całego drzewka i nie wiem jak dokładnie rośnie, może lepiej będzie poczekać aż drzewo zgubi liście, wtedy wszystko będzie jasne.
Dwie chude, jedna gruba i jedna normalna siedziała i nie miały ciasno.
Piękne zbiory ziołowe, super pomidorki, fasolka, piękne róże, masz prawdziwy ogród ze wszystkim, ja tak też lubię.