Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W oflisowym ogrodzie 13:09, 12 lut 2016

Do góry
Pytałaś o moje hortensje...są korzonki

Handmade by Elka 13:08, 12 lut 2016

Do góry
Pytałaś o moje hortensje. Z patykow są juz korzonki..

Zobacz

Kosolkowa Pasja 13:05, 12 lut 2016

Do góry
Z Waszych Rad, moi Kochani Pomocnicy, zbieram na razie to, co mi jakoś pasuje w tej chwili:

1. ekran z bukszpanu - zostaje, rośnie sobie do góry, przedłużenie na drugą ścianę domu
2. Artemis zostają i dodaję ciemnoróżowe róze - to pierwsza opcja
3. The Fairy zostają plus ciemnoróżowe róże - to druga opcja inspirowana Pinem od Reni
4. Formy z bukszpanu - tu mam nadal wątpliwości odnośnie stożków, jakoś widzę bardziej kule tutaj... ALe to nie jest przesądzone. Muszę pooglądać fotki jakieś.
5. Jeżeli kule, to dałabym jednak kilka kul na patyku jeszcze, wyższych, tak 1,5m? Pomiędzy oknami. z tym ze tak jak mówi Makkasia, nie przy samych rózach
6. dwie szt ML?
7. Punktowo ciemnoniebieskie ostróżki, różowe jeżówki, wyższa szałwia do pierwszej opcji
8. żurawki, przetacznik mocno różowy np.Fist love i limonkowe trawki do drugiej opcji
9. Dużo traw, stipa, carex bronze albo jakieś inne brązowe, cienkie
10. Obwódka - bukszpan, trzmielina, przywrotnik
11. wplotłabym może jednak za obwódkę fairy, i kocimiętkę miejscami do pierwszej opcji?

Ale jak spisałam to jakoś dużo mi się wydaje tego wszystkiego. Zwariuję

Kolorowy ogród na piasku 13:00, 12 lut 2016

Do góry
Kilka dni temu minęły cztery lata mojej obecności na Ogrodowisku :
)Czas tak pięknie spędzony z Wami Ogrodnikami Czas wielu emocjonujących przeżyć i poznania wielu wspaniałych osób, spotkań
Mamy teraz czas oczekiwania na wiosnę i chętnie oglądalibyśmy wiosenne zwiastuny ale u mnie jeszcze chwileczkę.
Może takie odgrzewane zdjęcia nie będą wielką atrakcją ale chcę z Wami troszkę poświętować z moim najulubieńszym miesiącem majem. O tej porze dla mnie jest najpiękniej Niestety na bywanie na forum mam wtedy mało czasu, bo w ogrodzie jest tak pracowicie. Postaram się przynajmniej częściowo pokazać takie zdjęcia, których nie było.
Maj w ubiegłym roku był niesamowity, ogromnie różnorodny. Kwitnienie od magnolii, tulipanów i innych wiosennych drobiazgów po róże. A przede wszystkim świeża, wiosenna zieleń
Zatem maj 2015

-

-
Przedwiośnie ogrodu..:) 12:50, 12 lut 2016

Do góry
martika napisał(a)
Zbieram propozycje jakie drzewo tu posadzic: nie moge sie zdecydowac, myslalam o grujeczniku, ale teraz coraz bardziej mysle o czyms z bordowymi listkami, brakuje mi tu bordo. To drzewo miało by byc mniej wiecej tak jak konczy sie Carex, moze bym pod nim pociągnęła jeszce plamę Carxu. Ale jakie drzewo?

Marto, czy dajesz ekobordy czy tylko wycinasz kanciki i wypełniasz rabatę żwirem?
Kosolkowa Pasja 12:45, 12 lut 2016

Do góry
kosolka napisał(a)
Jeszcze kwestia kształtu. Zostać ma tak jak jest - czyli równolegle do domu, tylko zaokrąglona na rogu? Czy jakoś ją powyginać, fale porobić?

To czarne półkole na dole to fragment okrągłej rabaty. Możnaby dopasować do niej kształtem tą przy domu. "Wklęsnąć" na wysokośc koła, a na rogu domu wybrzuszyć. Nie wiem czy to dobry pomysł. Pozostałe rabaty są w dość dużej odległości od niej, ale też są pofalowane.

zostaw taką jest dobrze
pisząc jeszcze na temat rabaty to kocimiętka tak ale nie jako obwódka
Jeśli zdecydujesz się na stożki to powtórzenie ekranu z bukszpanu w obwódce na uskoku - to świetny Pszczółkowy pomysł
Pytałaś u mnie jakie mam byliny to u mnie są ostróżki, naparstnice, żurawki, i dwie piwonie - ale nie idź tą drogą...acha i mam pół obwódki z trzmieliny a pół z bkszpanu
Przedwiośnie ogrodu..:) 12:44, 12 lut 2016

Do góry
martika napisał(a)
Jeszcze ML, są cudowne, na pewno zjajde jeszcze je posadze gdzies indziej:

Och, nie wkleiłam zdjęcia. Gapa ze mnie
Od nowa ... na przekór wszystkim 12:40, 12 lut 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

A dlaczego sie martwilas?a to mini dowody

życzę żeby wszystkie wyrosły wiesz, pierwszy raz zbierałam nasiona i nie byłam pewna czy w dobrym okresie je zebrałam, ale jak widać jest ok.
Ogród u Kasi 12:36, 12 lut 2016

Do góry
Od nowa ... na przekór wszystkim 12:36, 12 lut 2016

Do góry
iwka napisał(a)
o la boga jak się cieszę, normalnie sen mi spędzały te nasiona z powiek super

A dlaczego sie martwilas?a to mini dowody
Ogród u Kasi 12:34, 12 lut 2016

Do góry
Zdjęcie z drugiej strony chodnika, tam jest wysoko i wszystko widać co się u mnie dzieje
Kosolkowa Pasja 12:23, 12 lut 2016

Do góry
Żeby jeszcze ktoś mi to pokazał na rysunku..... Takim ładnym rysunku Wzrokowcem jestem, niby widzę to w głowie, ale fajnie byłoby tak z dwie -trzy propozycje mieć wyrysowane, dla porównania.
Kosolkowa Pasja 12:20, 12 lut 2016

Do góry
O kurka... Kasia Przeczytałam raz, ale to za mało Muszę jeszcze raz albo dwa, i powoli przeanalizować

Zaskoczyłaś mnie tym pomarańczem. Unikałam go, a tutaj tak opisałaś, że...

Jeszcze się upewnię - radzisz z róż zostawić tylko Artemis?
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 12:13, 12 lut 2016

Do góry
Dziękuję, Kasiu, słońce tej zimy mnie omija. Prawdziwie słoneczny dzień był tylko raz. A i dzisiaj mżawka i zero promyków. Ale przyroda już startuje powoli. Chyba ma to związek z dłuższym dniem, i chociaż słońca nie widać, to te zielone źdźbła, wiedzą kiedy piąć się do góry. Miłego dnia, Kasiu!

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:05, 12 lut 2016

Do góry
Witam!jesienia posadziłam na frontowej rabacie kilka roslin z lewej i prawej strony ą te same rosliny,w planie mam jeszcze dosadzic cos na pniu moze cis albo tuja,funkie i jakies trawki jakie macie propozycje?

prosze o pomoc!

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 12:05, 12 lut 2016

Do góry

Wawel i kościół na Skałce

jednak zdecydowanie wolę domowe zacisze

Piękny widok kiedyś przyjedziemy do Krakowa Marzy mi się Warszawa, Kraków i Wrocław
Kosolkowa Pasja 12:03, 12 lut 2016

Do góry
Badzo się cieszę, że tak mi pomagacie! Buziole dla wzystkich
Kosolkowa Pasja 11:54, 12 lut 2016

Do góry
Jeszcze kwestia kształtu. Zostać ma tak jak jest - czyli równolegle do domu, tylko zaokrąglona na rogu? Czy jakoś ją powyginać, fale porobić?

To czarne półkole na dole to fragment okrągłej rabaty. Możnaby dopasować do niej kształtem tą przy domu. "Wklęsnąć" na wysokośc koła, a na rogu domu wybrzuszyć. Nie wiem czy to dobry pomysł. Pozostałe rabaty są w dość dużej odległości od niej, ale też są pofalowane.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:40, 12 lut 2016

Do góry
Dzisiejszy Kraków

Wawel i kościół na Skałce

jednak zdecydowanie wolę domowe zacisze
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 11:34, 12 lut 2016

Do góry
Realizuj kobieto, będzie ładniej i emocje jakieś są O radości nie wspomnę.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies