Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja bajka 20:35, 14 mar 2016

Do góry
Zaglądam na szybciutko. Kulki widziałam

Mogłaś dostać z siewką nasionka.. i przy sadzeniu się przemieściło i wykiełkował. Brzydkiego liścia odetnij, jeżeli są jeszcze inne lepsze.

Druga babcia... zasypuje swoje piękne oczko... bo stwierdziła, że nie ogarnie dwóch Muminków i oczka Za to dostanę dużo lilii... będę mieć same lilie w oczku. Czyli to co mówiłam

Przyszłam pokazać Ci twoja hortkę Teraz liczę, że ten jeden patyk zwielokrotni w sezonie ilość

Zakątek z fioletową ławeczką 20:34, 14 mar 2016

Do góry
Obiecane fotki, co prawda zeszłoroczne, ale tak miło popatrzeć

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 20:32, 14 mar 2016

Do góry
Sobota nalezała do mnie - brakowało mi tego styrania i dotlenienia się

Wszystkie trawy, poza rozplenicami ścięte, hortensje, derenie...

Tutaj Evergold - tak mnie denerwowaly w tamtym roku, ze mam nadzieje że taki lifting im wyjdzie na dobre

Tu jeszcze zostały mi żurawki do wyskubania

Ogródek Iwony 20:27, 14 mar 2016

Do góry
Uwierzycie, że w zeszłym roku już kwitły krokusy i żonkile?

A teraz jest tylko tak:

Ogrodowy song 20:26, 14 mar 2016

Do góry
makkasia napisał(a)
Nie mam klonów , ale te są piękne, świecą w ogrodzie. tEwuniu czy warzywnik będzie skrzyniowy, czy z tradycyjnymi grządkami? Warzywnik skrzyniowy jest bardzo dekoracyjny wiec nie musiałby być przesłonięty jednak taki tradycyjny fajnie byłoby go osłonić i wydzielić ekranem z cisa.
Od strony zewnętrznej mogłybuy rosnać róże na tle cisa a warzywnik byłby zasłonięty stanąć mógłby tam jeszcze kompostownik itp. No i przed cisami te klony.

Gabisia ma w taki sposób oddzieloną strefę z paleniskiem i hamakiem. Takie podzielenie długiej działki poprawia proporcje ogrodu i świetnie zakrywa nie zawsze uporządkowany warzywnik.

Nie znam rozmiarów Twojego ogrodu i powierzchni jaką przeznaczyłaś na warzywnik ale nie żałuj miejsca na warzywnik - ogród na takim podziale na pewno zyska.
Zastanowiłabym się nad uspokojeniem linii rabat - osobiście poszłabym w linie proste tym bardziej, ze jak chcesz na końcu posadzić dwa identyczne drzewa to idziesz w symetrię a ona rządzi się swoimi prawami i jest wymagająca. Dlatego też jeśli nie chcesz wpaść w pułpkę symetrii to posadź np w rzędzie kolumnowe Amanogawy Wiem, że raczej nie pomogłam, ale ja tak bym zrobiła.Macham

Kasiu, w przyszłości warzywnik będzie skrzyniowy a ekran z buka już się tworzy.
Ciekawy przykład zapodałaś.Fajna ta przegroda..i kto wie, może wykorzystam.Bukom mogę zrobic przeprowadzkę..
Klony zamówię w takim razie i potem będzie przymierzanie.Bardzo Ci dziękuję..Ty już nabyłaś spore umiejętności w zakresie porad ogrodowych

macham Kasiu..
Ukojenie 20:23, 14 mar 2016

Do góry
U mnie właśnie pada śnieg.

Po powrocie z pracy zastałam takie widoki:

szklarnia zaparowała, a w środku na niektórych roślinach była rosa
------------

Chmiel japoński- wykiełkował 11 marca i już ma z 10 cm wysokości
--------------

wykiełkował posiany 11 marca kosmos pełny biały
-----------------

a wracając do domu przez Auch... kupiłam trzy krzaczki derenia białego i taką różę:

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 20:17, 14 mar 2016

Do góry
Szybki mistrz painta:

na żółto wyprostowana linia obrzeży, a wiadomo nieforemne prostokąty to chodnik z obrzęy.
W Kruklandii 20:16, 14 mar 2016

Do góry
Juzia napisał(a)

Telewizji już nie mam. Może i prąd zaraz wetnie...

Po pierwsze, gdyby to była letnia fotka, powiedziałabym,ze masz babo śliczny widok z tarasu. Ale to białe jest bee...
Wklejaj do painta i przemaluj

10 cm śniegu zapowiadają właśnie w TV w pogodzie
Mokry, lepiący, deszcz, śnieg, kurcze blade...
Zakątek z fioletową ławeczką 20:15, 14 mar 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
to przywołuj, bo u mnie też coś kiepsko

Już się robi
Ogródek nad jeziorem 20:15, 14 mar 2016

Do góry
Edyta10 napisał(a)
Dzisiejsze zakupy mnie wpuścić do sklepu to .... bez kasy wychodzę
Witaj Edytko, kiedy będziesz sadziła dalie?
'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 20:10, 14 mar 2016

Do góry
Witam,

hmm...no jeszcze wiosna na dobre się nie zaczęła a klon palmowy Dissectum dał przysłowiowego czadu i szaleje, śpieszno mu do wiosny czy cuś? - no ale mimo to to jest chyba jakaś masakra z jego strony ,zresztą sami popatrzcie na fotki:

pozdrawiam
Jan
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 20:06, 14 mar 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Violu, Jak zguba się znalazła, to super!
A u mnie dziś wieczór ziewający. Chyba wcześniej z psem wyjdę i do łóżka zapakuje się.

pewnie Haniu że tak,odpoczywaj
to chyba bratki-dobrze widzę
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 20:05, 14 mar 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
ale zdecydowaliście sie na ten gabion?
bo pewnie dopóki nie powstanie to robota z resztą będzie stała

Aniu-gabion rzecz niezbędna, bo bez niego życie na tarasie nie będzie funkcjonowaćAle generalnie nie blokuje to robót aż tak bardzo-bo zaczynamy przed domem-więc w tym roku być może poza obrzeżeniem rabaty nic się nie będzie działo.
Niemniej jednak mam sporą zagwozdkę z obrzeżami wokół domu od strony wykusza.
Rabaty miały iść tak:

ale zrobi się z tego nie do końca to, o co mi chodziło.Żeby zrobić potem ten prosty chodniczek z obrzeży będę się musiała bardzo wypuścić w stronę ogrodzenia-wizulanie tego nie widzę-zielonym pisakiem zaznaczyłam, że może by jednak ciachnąć te obrzeża w jedną linię-czyli od sciany będzie to 1,7m,ale już od wykusza na jego długości wąski pasek(tam w związku z tym wysypałabym tylko kamykiem),ale w tedy ten chodniczek mógłby być ładnie przytulony do domu i od strony płotu też będzie miejsce na rabatę.Co myślicie?
Tak to teraz wygląda:
Małymi kroczkami do celu... 20:04, 14 mar 2016

Do góry
paulina_ns napisał(a)

Masz je Dominiczko? Szybko rosną? Mogę prosić jutro ich zdjęcie
ja mam jedną sztukę kupioną na próbę i mam ją wsadzoną do doniczki na balkonie, ale przekonałam się do niej i chcę zamówić kilka sztuk tylko muszę znaleźć dla nich miejsce przy obrzeżu

poczytaj tutaj http://www.e-katalogroslin.pl/plants/7135,zywotnik-zachodni-golden-tuffet_thuja-occidentalis-golden-tuffet

fotka z sierpnia teraz jest cała brązowa

Ogród Małej Mi - sezon 2016 20:03, 14 mar 2016

Do góry
Ania to malutki ciemiernik, który podarowałaś mi w zeszłym roku . Czy to możliwe żeby ten maluszek obok to była mała siewka?

On jeszcze nigdy nie kwitł, więc wysiać się nie mógł.
Ogrodowy song 20:02, 14 mar 2016

Do góry
Nie mam klonów , ale te są piękne, świecą w ogrodzie. tEwuniu czy warzywnik będzie skrzyniowy, czy z tradycyjnymi grządkami? Warzywnik skrzyniowy jest bardzo dekoracyjny wiec nie musiałby być przesłonięty jednak taki tradycyjny fajnie byłoby go osłonić i wydzielić ekranem z cisa.
Od strony zewnętrznej mogłybuy rosnać róże na tle cisa a warzywnik byłby zasłonięty stanąć mógłby tam jeszcze kompostownik itp. No i przed cisami te klony.

Gabisia ma w taki sposób oddzieloną strefę z paleniskiem i hamakiem. Takie podzielenie długiej działki poprawia proporcje ogrodu i świetnie zakrywa nie zawsze uporządkowany warzywnik.

Nie znam rozmiarów Twojego ogrodu i powierzchni jaką przeznaczyłaś na warzywnik ale nie żałuj miejsca na warzywnik - ogród na takim podziale na pewno zyska.
Zastanowiłabym się nad uspokojeniem linii rabat - osobiście poszłabym w linie proste tym bardziej, ze jak chcesz na końcu posadzić dwa identyczne drzewa to idziesz w symetrię a ona rządzi się swoimi prawami i jest wymagająca. Dlatego też jeśli nie chcesz wpaść w pułpkę symetrii to posadź np w rzędzie kolumnowe Amanogawy Wiem, że raczej nie pomogłam, ale ja tak bym zrobiła.Macham
Bank patyków-sadzonek 20:00, 14 mar 2016

Do góry
brzydula napisał(a)

Benia szykuje do wysyłki patyki. Powodzenia niech rosną !!!

O jej jak miło
Dziękuję
Ogród tworzony z pasją 19:59, 14 mar 2016

Do góry
Pawlus napisał(a)
Pierwsze zdjęcie to wiosna 2014 (sadzone w listopadzie 2013, przycięte wiosną o 2/3 wysokości):

lato 2015:

Szok, urosły niesamowicie.
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 19:58, 14 mar 2016

Do góry
Violu, Jak zguba się znalazła, to super!
A u mnie dziś wieczór ziewający. Chyba wcześniej z psem wyjdę i do łóżka zapakuje się.
Ogród tworzony z pasją 19:53, 14 mar 2016

Do góry
Pierwsze zdjęcie to wiosna 2014 (sadzone w listopadzie 2013, przycięte wiosną o 2/3 wysokości):

lato 2015:
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies