Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

margaretka3 09:52, 07 kwi 2016

tulucy napisał(a)
Gosiu dzięki za info, zlałam wodą, przykryłam i czekam, ciepło ma. Niech no mi spróbuje nie skiełkować
ja jestem w lesie ze wszystkim

Nie się nie waży nie skiełkować!
Spokojnie, zdążysz Też to mówię do siebie
margaretka3 09:53, 07 kwi 2016

07_Rene napisał(a)
Ile kupiłaś czeremch?

Reniu, trzy
Alicja169 11:04, 07 kwi 2016

Gosiu, zauważyłam że wszystkie roślinki po wystawieniu na taras tak jakby się wzmocniły. Stoją dopiero 3 dni, kontroluję temperaturę nocą, w pobliżu mam do narzucenia włókninę, ale wygląda na to że świeże powietrze dobrze im robi.
W ogrodzie zimowym rozmnożyły mi się ziemiórki, więc musiałam przyspieszyć eksmisję na taras. Tam też mam po części osłonięte.
margaretka3 11:10, 07 kwi 2016

Zgadza się, wzmacniają się.
Czyli jednak ziemiórki nie padły wszystkie. Ja lepce rozwiesiłam, zdziesiątkowało je.
tulucy 11:13, 07 kwi 2016

margaretka3 napisał(a)

Ha! Dziś popikowałam od rana pomidorki, paprykę /całe 3 mi wzeszły/ bazylię, rutewkę, krwiściąg, mikołajka, lnicę, agastache, szałwie łąkową /pratensis/ różową i białą, muszkatołową /też 3 wzeszły/. Na sobotę, skoro ma padać, została mi tylko /aż/ lewkonia.

Teraz idę ryć w ziemi, wczoraj zaczęłam bukszpany wsadzać, udało mi się przed nocą po pracy 14 zasadzić. 36 przede mną na dziś. Obcinam je o prawie 1/3 i wsadzam końcówki do ziemi obok od razu.
margaretka3 11:19, 07 kwi 2016

Lucy, 11 dopiero, a Ty już taką robotę odwaliłaś! Aż zazdroszczę.
Zamawiam nasionka krwiściąga na przyszły rok Ja mam ukorzenionych bukszpanów ok. 60, 70, muszę do nich zajrzeć po zimie, bo tam jeszcze nie dotarłam
tulucy 11:23, 07 kwi 2016

Jak to się uda wyhodować, to proszę bardzo

Wstałam z dziećmi i m, pojechali o 7 do szkół i pracy, to co miałam robić jeszcze przesadziłam fikusa beniamina i filodendrona/monsterę - nie wiem, ktore mam, ciągle mylę
Agania 15:00, 07 kwi 2016

margaretka3 napisał(a)

Nie się nie waży nie skiełkować!

Ha, ha...no właśnie muszą zdążyć skiełkować i ja też muszę zdążyć jeszcze dzisiaj ciachnąć drugie wrzosowisko

Małgosiu cyknęłam fotki pelargoni, no bez kwiatków som, ale som...lecę teraz gotować obiad z tym też muszę zdążyć
bacowa 07:28, 08 kwi 2016

Mamusia twoich maluszków
AgataP 08:55, 08 kwi 2016

margaretka3 napisał(a)
Lucy, 11 dopiero, a Ty już taką robotę odwaliłaś! Aż zazdroszczę.
Zamawiam nasionka krwiściąga na przyszły rok Ja mam ukorzenionych bukszpanów ok. 60, 70, muszę do nich zajrzeć po zimie, bo tam jeszcze nie dotarłam

Krwiściąg posiała moja mama w domu, na razie stoi jak zaklęty nic a nic nie wschodzi.