OOO sama szefowa do mnie zjrzała
Danusiu, dziękuję za przeprowadzkę.
Ja też czekam i mam wrażenie, że jestem mistrzem w czekaniu niestety Ty wiesz ile czasu już się ekscytuje i napalam a wszytsko idzie jak po grudzie
Stare, zaniedbane kępy aby owocowały należy przerzedzić. Jeśli wyrasta 15 pędów to pozostawiam 8 najsilniejszych, stare pędy wyłamujemy przy ziemi, słabe które nie będą owocowały, wycinamy też bo tylko ciągną soki, a nie dadzą owoców.
Pozostałe najsilniejsze pędy ścinamy tylko czubeczki, jakieś 10 cm. resztę pozostawiamy, bo malina owocuje na górze pędów.
Może tu znajdę radę w sprawie malin.W moim ogrodzie jest szpaler tych krzewów ale sadził je poprzedni właściciel więc nie wiem jaka to odmiana.Podobno wspaniale owocowały.Ubiegłej wiosny oczyściłam je ze starych i słabych pędów,przycięłam o 1/3 i liczyłam bardzo na plon.Nic z tego.Na kilku krzaczkach było trochę owoców pod koniec sierpnia,stąd wiem że są póżne. Ale reszta krzewów mimo że wyglądała zdrowo była pusta.Co trzeba zrobić żeby owocowały?Proszę o pomoc mądrych ludzi.(poprzedni właśc.już nie żyje).
Ziemia jest całkiem dobra , wszystko dobrze rośnie.
Moja baza od zdjęć pęka i się długo ładuje a Twoja.... Aż strach się bać Bojam siem
Pozdrawiam z cieplutkiego Wrocławia, dzisiaj o 6:00 jest 11 stopni ciepła
Tą lewą tuję czy cyprysika usuń z tego miejsca, przesadź, bo ma nijaką formę, ani kolumna ani kula. W to miejsce posadź prawdziwą kulę formowaną i trawki i żurawki
Odwaga narcyza jest znakomita Wygląda świetnie, jak brzytwa. Ja kupiłam dziś w doniczkach białe tulipany po 3 szt sadzone i kilka donic narcyzów pachnących, jutro poumieszczam w ogrodzie w pachysandrze
Powiedzcie co to jest? Jak się już tak zrobi, dopieści, ponasadza i niby już ładnie i skończone, a tu człek wstaje z ławki tu skubnie tam przystrzyże i już kombinuje co by tu zmienić?