Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Działka wkoło Lubczyka :) 17:33, 07 lut 2016

Do góry
Dzisiejszy obowiązkowy obchód w ogrodzie zbliżającą się wiosnę już widać
Krokusy

Tulipany

Narcyzy

Hiacynt ( coś krzywo zdjęcie zrobiłam )
Mały ogród Kasi 17:33, 07 lut 2016

Do góry
dziś w ogrodzie:
- przycięłam moje 3 klony
- posprzątałam ciut
- przycięłam niektóre trawy- nie krzyczcie
- ręce mnie swędziały na cięcie wrzosów,ale odpuściłam
- Przycięłam stare werbeny i rozchodniki. Werbeny nie sieję- sadzonki żyją i to intensywnie.Trzeba będzie rozsadzić na pewno, bo wielkie toto urosło
- za tydzień, jak tak dalej pójdzie be miała kwiatki skalnicy. Już się szykują
- wydaje mi się że stipa żyje
- hortensja ogrodowa ma małe zwinięte listki

Niech żyje wiosna

a oto dowody:

hortensja ogrodowa

skalnica
Le Jardin Agapanthe – Normandia 17:33, 07 lut 2016

Do góry

Le Jardin Agapanthe – Normandia 17:32, 07 lut 2016

Do góry
Ogród, a w zasadzie 2 ogrody stworzone z ogromnym rozmachem przez wybitnego projektanta Alexandra Thomasa. Pełen tajemniczości, drzew, kamiennych budynków, schodów, zakątków ujawniających się za kolejnymi zakrętami. Mnóstwo tu czosnków, które uwielbiamy, koprów, dzbanów, cienistych zakątków. Wspaniałe miejsce!

Ogród bez roweru 17:24, 07 lut 2016

Do góry
W maju 2015 znalazłam wśród hortensji grzyby, które oczywiście usunęłam.

Jesienią wyczytałam na Ogrodowisku, że to prawdopodobnie były smardze.

Ciekawe, czy odrosną...

Zszywkowy ogród marzeń :) 17:18, 07 lut 2016

Do góry
A tutaj będę na wiosnę robiła różankę z piwoniami,trawami,czosnkami i przetacznikiem

A takie mam widoki z okna
Coś jeszcze, coś więcej... 17:16, 07 lut 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Uff. Sebek we Wrocławiu wiosna cała gęba ale w górach tak jak u ciebie dwa dni temu

Dwa razy zaliczyłem szu szu w tym roku - i chyba więcej wypadów nie przewiduję... A może?
Ogród bez roweru 17:15, 07 lut 2016

Do góry
I tak ciągnęły się prace wykopaliskowe...

Ale na działce były także niemrawe akacje, które też zostały usunięte. Nie wiedzieliśmy jednak, że trzeba to bardzo dokładnie zrobić. Więc po pewnym czasie zaczęły się pojawiać odrosty, które prowadziły do kolejnych wykopów i usuwania ciągnących się podziemnych pędów. Kolejną zmorą były uporczywie rozsiewające się chwasty. W ubiegłym roku na jednym z takich oczyszczonych fragmentów działki powstał mały ogródek ziołowy. Podczas oczyszczania kolejnego fragmentu terenu obok ogródka ziołowego ujawniły się kolejne korzenie akacji, które prowadziły prosto pod... dopiero co założony ogródek. Żeby je usunąć trzeba było kopać w już założonym ogródku.
Zostały mi z tego okresu zdjęcia korytarzy kopanych między i pod roślinami w celu wykopania ciągnącego się korzenia akacji.
Ogród przy lesie początek 2012/2013 17:15, 07 lut 2016

Do góry
Wiosennie ,witam się niedzielnie.
Zszywkowy ogród marzeń :) 17:09, 07 lut 2016

Do góry
Kolejna dawka
Moja bajka 17:07, 07 lut 2016

Do góry
LenaMagda napisał(a)

niezłą mi córcia daktyloskopię na szybie zrobiła, nie?

Śliczna córcia skądś to znam, ale już przestałam się tym przejmować. Odpuścić trzeba niech się dzieci cieszą latem dojdą zabawy w kuchnie i skubanie kwiatków

Ja też się nie przejmuję .
Moja bajka 17:06, 07 lut 2016

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu dzięki Igunia śliczności moje łapki ma to i odciski zostawia Dekoracje z koralikami pięknie będą w słońcu migotać

Gosiaczku nie ma sprawy. Postaram się wysłać w tym tygodniu .
Akuku
Zielonym od linijki - ogród Ivony 17:03, 07 lut 2016

Do góry
tak sobie na razie myslę nad liniami. tego frontu to jeszcze nie rozkminiłam ale wokół domu tak sobie rysuje - wiesz Ty wiesz jak to na żywo wygląda najlepiej, ja tylko mogę sobie wyobrazić kolory obrazuja tożsamość lub podobieństwo nasadzeń. koło garazu może możnaby dać jeszcze raz graby tak jak na tyłach.

a na froncie to jakies drzewa byś widziała?

i co do placyku to on dość duży jest prawda? co tam planujesz? może powiększyć lepiej zagajnik brzozowy trochę? i go narysowałam na nowo bo albo zdjęcie przekłamuje albo coś się równoległośc do domu rozjechała

Ogród bez roweru 17:02, 07 lut 2016

Do góry
Dom "się budował", a my dalej oczyszczaliśmy teren. Ujawniały się kolejne śmietniska. Mniejsze próbowaliśmy czyścić sami, do większych ściągaliśmy koparkę.
O tych wykopaliskach napisałam już kiedyś w wątku "Co wykopaliśmy w ogrodzie".

Na swojej działce znalazłam:
* odpady budowlane
* szkło
* słupki ogrodzeniowe z siatką
* opakowania po lekarstwach
* różne odpady włókiennicze
* różnego rodzaju złom
* sztućce
* nocnik
* grzałkę
* jakiś piecyk czy kocioł
* zlew, który niestety został w ziemi i bo jego wyciąganie groziło uszkodzeniem podmurówki płotu
* rower
i pokłady różnych innych śmieci.

Sąsiedzi twierdzą, że podczas podczas budowy instalacji wodnej operator koparki wykopał zderzak od motocykla, a następnie nic nam o tym nie mówiąc zakopał go z powrotem. Do tej pory go nie znalazłam. Ale czyszczenie terenu jeszcze nie zakończone, więc mam jeszcze szanse.

Kilka zdjęć
Porcja śmieci:

Warstwa "śmiecionośna" z resztkami szmat:

No i mój ulubiony rower.
Przed wykopaniem:

I w całej okazałości:

Zszywkowy ogród marzeń :) 16:50, 07 lut 2016

Do góry
Madziu to prawda, ale nie wyobrażam sobie mojego ogrodu bez nich

Jaka u Was pogoda? U mnie baaaardzo ciepło i słonecznie oraz aktywnie takie dni to uwielbiam

Porobiłam tez kilka fotek
Ogród bez roweru 16:49, 07 lut 2016

Do góry
Latem 2012 zaczęła się budowa, więc dużą część drzew (w tym wspomniane brzozy) trzeba było usunąć. Działka zaczęła wyglądać o wiele gorzej. Podczas kopania fundamentów teren wyglądał nieźle. Jednak obok ujawniały się różne zbiorowiska gruzu i śmieci. Próbowaliśmy jakoś to pozbierać... jak to widać na zdjęciu.

Ogród bez roweru 16:44, 07 lut 2016

Do góry
W oczekiwaniu na załatwienie spraw urzędowych, usuwaliśmy śmieci, samosiejki, wielkie pokrzywy i różne porzucone śmieci. Rok później, w czerwcu 2012 działka wyglądała tak:

Les Jardins du Prieuré Saint Michel-Normandia 16:41, 07 lut 2016

Do góry

koniec tego ogrodu
Hortensjada 16:41, 07 lut 2016

Do góry
bozga napisał(a)

Bożenko, taki obrazek to mogę podziwiać w nieskończoność..kiedy tak u mnie będzie? moje hortensje drugi sezon to mam nadzieję, że przynajmniej podobnie mogę mieć
Les Jardins du Prieuré Saint Michel-Normandia 16:41, 07 lut 2016

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies