Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016

Klamber 00:18, 06 kwi 2016

Haniu, trzyma, zima ma być do końca tygodnia. Pogoda przepiękna ale zimno i weekend pewnie znów będzie do bani. Słońce grzeje i śnieg się topi b. szybko. Wpadłem popatrzeć na kwiatki. Najbardziej podobały mi się fotki Violki, świetne widoczki. pozdrawiam.
hanka_andrus 05:51, 06 kwi 2016

Robercie, Szczecin jest piękny, a Jasne Błonia to piękne miejsce! Nie dziwię się, że Tobie się podobało, też je lubie, choć teraz już rzadko wyjeżdżam.

Ty lubisz przestrzeń, a tam to się widzi i czuje! Ten rozmach!
violka171 09:59, 06 kwi 2016

blyxa napisał(a)
U Hani jak zawsze pełno kwiecia - z przyjemnością sobie pooglądałam
Gratuluję też prababciowania i ślę wirtualne uściski dla nowego obywatela

Przy okazji załapałam się na zdjęcia z Jasnych Błoni - za co osobne podziękowania dla violi171. Co roku sobie obiecuję, ze pojadę tam na spacer i kiedyś wreszcie mi się uda

Alez nie ma za co patrz i podziwiaj,jest tam naprawdę pięknie -zwłaszcza wiosną,ostatnio w radio mówili że zostało wysiane 100 tyś cebulek Krokusów
jest co podziwiać-nie tylko kwiatki
pozdrawiam serdecznie
hanka_andrus 10:27, 06 kwi 2016

Witam gości z rana i tych z wieczora. co to przed snem moje kwiatki oglądali!
Ja dziś dzień gospodarczy! Zagospodarowuję swą łepetynę, żeby wróble przez pomyłkę za gniazdo jej sobie nie upatrzyły. Jak wiosna to wiosna! I na głowie też.
Miłego dnia wszystkim zabłąkanym!

dajana 10:40, 06 kwi 2016

I ja cię pozdrawiam serdecznie Haniu. Tyram w ogrodzie od kilku dni bardzo intensywnie .Ostatni rok mam róże, no chyba że zamienię te z kolcami na bez kolcowe. Zawsze jestem przez nie pokaleczona ,ale to co mi przed wczoraj zrobiła, przesądza ich istnienie w mym ogrodzie .Uważam na kolce, a mimo to zawsze sobie zrobię krzywdę. Tym razem to było zakażenie i przebita żyła w nadgarstku Tyle krwi to jeszcze nie widziałam i ogromny krwiak po niej ,cała łapa sina. Troszkę dalej w drugim miejscu wbity kolec który był powodem zakażenia .Stara , głupia baba ze mnie i na dodatek marny ogrodnik .Brak czasu i chaos Za dużo obowiązków a łapki tylko dwie .I tak miałam szczęście ze w porę dostrzegłam czerwona pręgę tuz za łokciem ,rankiem pewnie byłoby już za późno. Szczęściara jednym słowem ,prawda Haniu? Słoneczka dzisiaj u mnie mniej ale cieszy ze już cieplej .Zdrówka i radości dla ciebie Haniu
malgorzata_s... 10:44, 06 kwi 2016

Haniu czytam że mówisz włosy? Niedługo trawkę też trzeba będzie Miłego dzionka
blyxa 11:04, 06 kwi 2016

miłego dnia Haniu
Mala_Mi 11:22, 06 kwi 2016

Przerwa kanapkowa w pracy z wędrówką po Twoich włościach Nawet do prawnusia się zaplątałam, popodziwiałam zakupy i nawet mazurka widziałam..
Zachwyt na wierszykami zostawiam i wracam do pracy.. koniec przerwy..
hanka_andrus 12:41, 06 kwi 2016

Dziękuję Aniu, zawsze mile widzę gości, a niektórych to i więcej niż mile!
No było trochę newsów! Ale już teraz to robota musi być zrobiona. Dziś jeszcze do fryzjera trafiłam i z luźną już czupryną jutro na grządki!

Danusiu, przykra historia z różami, Ja po każdej takiej robocie w ogrodzie wcieram żel dezynfekujący. Na czas zanim rąk przez lupę nie obejrzę wystarcza, a i potem powtórka wskazana. Dobre by były róże bez kolcowe, ale one z kolei nie mają takich kolorów jak chcemy.
Ja tnę róże na raty, pośpiech, jak sama widzisz, na dobre nie wychodzi! Trzymam kciuki za Twoje zdrowie,

hanka_andrus 12:45, 06 kwi 2016

Gosiu, Blyxa, miło Was widzieć, tym bardziej, że już grzywkę z oczu zdjęłam!
Tak, tak, za trawniki i kosiarki już trzeba się brać, niech no tylko deszcz bardziej pokropi! Miłego dnia Wam!