Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Orion-od projektu 21:41, 24 sty 2016

Do góry
Dokładam zdjęcie z soboty, widok z góry (tzn z balkonu) na tylną część działki. Szerzej aparat nie ogarnął.
Wrysowałem schematycznie to co proponujesz Kasya.

Sobotni poranek był mroźny, ale zimowe widoki na las całkiem ładne.

Prawie - jak ogród 21:32, 24 sty 2016

Do góry
szemusia napisał(a)
W minionym roku wykopałam kilka starszych iglaków z tego miejsca...

Zwiększyłam ilość hortensji...

... i miskantów

bardzo ładne zmiany, trawy i hortensje wyglądają bardzo elegancko
Ogródek z futrzakami i kamieniami 21:30, 24 sty 2016

Do góry
Ewik napisał(a)

Dla mnie spirit , juz chyba kiedys pisałam jest śliczna , kształt kwiatu , kolor, zdrowie, chęć kwitnienia i do tego okropnie zwiesza kwiaty , okropnie i średnio z tego wyrasta z wiekiem , ale mi to , akurat u niej nie przeszkadza
Latem kwiaty są troche mniejsze i jest lepiej

śliczna jest
Ogród niby nowoczesny ale... 21:28, 24 sty 2016

Do góry
Moze pomoge.wg mnie 3 cm o moze byc ciut za duzo.znaczy ciezko wizualnie na maly stolik.ja chcialam na stole miec trzycentymetrowe profile ale stolaz uwazal ze to na obciazenie blatu bedzie duzo.mam zatem 4 cm plus blat 4 cm.a stolik pomocniczy 2cm stal i 3 cm blat.pamietaj ze to bedzie troche wazylo.
Moze popatrz jeszcze tu
http://takemehome.pl/6-sklep
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:27, 24 sty 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
I tak trzymaj. Mody dla młodych i niedoświadczonych a nam radosci codziennej potrzeba.
mądre słowa

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 21:25, 24 sty 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Właśnie wróciłam po godzinnym psim spacerze. Mgła z tającego śniegu zasnuwa pole widzenia. +2 C. Bez wiatru.

Słońce to sobie chyba narysuję.

piękne słoneczka, a dziś było pochmurno, zrobiło się prawie ciemno teraz jest +2
Prawie - jak ogród 21:22, 24 sty 2016

Do góry
szemusia napisał(a)
Wszyscy mają snieg - mam i ja. Choć z nadzieją, że to już ostatni tego roku

Wspomniana stipa...

Pięknie wygląda stipa z kulkami bukszpanowymi - nawet zimą
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:19, 24 sty 2016

Do góry
Dorota123 napisał(a)

Iwonko swoje zdjęcia ze szronem robiłam w programie sceny- zima, drugi sposób to makro. Mam dużo oszronionych zdjęć.

Co do róży Louise Odier napisałam już u Ciebie, że się pomyliłam z nazwami i jest mi bardzo głupio, że wprowadziłam w błąd kilka osób. Ta róża bardzo mi się podoba, ale niestety nie mam jej. Z pnących mogę polecić dwie róże, które są u mnie są to dwuletnie krzaki. Za dwa lata pewnie będę się mogła pochwalić większą kolekcją róż, ale muszą urosnąć, sadzone na jesieni.

Jest to róża ELFIE

Piękną masz tę Elfie Kupiłam sobie też ją wiosną, ale mało urosła przez rok. Mam nadzieję, że kiedyś będzie tak piękna jak Twoja
Anna i Ogród 21:19, 24 sty 2016

Do góry
Te 3 pęcherznice mam 4 lata. Rosną na rabacie 5m na 2m więc liczę że na rabacie przy altanie też nie będą robiły problemów.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:17, 24 sty 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Ależ Ty masz wielkie te krzaki piwonii, pięknie wygladaja. Inne kwiatki też piękne i fajnie ze masz wszystkie kolory w ogrodzie. Dla niektórych to wiejskosc a dla mnie radosc i nie widze powodu by sobie tej radosci odmawiac rezygnując z niektórych kolorów.U Ciebie zawsze można nacieszyc oczy.
Bożenko bo mój ogród jest wiejski i żadne mody tu nie pasują lubię kolory i tak już chyba zostanie

Anna i Ogród 21:03, 24 sty 2016

Do góry
Długość 4m szerokość 2m. Wszystko da się przesadzić jeśli to konieczne.
Tak na szybko wymyśliłam to

Pęcherznicę zostaje. W środku 3 cisy.
Słodkie fiołki .... 21:01, 24 sty 2016

Do góry
Zaraz cmentarne, bratki do moich ulubionych też nie należą, bo są tak popularne że aż nudne, ale są ładne nowoczesne kolory, kremowe, białe, niebieskie. I tanie, W dużej ilości bardzo są ładne, ale niekoniecznie polecam. Jednak musisz sobie zdać sprawę, że wszystko trzeba sadzić w dużej ilości nie trzy na krzyż, jak to się zwykle widzi.

Ale nie sadź ich. Rozmnażanie fiołków afrykańskich na oknie? Brzydota. Okno ma zdobić a nie być watpliwej urody rozmnażalnią. Ja tam bym nie szła w to. Chyba że w niewidcznym miejscu, wystawki bym, z tego nie robiła. Fiołki dla ciebie są cmentarne a szkółka sępolii jest ok?

O ozdobnycb donicach pooglądaj sobie propozycje aranżacji, bo to co planowałaś jest beznadziejne estetycznie.
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:01, 24 sty 2016

Do góry

A teraz o pomidorach

Hania Andrus napisałam mi instrukcję może się komuś przyda, całe szczęście że pomyślała o wszystkim bo pewnie posadziłabym siewki do kompostowej ziemi której mam pod dostatkiem

"Wysiewam w pojemnik po serku jeden rodzaj nasion, etykietuję, wsadzam do foliowej torby i czekam. Oczywiście ziemia zwilżona, ale nie zbyt mokra. Poi 6- 7 dniach powinny być wschody, o ile temperatura około 20 stopni. Potem już bez folii. na słonecznym parapecie. czekam na listki. Jak się pokażą właściwe szykuję kubeczki po piwie z dziurką, I normalne podlewanie, odwracanie do światła i takie tam mruczenie, żeby rosły.
Ważne, żeby nie przelać. lepiej codziennie po naparstku, niż za dużo.

Jeżeli trafisz na dobrą ziemię, nie oszukaną, to wszystko się udaje. Czasami jednak ta ziemia jakaś trefna jest i rośliny marnie rosną. Lepiej do tych rozsad stosować ziemię własną, z dodatkiem tej kupionej do wysiewów, i dodawać zwykły piach albo perlit, albo inny rozluźniacz. Nie kompost, bo ci wybiją rośliny pod sufit."

Haniu wielkie dzięki

dla Ciebie bukiet i moje pierwsze koktajlowe

Ogrodowy spektakl trwa ... 20:56, 24 sty 2016

Do góry
Prezes teraz śpi w fotelu kolami do góry - więc spoko

Tysiąc radości i utrapień 20:48, 24 sty 2016

Do góry
jona napisał(a)
Z sianiem też było trochę zabawy . Wypiekłam ziemię, żeby uwolnić się od nieproszonych gości. Wielodoniczkę też krótko sparzyłam. Ziemię wymieszałam z perlitem. Nasionka przykryłam też perlitem. Wszystko wygląda profesjonalnie, jak na zdjęciach w Gardeners' World

Wow, pięknie.
Mam do Ciebie pytanie bo niedługo będę siak stipe. Piekłas ziemię normalnie w piekarniku? Jak długo i na ile stopni?
Po co trzeba moczyć nasionka?
Moja działka na Dębowym Lesie 20:48, 24 sty 2016

Do góry
i dla odwiedzających jeszcze lilijki
Coctail twins
Ogród zapracowanej mamuśki 20:42, 24 sty 2016

Do góry
Trochę historii

2013

a to Nikita, obgryzała wszystkie rośliny. Najbardziej mi szkoda jodły koreańskiej

lipiec 2014

Moja działka na Dębowym Lesie 20:40, 24 sty 2016

Do góry
Jana napisał(a)
lilie pięknie pachną Twoje czuję u sobie wirtualnie, ta biała jest piękna....Aniu a msz może jakieś paprocie ? (pytam bo lubisz hosty)

Pachną mocno tylko drzewiaste i orientalne
Paprocie mam zwykłe ogrodowe za garażem, między siatką, bo tam jest cień i właściwie po to ,żeby mi zielsko nie rosło
Tak lubię hostki
Laceside cha cha w roli głównej
Moja działka na Dębowym Lesie 20:36, 24 sty 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)
U Ciebie jak zawsze, pięknie i kolorowo.

agnieszka_malysa napisał(a)
Cudowne lilie masz ich sporo, też muszę wiosną dokupić parę

Dzięki:0
Ja rok-rocznie dokupuję i dosadzam je na wiosnę,
Z tego co zauważyłam,że najbardziej wytrzymałe są azjatki i drzewiaste.
A te orientalne już nie tak.Kilka co sadziłam z orientalnych już nie mam po zimie
Ogród Mirelli 20:35, 24 sty 2016

Do góry
U synka w pokoju też wiosna

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies