Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:57, 03 mar 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Przyjechały moje donice

Donice są piękne i same w sobie są już ozdobą ...
To jest plus dużych donic
Pozdrawiam,
Typografia ogrodu 19:56, 03 mar 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

To fotka tych wazonow z targow. Przez cene miedzy innymi ten z p...o tak mi sie podoba

Żeby nie było - środkowego palca nie wyprostowałem specjalnie!
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 19:52, 03 mar 2016

Do góry
kolejna część (zaznaczona na mapce) z oczkiem wodnym, kaskadą i kępą, którą staram się trzymać w ryzach (ale z różnym skutkiem )
oczko pokazywałam już wcześniej

kaskada

wspomniana kępa drzew i krzewów
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 19:48, 03 mar 2016

Do góry
No na szczescie juz po sniegu!
Ale widoczki takie smętne...

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:45, 03 mar 2016

Do góry
kasiek napisał(a)

Łapie, zrywam co roku, i nie ma tragedi - ale nie wolno mi przeoczyć usuwania. Zreszta jest coś gorszego niestety - jakas zaraza - moze tez mszyca która atakuje mi wielkie okazy swierków i w ciągu jednego sezonu żółkną i umierają.... Od ostatniego roku leję do gleby przy korzeniach środek na grzyby a potem na robale. każda utrata giganta to zaburzenie architektury - słowem rozpacz... Nie przypuszczałam że takie chorowite - dostałam od wuja za symboliczna złotówkę - chowam od takich maluchów (2003)

Acha czyli na moje poczekam do tej wielkości jakieś .......13 lat

Ptaszka jak się tak nie boi w tym amoku złapałabym w rękawiczkach i wyniosła daleko ,ale tak pod osłoną jakąś , żeby nie widział gdzie to może z powrotem nie trafi......., ranniki cudne moje dopiero żółte główki wychylają, może za głęboko posadziłam......super strumyk zaczyna wyglądać i jedyne co mnie osobiście nie do końca tam odpowiada to takiej leśnej rabaty te trawki takim rzędem wsadzone, ja bym zamieszała troszkę, żeby bardziej naturalnie było.......ale to Twój ogród tak chciałaś tak masz, wiem , że oko masz świetne więc będzie na bank super wyglądało
Asi ogródek pod świerkami 19:40, 03 mar 2016

Do góry
Asiuniaa napisał(a)
Oto moje stipy i krwawnik

Pięknie Ci to porosło Moja stipa to jeszcze maleństwo w porównani z Twoją plantacją

Cenne rady Toszki poczytałam, nie miałam pojęcia, ze ten pieniek taki ważny... Człowiek się ciągle czegoś uczy. I ten wywar do zakwaszania mnie zaciekawił, lecę sprawdzić o co dokładniej z nim chodzi.
Kolorowy Ogród Geni 19:36, 03 mar 2016

Do góry
Śnieg ma swój urok jak kwitną kwiaty

Kolorowy Ogród Geni 19:31, 03 mar 2016

Do góry
Jano, Agnieszko u mnie tylko te białe zwykłe się rozsiewają ale po przekwitnieniu ścinam kwiatostany żeby za gęsto się nie nasiało.

U mnie też śnieg spadł

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 19:30, 03 mar 2016

Do góry

Dzielona jesienią żurawka
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 19:29, 03 mar 2016

Do góry
No jak już tu jestem, to wrzucam moją wiosnę

Ogród Loczka 19:27, 03 mar 2016

Do góry
Gorączka sobotniej nocy w klubie Stachurskiego.
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 19:26, 03 mar 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Byłam dziś w sklepie, popatrzyłam na sklepowe pomidorki, i odeszłam. Zupełnie mnie nie zachęciły, mimo pięknego opakowania w plastykowe kubełki.
Zamiast pomidorka na kanapki, zrobiłam kanapki z szczypiorkowym twarożkiem i popiłam własnym sokiem pomidorowym z zapasów.

Pozdrawiam Anuś.

Hanuś bo tym sklepowym brakuje i smaku i blasku jest tylko kolor
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 19:26, 03 mar 2016

Do góry
Tak jak wspominałam wcześniej, potrzebuję pomocy w zagospodarowaniu kawałka mojego ogródka. Pokażę zatem w jakim stylu jest mój ogród ( o ile słowo styl nie jest tutaj sporym nadużyciem )
Zaczynam od frontu (na mapce ogrodu zaznaczyłam, która to część)

"wcisnęłam" tam już hortensje (wiosną tulipany, hiacynty i krokusy)

trochę traw, żurawek

to już bliżej oczka wodnego

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 19:24, 03 mar 2016

Do góry
Byłam dziś w sklepie, popatrzyłam na sklepowe pomidorki, i odeszłam. Zupełnie mnie nie zachęciły, mimo pięknego opakowania w plastykowe kubełki.
Zamiast pomidorka na kanapki, zrobiłam kanapki z szczypiorkowym twarożkiem i popiłam własnym sokiem pomidorowym z zapasów.

Pozdrawiam Anuś.

Moje ukochane miejsce na ziemi 19:23, 03 mar 2016

Do góry
Ranniki i krokusy wreszcie się otworzyły

Typografia ogrodu 19:23, 03 mar 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Slonca brak.ale sniegu na szczescie tez.ptaki spiewaja zurawie za plotem tylko wypatrywac naszych bocianow ale to jeszcze miesiac.

Pokopalam i od razu mi lepiej. Rowek pod moje pietwsze betonowe obrzeze.jakies 30 no moze 35 metrow.miejscami obrzeze bedzie nad a miejscami pod ziemia.przynajmniej do czasu rownania trawnika...kiedys.
Musz eM linke kupic co bysmy sie w sobote o nia nie pobili.
Przesadzilam tez 13 jezowek posadzonych jesienia.mam nadzieje ze sie nie obraza

Przyjemny dzień za Tobą i łądny rowek

Moje ukochane miejsce na ziemi 19:20, 03 mar 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Zimno to jedno, ale zalegająca woda w uciętych źdźbłach powoduje gnicie kępy. Ja czekam, aż trawy ruszają, wtedy nie ma żadnych niespodzianek. Żaden miskant czy rozplenica nigdy mi nie wypadły. I swoich obyczajów pilnuję I powiem szczerze, że nawet nie wiem kiedy się je tnie wg książek
Zresztą ja zanim powycinam byliny, to już i tak zawsze za późno na trawy U mnie wszytko jest zawsze zrobione za późno

Ania będę mądrzejsza na przyszłość
Dziękuję !!!

Dzisiaj było odrobinę słoneczka...
nawet rośliny to zauważyły.

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 19:17, 03 mar 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Następny sezon, jak się uda, to tez będą pomidorki.

robisz apetyt na świeże pomidorki
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:16, 03 mar 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Teraz dopiero sie przyjrzałam , tak to samica co nie zmienia tego ze pewnie zaczeła w pobliżu budowac gniazdo i broni swego terenu, samice czasem tez bywaja agresywne ,kiedys jedna rzuciła sie na mnie z sykiem węża. Nie wiedziałam ze ma gniazdo a ona mnie widziała i broniła gniazda. Większosc nie jest tak agresywna ale raz sie zdarzyło ale kazda będzie bronic gniazda a jak nie obroni tzn nie przegna tej drugiej to załozy gniazdo w innym miejscu. Strumyk bardzo mi sie podoba nie mówiac juz o rannikach , śliczne udało Ci sie kupic.

O to ciekawe co mówisz - faktycznie u mnie kosy zakładają gniazda i to właśnie w tej tylnej części ogrodu - w lisciach ogromnego, starego bluszczu.
Nie pomyslałam że walczy, myslałam że to kokietka
Jeżeli będzie to nagminne to na jakiś czas przyktyje lustra - np na czas legów - w końcu to miejsce nie tylko dla mnie
Pomysł na ogród 19:14, 03 mar 2016

Do góry
Skula napisał(a)

Ponieważ dzisiaj dokładnie zrobiłam to o czym zaraz napiszę to namawiam cię, Kochany gorąco abyś zrobił to samo. Będziesz zaskoczony efektem i nie pożałujesz Robiąc to co robiłam myślałam cały czas i o twojej sośnie
otóż namawiam cię, abyś teraz, póki zimno, złapał w garść sekator i z nimże zanurkował pod sosnę i wyciął wszystkie suche gałązki mniejsze i większe. Koniecznie trzeba też oczyścić sosnę z suchych igieł.
Ja dodatkowo wycięłam dolne piętro gałązek i uzyskałam ładną, niestety jak znam tempo sosny tylko tymczasową parasoleczkę na pniu. Powiem ci, że jestem bardzo zadowolona z efektu
Uwierz, że jesli się zdecydujesz to i ty nie pożałujesz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies