Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Podwórkowa rehabilitacja 20:39, 21 mar 2016

Do góry
Nallar napisał(a)
Chcesz mnie chyba dobić tymi zdjęciami
Wstaw chociaż jedno brzydkie.

A proszę, brzydkie mszyce z zeszłego roku raz

Moje małe królestwo 20:38, 21 mar 2016

Do góry
olga80 napisał(a)
Zobaczcie jakie cuda nabyłam na kiermaszu obie ozdóbki za 10 zł

takie cudeńka robiły dziewczyny z poprawczaka a cały dochód przeznaczony będzie na dzieci z chorobami nowotworowymi więc szczytny cel i jak tu czegoś nie kupić kiermasz ma być organizowany co miesiąc więc bedę starała się być

Sobota minęła bardzo pracowicie wykopałam 3 tuje i przygotowałam miejsce na ścianę różaną wywiozłam 4 taczki żwiru a nawiozłam 3 taczki przekompostowanej ziemi i 2 taczki z pola

tuje przeniosłam tu pęcherznica się wyprowadziła i myślę, że to był dobry krok, znalazło sie od razu miejsce na amanogawę i na mojego Grahama Thomasa
są tam posadzone hortki limki widziała w netecie takie zestawieni i badzo przypadło mi do gustu. Zależało mi aby mieć na niego widok z kuchnie więc szukałam inspiracji. Rośnie tam pinky winky ona przeprowadzi się pod migdałaka do towarzystwa dostanie róże i buksiki. Tylko czy juz można je przesadzać czy jeszcze poczekać ??

Przygotowałam też miejsce na róże przy furce, muszę tylko kamieni większych dowieź na obwódkę

no i przyznam się,że zamówiłam jeszcze Ascot,Piano i 7 szt MarieTheresie do przedogródka. Musze iść na odwyk koniecznie.

Widze ze robota wre ,piekne ozdóbki
Co się stało kwiatom ... 20:37, 21 mar 2016

Do góry
Aguś, iryski są super, mam je drugi sezon, może zostaną u mnie na dłużej, takie niespodzianki też lubię, wydawało mi się że nic nie sadziłam a jednak..
Hortensja na wszystkich fotkach to ten sam krzew tylko z różnych okresów wegetacji, bardzo ją lubię, mimo patelni w tym miejscu jest jej tam dobrze
Zbyszek, ciemierniki mam trzy i nie kwitną, w zeszłym sezonie wyglądały o niebo lepiej..cierpliwość to moje drugie imię..jednak ..chciałabym je podziwiać...
Coś ..nie wiem co to....
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 20:34, 21 mar 2016

Do góry
AgataP napisał(a)
a może tak?

Zółte złotokapy, czerwone jarząbki, lipa zielona

Ta koncepcja wydaje się dobra. Ja bym tyle zmieniła że jarząba bym dodała do tamtych a przy domku dla dzieci posadziła jakiegoś krzaka - krzewuszkę, żylistka czy choćby forsycję - jakoś tak mi się wydaje że krzak jest taki bardziej tajemniczy dla dzieci a to lubią najbardziej. No chyba że chodzi o to żeby łazić po drzewie ale drzewo rośnie kilka lat a dzieci też

pozdrawiam - miałam dziś siać pomidory i mi nie wyszło buu

Hortensjada 20:34, 21 mar 2016

Do góry
bozga napisał(a)
mam nadzieję, że na wszystkie pytania odpowiedziałam Sprawdzałam na starych fotkach, opóźnienie w cięciu nie jest na szczęście duże, może końcówka tygodnia będzie w pogodzie łaskawsza. Pozdrawiam Wszystkich odwiedzających : ) Z niecierpliwością czekam już na kwitnienie dereni, przedstawiony na fotce jest w tej chwili wręcz oblepiony pączkami i zapowiada się niezła bajka ( obfite kwitnienie raz na dwa lata)

O matko z corka jakie widoki dziekuje Bozenko
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 20:32, 21 mar 2016

Do góry
bleebla napisał(a)

Ja tam widzę burgundi ice, nie burgundy... myślicie, że to będzie to samo?

o tu:

Ja tam myślę, ze to literówka
Ascot w końcu jest Ascotem, a nie Askotem.
Ukojenie 20:30, 21 mar 2016

Do góry
zoja napisał(a)
A teraz niespodzianka - odkryta przeze mnie dzisiaj:

moja peonia z lidlowego kłącza
..a myślałam, że w tym roku nie zakwitnie

Takie niespodzianki cieszą najbardziej !
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 20:30, 21 mar 2016

Do góry
Witam
Dziś praca idzie posadzone bratki i stokrotki .
W garażu przesadzam palmy i inne rośliny, kanny wsadziłem dziś w donice aby już wypuszczały aby szybciej były, eh trzeba robić i cieszyć się tym co się ma.
Jeszcze w domu muszę poprzesadzać co nieco...

I zabrać się za stroiki świąteczne z hiacyntami pokarze wam fotki z innych lat co miałem a w tym roku stawiam na biel, zielony mech, hiacynty białe, i donica naturalny beton... To fotki stare ale daje
A foto z 2016 już wnet pokaże co będzie

2013

2014

2015

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 20:29, 21 mar 2016

Do góry
Violu, Już Tobie zaproponowałam moją wizję.
Elisko, dziękuję za wsparcie. Ja od Was też się wiele uczę. I te zdjęcia z pozycji żaby, to też, żeby Wam się podobało!

Ukojenie 20:23, 21 mar 2016

Do góry
Po powrocie do domu cynie wyglądały tak:

wykiełkowały także aksamitki,
zaczęły kiełkować: kocimiętka, mina, bazylia, melisa

----
Wracając do domu zajechaliśmy do Kauflanda i zakupiłam:

dwie tawuły żółte i jedną japońską - ostatnie były.
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 20:18, 21 mar 2016

Do góry
Taki murek mi się podoba, a że słoneczny, radze posadzić róże okrywowe. Kwitną od czerwca do zimy, i pracy przy nich nie ma tyle, co przy różach wielkokwiatowych. Odmian jest sporo do wykorzystania, ale ja bym chyba szła w jeden, góra dwa kolory, ładnie to wygląda. Nie mam akurat takiego zdjęcia, ale to mniej więcej obrazuje myśl o którą mi chodzi.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:12, 21 mar 2016

Do góry
malowanie po ciemku do księżyca , ale ładnie na chwilkę przyświecił

a ten poblask się ulokował na zawołanie w miejscu najlepszym z możliwych

wylądowała koło ławki brzozowej w brzeziniaku i łące
Hortensjada 20:10, 21 mar 2016

Do góry
mam nadzieję, że na wszystkie pytania odpowiedziałam Sprawdzałam na starych fotkach, opóźnienie w cięciu nie jest na szczęście duże, może końcówka tygodnia będzie w pogodzie łaskawsza. Pozdrawiam Wszystkich odwiedzających : ) Z niecierpliwością czekam już na kwitnienie dereni, przedstawiony na fotce jest w tej chwili wręcz oblepiony pączkami i zapowiada się niezła bajka ( obfite kwitnienie raz na dwa lata)

Podwórkowa rehabilitacja 20:10, 21 mar 2016

Do góry

i z bliska warzywa
Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:09, 21 mar 2016

Do góry
A druga zrobiona na szybko i na spontan pomysł.......chyba nawet wyszła lepsza
figurka

i improwizowana kapliczka za konstrukcję posłużyły stempel i deska

na bajzel nie patrzyć będzie sprzątanie pod kładzenie płytek na razie ciągle jeszcze coś tam tniemy i piłujemy

po wkopaniu w ziemię jest 40 cm niższa
Podwórkowa rehabilitacja 20:08, 21 mar 2016

Do góry
Zaprosiłam wiosnę do domku. Tutaj tulipany i narcyzy kwitną na całego, serio. Dla Ciebie Elisa

Przycinanie - cięcie drzew owocowych - zabezpieczanie ran 20:07, 21 mar 2016

Do góry
Mazan napisał(a)
Frezja

Wszystkie przyrosty/wilki skróć o 1/2, a boczne gałęzie o 1/3 długości. Natomiast po zbiorach wszystkie przyrosty - a będzie ich trochę - skróć o 1/4 - 1/3. W przeciwnym razie drzewko samo 'ucieknie' przede wszystkim do góry, co już widać po poprzednim cięciu.
Pozdrawiam

Witam
Mazan, czy powyższą instrukcję mogę zastosować do podcięcia moich zdziczałych śliw? Są bardzo stare, zasadzone jeszcze przez poprzednich właścicieli. Mają dużo owoców, ale niestety wszystkie robaczywe i same opadają zanim dojrzeją, no i są za wysoko.

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 20:05, 21 mar 2016

Do góry
stychaz napisał(a)
Oooo Burgundy Ice! trzeba do O. jechać! Macham

Ja tam widzę burgundi ice, nie burgundy... myślicie, że to będzie to samo?

o tu:

Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:04, 21 mar 2016

Do góry

Ciut za nisko jest chyba dostanie pod nóżki drewniany plasterek

Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:00, 21 mar 2016

Do góry
Dzięki Danusiu. Dzisiaj kiepski dzień kończy się bardzo przyjemnie doszła figurka do kapliczki .......a tam niespodzianka bo są dwie
Pierwsza planowana i rok czekana

w kapliczce już stoi, ale trzeba będzie pomyśleć o jakimś podniesieniu jej wyżej
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies