Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

mira 20:34, 21 mar 2016

AgataP napisał(a)
a może tak?

Zółte złotokapy, czerwone jarząbki, lipa zielona

Ta koncepcja wydaje się dobra. Ja bym tyle zmieniła że jarząba bym dodała do tamtych a przy domku dla dzieci posadziła jakiegoś krzaka - krzewuszkę, żylistka czy choćby forsycję - jakoś tak mi się wydaje że krzak jest taki bardziej tajemniczy dla dzieci a to lubią najbardziej. No chyba że chodzi o to żeby łazić po drzewie ale drzewo rośnie kilka lat a dzieci też

pozdrawiam - miałam dziś siać pomidory i mi nie wyszło buu

zoja 20:38, 21 mar 2016

Przyszłam się przywitać
Iwk4 20:44, 21 mar 2016

Juzia napisał(a)
Jakoś tak?

Bez tego jednego krzyżyka oczywiście

To mi się podoba. Juzia dobrze kombinuje
Złotokap, jak kwitnie, ładnie wygląda sam. Tutaj tak by było
Iwk4 20:52, 21 mar 2016

mira napisał(a)
... a zlotokapów w rządku bym się nie bala bo można taki szpaler zrobić albo alejkę one cudnie wyglądają razem w większej masie.

Mam odmienne zdanie
Chyba Gosia więcej ci namieszamy, niż pomożemy
Mam złotokapa 10 lat. Kapryśny, co roku prawie nie kwitł. W zeszłym roku chciałam go wyciąć, to cudownie zakwitł robiąc mi niespodziankę. Został. Ale blisko niego kwitł w tym samym czasie bez i to się gryzło. Bez stamtąd wyleciał Złotokap górą
mira 21:02, 21 mar 2016

Chyba o to mieszanie chodzi tak mi się wydaje, bo Gosia sobie poduma głośno z nami a i tak sama zdecyduje co i jak.
No chyba że jestem w błędzie, tak czy siak widok na góry masz zarąbisty.

Ciachaj fotki z widokiem.
tulucy 21:05, 21 mar 2016

Taa Gosia da foty z górami, a ja będę zazdrościć z płaskiego i tęsknić, buuu
sylwia_slomc... 21:10, 21 mar 2016

Ja bardzo złotokapy lubię , ale sama mam w formie szczepionej na pniu i jedno maleństwo z siewu własnegoma 5 cm wzrostu jeśli przezimowało
margaretka3 08:02, 22 mar 2016

07_Rene napisał(a)
Wpadam z doskoku... Piszác o grupowaniu miałam na myśli włassnie pogrupowanie w trójkąty, a nie w rzędzie. Ale pomysł z przemieszaniem też ciekawy i nawet rozrysowany Kieruj się intuicją, Ty wiesz najlepiej

No a ja od razu pomyślałam, że chodzi o posadzenie w rzędzie, bo rabata długa. Ciągle jeszcze nei wiem, choć układ trójkąta fajny i mi się podoba.
margaretka3 08:27, 22 mar 2016

mira napisał(a)
Poogladałam widoki na góry i się rozmarzyłam. Pogubiłam się w tych wersjach więc zamieszam trochę -
1 metr na drzewo to bardzo mało to raz, a zlotokapów w rządku bym się nie bala bo można taki szpaler zrobić albo alejkę one cudnie wyglądają razem w większej masie. A do tego zestawu może jeszcze grujecznik szybko rośnie, tani jest i ma pokrój korony taki stożek jakby.

Kombinuj męki twórcze znam to - sama i tak do właściwego rozwiązania dojdziesz oby tylko widok został , a! lipę można ciąć dowolnie

pozdrawiam

Miro, też się naoglądałam zdjęć w necie, jak to pięknie kwitnące złotokapy tworzą przecudne alejki Grujecznik też mi się podoba i jego to może dam nawet na tę rabatę, ale bliżej garażu (tam, gdzie logo ogrodowiska na zdjęciu ze szkicem), tam jeszcze będzie miejsce tylko tam będzie jeszcze robota, więc to nie w tym roku.
Widok zostanie. Zdjęcia były robione przez okno, a za tym oknem jest ognista. Mogłabym to sobie zasłonić?
mira 08:29, 22 mar 2016

Czytałam u Kasi ze siewki podlewa się rano a ja zwykle wieczorem miałam dla ni h wiecej czasu no ale czas zmienić przyzwyczajenia - pisze bo tu duzo nasionkowych zagląda