Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje małe królestwo

Moje małe królestwo

Flower1 20:38, 21 mar 2016

olga80 napisał(a)
Zobaczcie jakie cuda nabyłam na kiermaszu obie ozdóbki za 10 zł

takie cudeńka robiły dziewczyny z poprawczaka a cały dochód przeznaczony będzie na dzieci z chorobami nowotworowymi więc szczytny cel i jak tu czegoś nie kupić kiermasz ma być organizowany co miesiąc więc bedę starała się być

Sobota minęła bardzo pracowicie wykopałam 3 tuje i przygotowałam miejsce na ścianę różaną wywiozłam 4 taczki żwiru a nawiozłam 3 taczki przekompostowanej ziemi i 2 taczki z pola

tuje przeniosłam tu pęcherznica się wyprowadziła i myślę, że to był dobry krok, znalazło sie od razu miejsce na amanogawę i na mojego Grahama Thomasa
są tam posadzone hortki limki widziała w netecie takie zestawieni i badzo przypadło mi do gustu. Zależało mi aby mieć na niego widok z kuchnie więc szukałam inspiracji. Rośnie tam pinky winky ona przeprowadzi się pod migdałaka do towarzystwa dostanie róże i buksiki. Tylko czy juz można je przesadzać czy jeszcze poczekać ??

Przygotowałam też miejsce na róże przy furce, muszę tylko kamieni większych dowieź na obwódkę

no i przyznam się,że zamówiłam jeszcze Ascot,Piano i 7 szt MarieTheresie do przedogródka. Musze iść na odwyk koniecznie.

Widze ze robota wre ,piekne ozdóbki
Rumianka 21:30, 21 mar 2016

agnieszka_malysa napisał(a)

hmmm tam gdzie nie ma żadnych sklepów z roślinkami ani internetu aby nie można było zamówić no i telefonu bo tak też można
czyli izolatka

Z tym odwykiem zakupowym jest ciężko...ha, ha przypomniał mi się kabaretowy występ Gajosa :"...jak wchodzisz do muzea, a nie masz silnej woli, by nie dotykać eksponata...to nie wchodź do tego muzea..."
olga80 21:33, 21 mar 2016

Magda muszę działać aby już nie wstydzić się swojego ogrodu

Elisa ha ha ha
bozga 21:40, 21 mar 2016

Z tego co widzę, większość forumowiczów powinna trafić na odwyk, z tymi zakupami to czyste szaleństwo ( ale wyrzuty sumienia szybko miną a ogród będzie coraz piękniejszy).
mira 21:43, 21 mar 2016

olga80 napisał(a)

Oj jakie pochwały od rana aż się zaczerwieniłam

Moje róże w tym roku pewnie jeszcze zachwycać nie będą,ale ja każdym ich kwiatkiem będę się cieszyć
Róż domówiła ale obiecałam sobie,ze to już ostatnie róże w tym sezonie teraz muszę zacząć kupować towarzystwo do róż

No super podziałałaś, przygotowane odpowiednio miejsce pod róże to już sukces, na pewno i w pierwszym sezonie dadzą wiele radości - piękne zamówiłaś - ciekawa jestem co o nich powiesz bo nie mam takich.
A wiesz że dla dobrego ukorzenienia nie powinno się dopuścić do kwitnienia w pierwszym roku hehehe - nie wiem czy ktoś tak robi .Ja nie.

pozdrawiam
olga80 21:51, 21 mar 2016

bozga napisał(a)
Z tego co widzę, większość forumowiczów powinna trafić na odwyk, z tymi zakupami to czyste szaleństwo ( ale wyrzuty sumienia szybko miną a ogród będzie coraz piękniejszy).

sęk w tym,że ja nie mam wyrzutów sumienia bardzo bym chciała stworzyć piękny ogród
olga80 21:56, 21 mar 2016

mira napisał(a)

No super podziałałaś, przygotowane odpowiednio miejsce pod róże to już sukces, na pewno i w pierwszym sezonie dadzą wiele radości - piękne zamówiłaś - ciekawa jestem co o nich powiesz bo nie mam takich.
A wiesz że dla dobrego ukorzenienia nie powinno się dopuścić do kwitnienia w pierwszym roku hehehe - nie wiem czy ktoś tak robi .Ja nie.

pozdrawiam

Oj podziałałam,podziałałam mam nadziej , że odwdzięczą mi się za takie przygotowanie ziemi i wydadzą choć po jednym kwiatku

W tej chwili to mogę jedynie zacytować wiedze na ich temat z netu pewnie na jesień będę miała już własne zdanie.
Oj nie jestem masochistką aby nie dopuścić do kwitnienia ja wręcz nie mogę się doczekać jak zakwitną
Napia 23:10, 21 mar 2016

Bratki śliczne. Też kiedyś miałam drobne i one bardzo długo i ładnie kwitły.
Na róże czekam oczywiście I trzymam kciuki, by nawet młodziaki pięknie kwitły
mirkaka 08:31, 22 mar 2016

olga80 napisał(a)
Zobaczcie jakie cuda nabyłam na kiermaszu obie ozdóbki za 10 zł

takie cudeńka robiły dziewczyny z poprawczaka a cały dochód przeznaczony będzie na dzieci z chorobami nowotworowymi więc szczytny cel i jak tu czegoś nie kupić kiermasz ma być organizowany co miesiąc więc bedę starała się być

Sobota minęła bardzo pracowicie wykopałam 3 tuje i przygotowałam miejsce na ścianę różaną wywiozłam 4 taczki żwiru a nawiozłam 3 taczki przekompostowanej ziemi i 2 taczki z pola

tuje przeniosłam tu pęcherznica się wyprowadziła i myślę, że to był dobry krok, znalazło sie od razu miejsce na amanogawę i na mojego Grahama Thomasa
są tam posadzone hortki limki widziała w netecie takie zestawieni i badzo przypadło mi do gustu. Zależało mi aby mieć na niego widok z kuchnie więc szukałam inspiracji. Rośnie tam pinky winky ona przeprowadzi się pod migdałaka do towarzystwa dostanie róże i buksiki. Tylko czy juz można je przesadzać czy jeszcze poczekać ??

Przygotowałam też miejsce na róże przy furce, muszę tylko kamieni większych dowieź na obwódkę

no i przyznam się,że zamówiłam jeszcze Ascot,Piano i 7 szt MarieTheresie do przedogródka. Musze iść na odwyk koniecznie.

A powiedz mi dlaczego wykopałaś tuje? Nie chciałaś mieć tła? Czy bałaś się że zabiorą różom pokarm?
A na trzecim zdjęciu wsadziłaś tuje pod kątem prostym , a nie pociągnęłaś dalej żywopłotu? Nie boisz się że one teraz zasłonią ci widok na dalszy ogród? No chyba że takie było założenie.
olga80 08:40, 22 mar 2016

Tuje wykopałam bo tam ma być ściana różana tak jak w " Ogród w Tarnowie "
nie mam też tam tyle miejsca aby zrobić szeroką rabatę i problem byłby ze słońcem w tym miejscu wykopanie było jedynym wyjściem. Jeśli chodzi o 3 zdjęcie to właśnie o to chodzi aby podzielić ogród na wnętrza a i osłonić trochę od przeciągów tą cześć