Oczarowanym można tylko wyjść z Twojego ogrodu - mnogość kolorów, różnorodność roślin, romantyczne zestawienia, eh... cudownie jest.
Czy na zdjęciu powyżej te dwukolorowe roślinki to hosta czy jakaś nieznana mi odmiana konwalii?
Powiedz mi czy zbierasz nasiona z orlików, kiedy powinno się je wysiewać?
Też bardzo lubię te kwiaty, choć na razie mam tylko 2 kolory, jesienią zebrałam w miejskim ogrodzie nasiona z czarnego orlika, ale nie wysiałam, jak zrobię to wiosną to będzie dobrze?
Gosiu , agrest jeszcze Ci urośnie. Mój sadzony wiosną w 2012 roku i wtedy wyglądał tak:
Agrest, to te dwa małe krzaczki po prawej stronie. Od tego czasu urósł . W tym samym czasie sadzona pienna czerwona i biała porzeczka. Biała w tym roku padła, zaczęła puszczać pąki i uschła. Posadziłam kolejny krzaczek, ale czerwonej. Od tego roku doszły jeszcze 3 pienne czarne porzeczki i te póki co też małe.
Witam Was Kochani Wszystkich po przerwie, nie było mnie dawno,z powodu małych zawirowań
foteczka na dzień dobry a właściwie wieczór w oczekiwaniu na wiosnę
Idę spać i biorę te widoki pod oczy i do marzenia może się odrobinkę spełni,
Twoje bylinowe pola do oglądania bez ograniczeń i bez komentarzy
myślę tylko co będzie w tym sezonie jak się rozrosną
no i wcale się nie dziwię że nie masz planów, jak się ostro działało jesienią to co tu jeszcze robić - leżak i patrzeć na te cuda
pozdrawiam
.
Irenko ale zmiany szykujesz. Ja chyba bym nie miała odwagi tę winorośl wywalić, choć perspektywa różana kusi bo miejsce fajne.
Powojniki też mam na liście - Princess Red, Minuet dumam nad Maria Skłodowska Curie
ten summer snow to wariat ale to wariactwo akurat mi pasuje
ja mam jeszcze młody powojnik inspiration Zoin i bardzo go lubię ładny nie duże kwiatki bo takie najbardziej lubię tyle że mam mało słońca chyba i aż tak obficie mi nie rośnie.
Ja w tym roku stawiam na pnącza tylko te podpory problemem.
pozdrawiam