Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Boćkowe perypetie ogrodkowe 22:17, 04 lip 2012

Do góry
bociek napisał(a)

i z innej perspektywy

Przyjadę w nocy, wykopię i przesadzę do siebie!!!!

Widać, żę ten deszcz rzydał się roślinom, ślicznie ogród wygląda. Mój też dojrzał
Boćkowe perypetie ogrodkowe 22:16, 04 lip 2012

Do góry

Pociąg w tunelu, kocham te dysput a tu jeszcze Evchem się wkomponowała
Zielony galimatias 22:09, 04 lip 2012

Do góry
bociek napisał(a)
Laaaaaaaaaaaaaaa, ktos ma wakacje i pracuje koncepcyjnie nad ogrodem. Ewcia, ja tam sie zgadzam z Marzenka. Wydziel sfery, bedzie porzadeczek jak ta lala i w dodatku po angielsku.
A M nie musi pod drzewami kosic, wytniesz darn wkolo i podsadzisz hostami, albo trawkami ozdobnymi i bedzie luks torpeda

Podzielam kolężanki zdanie hosty lub bukszpany pod drzewkami owocowymi byłyby piękne!!

Masz nietypowy kształt działki, to może zrób łuk z żywopłotu (wklęsły) od strony ogrodu albo jak chcesz i wejście po bokach a nie przez środek
A przed łukiem ławeczka????
Ogrodowisko w Anglii lipiec 2012 - Ogrody Wschodniej Anglii 06:40, 04 lip 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
[img
Skarpa obsadzona różnokolorowymi macierzankami

Jestem zachwycona tym widokiem. Czy to są jakieś specjalne odmiany macierzanki. Nigdy nie widziałam tak ciemnofioletowej. Danusiu czy jesteś w stanie zidentyfikować gatunki tej macierzanki? Czy jest to piaskowa czy cytrynowa? Przepraszam, ze zamęczam pytaniami ale urosla mi za wysoka a wolalabym taką niziutką
Kiedyś będzie tu pięknie ... 06:35, 04 lip 2012

Do góry
Aniu wzięłam to sobie do serca i poleniuchowałam wczoraj
Zielony galimatias 00:10, 04 lip 2012

Do góry
Evchen napisał(a)
No toż właśnie chyba dlatego tak marnie mi ta ogrodowa aranżacja wychodzi... Bo tu kulki i drzewka na patyczkach a tam jabłka, czereśnie i inne takie... Dwa grzyby w barszcz ..
O grabie myślałam, o tujkach myślałam. Cisy odpadają, chyba że ktoś ma do oddania to przygarnę Relację Danusi przeglądam na bieżąco, im więcej przeglądam tym gorzej - bo wszystko mi się podoba

Nad miejscem podziału i jego formą się zastanawiam.. Ile zarezerwować z szerokości dla tej części łasuchowej?..... Żeby kiszkowato nie było, ale i żeby nie ukraść zbyt wiele z części formalnej..
No i co w Łasuchowni posadzić? Trawę? M. marudził, że on między drzewami kosić nie będzie. Chciał drzewa posadzone na rabacie..
Kupiłam dzisiaj blok i kredki, Będę rysować. Bo nerwicy się nabawię, a to niezgodne jest z moim ostatnio łagodnym usposobieniem Tyle tylko, że już nie raz rysowałam i wyrzucałam do kosza. Bo takie nijakie.. nabździubdziane jak mówi moja sąsiadka ... Mydło i powidło...

A miało być tak pięknie...

Myślalam o takim podziale ogrodu ja na fotce... Za rzeźbą

Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:28, 03 lip 2012

Do góry
Kondzio napisał(a)
Dzieki jestem pod wielkim wrazeniem dzieje sie tutaj tak wiele jest tyle wiadomosci nigdzie nie czeba szukac wszystko jest na miejscu ogladam i czytam bo jest tu duzo wiadomosci o kwiatach np doniczkach dostawcach super tego mi brakowalo

Baaardzo dużo się dzieje.
Co ważne spotykamy sie. Najbliższe spotkanie na początku sierpńia w Rzeszowie u Ani
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:21, 03 lip 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

I jak nie wierzyć w przeznaczenie....
Dzisiaj piorun uderzył w drzewo ok 5-6 m na parkingu koło mojego samochodu..... Miałam wyjść z pracy ale klucz od pokoju wpadł mi w szparę przy wejściu do windy..... Musiałam sie wrócić po klucz zapasowy... I zobaczyłam ten piorun przez okno mojego okna gdy pakowalam rzeczy a nie przed samochodem... Jak tu nie wierzyć w przeznaczenie i to, że mój tata czuwa nade mną .....

Kurka wodna ten piorun ostrzegł mnie też przed czymś!!!!
Irenko ostatnio dyskutowałyśmy o tym.....

Jak to przeczytałam, aż mnie ciarki przeszły, bo właśnie nasze rozmowy mi się przypomniały;
Jesteś chroniona, to na pewno, inaczej z tym kluczem nie wyszłaby taka historia, ale to ma jednak podwójne znaczenie, trzeba to rozszyfrować; przeżycie niesamowite!
Będzie okazja pogadać u mnie...

za przepis dziękuję, już pierwszy gość oceni czy mi wyszła tak dobra jak tobie ...w sobotę

ale,...zamiast spać będę myśleć;
trzymaj się Marzenko

Irenko no to muszę ci calość historii na prive napisać ...
Ogrodowisko w Anglii lipiec 2012 - Ogrody Wschodniej Anglii 23:19, 03 lip 2012

Do góry
Prawie jak u Pszczólki
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 23:17, 03 lip 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Irenka ja cIę przepraszam ale powinnaś mieć ustalony dzienny limit postów!!!! Przecież przed wyjściem do pracy byłam u Ciebie na bieżąco. Wróciłam 56 postów!!!

Ja też o to proszę Ale w ogrodzie ślicznie

Marzenko, staram się dobra, ustalaj limit!

Sebuś, cieszę się, że ci się podoba, dla ogrodnika to miód na uszy

Irenko żartowalam jak widzę, ze ponad 5 stron zapisałaś zostawiam Cię na deser
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:01, 03 lip 2012

Do góry
Kondzio napisał(a)
Witam ogladam pani watek i jestem pod wrazeniem pani ogrodu i domu niestety jest duzo do czytania dopiro jestem na 180 stronie i jestem pod wrazenie ja sam ma młody ogod ktory powsał dwa lata temu i jestem pod wrazeniem wszystkiego co tu sie dzieje dowiedziałem si o tym miejsu wczoraj i nie moge tego wszystkiego mam nadzieje ze sam tu pokaze swoj ogród i jego historie \

Witaj Kondzio, na ogrodowisku wszyscy się TY-kamy a nie Pani-ujemy
Nie polecam czytania bo można zwariować , rekomenduję oglądanie obrazków
Czekam z niecierpliwością na założenie swojego watku
Ogrodnik mimo woli 22:59, 03 lip 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Aniu ... ja jeszcze tam ... po tym ogrodzie nie spacerowałam ale po zdjęciach wiem, że oszaleć można od kolorów i bogactwa kwiatów ... o 3/4 z nich nie wiedziałam, że istnieją ... większości nigdy nie będę mieć bo gdzie ? ... a wszystkie podziwiam ... ...

Ania i wszyscy Ci powtarzamy, ze w tym szaleństwie kolorów i kształtów jest metoda i kaźdy kto zobaczy Twój ogród sie nim zachywca!!!
M pilnie niech się zarejestruje na ogrodowisku będziemy do niego pisać
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:54, 03 lip 2012

Do góry
A widzisz jak potrafisz ukoić serce
kociaki śliczne, serce Ci się będzie krajać przy oddaniu każdego...
Zakątek przy ławeczce zaprasza na kawę, możę jutro rzestabie padać??.
Ogród z perspektywą na przyszłość 22:52, 03 lip 2012

Do góry
No to zaczynasz mieć raj , a synek widzę że czasami sypia
Jaką decyzję podjęłaś odnośnie drzewka na najnowszą rabatę żurawkowo- bukszpanową ??
Zielony galimatias 22:51, 03 lip 2012

Do góry
Evchen napisał(a)
Betysiu, Marzenko Jak dobrze, że się odezwałyście Trochę dobrej energii i porady
Marzenko, przeczytaj jeden z moich ostatnich postów - pisałam, ze kupiłam bylinę, nie wiem jaką - a metki nie ma No i tadam! Okazało się, że to runianka! Tym samy problem nasadzeń pod Limcią skończony. Będzie białe runo, czyli Runianka Wrzosy posadzę tam, gdzie jest mało bieli, bo ogród miałby być utrzymany w konwencji biało-srebrzystej W rogu posadzę miskanty Gracillimus.

Zostaje jeszcze kwestia tyłu ogrodu i rozplanowania tam rabat. Strasznie burzą mi porządek drzewka owocowe i krzaczki, ale nie mogę z nich zrezygnować, bo mam w domu owocowego łasucha, któremu każda malinka sprawia radość podniebienia i oczu
1. opcja - rodzielam część owocową - ale jak? I czy ogród nie jest za mały na takie podziały?..
2. opcja - łączę drzewa i krzewy owocowe w estetyczny ład z innymi roślinami.

Spróbuję coś naszkicować i zrobię zdjęcie szkicu. Może jakoś nam to wspólnie pójdzie..?

Buziaczki

Skoro ogród przy tarasie jest formalny to jakoś mi nie konweniują drzewka owocowe. Co nie oznacza, że proponuje je wykopać
W wielu ogrodach angielskich są wprowadzone podziały ogrodu na części. Obejrzyj zdjęcia z aktualnej eskapady Danusi. Piękne podzialy możesz stworzyć ze szpalerów z cisów (piękne, choć wolno rosną, a duże drogie) , tu! j a ja polecam żywopłot grabowy , ewentulnie ze świerków serbskich. Wówczas zaspokoisz podniebienie łasucha i ukoisz ducha ładem ogrodowym
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:43, 03 lip 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

(...)
Tylko trzeba by dobrać taki odpowiedni odcień, ale jestem przekonana, że gotowa jesteś go nawet i z Hamburga ściągać, na wypadek, gdyby w Gdyni nie mieli

odcień powinien mieć więcej czerwonego wina a mniej czerwieni w czerwieni ...

a z Hamburgiem ... oczywiście na wypadek gdyby pan Ardalion w Gdyni nie miał odpowiedniego trafiłaś idealnie ... od tej chwili małż mój cię wielbi sam by tego lepiej nie ujął ...

Izuś drzwi czerwone bardzo oryginalne ale z lekko niebieską farbą na wernadzie to ten teges????
Moja Pani architekt też mi czerwone proponowała ale jak mi jajecznica na elewacji drewnianej wyszła i błękitno-szary tynk to kolorek byłby nie ten teges ostatecznie drzwi grafitowe a wycieraczka i donica na przedpokoju czerwone
Jak już ten olej z Hamburga będziesz ściągać a nie z Norwegii to dla mnie puszeczkę też a co jak szaleć to szaleć, spodnie sprzedać dom zastawić????
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:36, 03 lip 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
butterfly
Bogdziu
Anula
Marzenko. Dziękuję

Plizzzz kilka zdjęć
Ogród z perspektywą na przyszłość 22:35, 03 lip 2012

Do góry
Wow ale twoj ogród jest już piękny, w tak krotkim czasie
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:46, 03 lip 2012

Do góry
Iza poczekaj aż wsiąknie w deprewno i wyschnie. Będzie zupełnie inny kolor. Potem go będziesz bielić?
czy zostaje dębowy?
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:44, 03 lip 2012

Do góry
Dam znac jutro, albo zredukuję liczbę sekcji zrasznia.... Albo wykopi polowę rośłin do nawadniania...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies