Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Magary Dramaty z Rabaty 14:12, 12 lip 2023

Do góry
Magara napisał(a)
Żeby nie było, że ja tylko marudzę to pokaże coś co mnie od kilku dni raduje
W zeszłym sezonie, w lipcu, wzięło mnie na dosadzanie róż. W celu ożywienia rabat, które wydawały się smutne, z uwagi na trzymanie się przeze mnie linii róż-fiolet

Róża Aquarell (zakładam, że to ona ):

Ta róża świetnie rozjaśniła rabatkę, to był dobry pomysł, pięknie to razem wygląda. No i będziesz miała
dodatkowe zajęcie (ale jakie przyjemne), szukanie nowych róż.
Nie chcę Cię martwić, ale czas płynie szybciej wraz z wiekiem niestety.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 14:12, 12 lip 2023

Do góry
Ogrodowo powyrywałam maki z tamy

i zrobiło się pusto, ale teraz rośliny, które tam rosły dostały światła

Emuś jak powynosił padł
Zieleń, drewno i antracyt 14:01, 12 lip 2023

Do góry
antracyt napisał(a)

Moje Aldenki łapią już kolor pistacjowy
Wczoraj zrobiłam inwentaryzację odmian na dzikiej różance(nie mogłam się połapać w rugosach, z kwiatami jednak łatwiej je rozpoznać ) i przy okazji policzyłam całe ogrodowe towarzystwo. Wyszło, że jestem posiadaczką 62 krzaków różanych,

U Ciebie zawsze takie ciekawe i piękne zestawienia roślin, bardzo mi się podobają.
No, masz tych róż sporo, tyle kolczastych gałązek do przycinania na wiosnę, ale warto, bo piękne, bardzo piękne.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 13:59, 12 lip 2023

Do góry
i prąd

czas na docieplenie pod wylewkę

Tyle na razie z remontowa
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 13:56, 12 lip 2023

Do góry
puszki zamontowane

kujemy pod wodę

rozciągnięte centralne
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 13:54, 12 lip 2023

Do góry
Jeszcze wyrównanie kąta między kominem, a ścianą

i przygłaskanie kolejnego fragmentu

Kuchnia stopniowo nabiera wyglądu pomieszczenia użytkowego

obrobione wstępnie wentylacje
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 13:51, 12 lip 2023

Do góry
Wracamy do remontowa

prąd w ścianach rozciągnięty
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 13:49, 12 lip 2023

Do góry
Zgrałam fotki

Remontowo cd.

przymiarka płytek z wysokości, tyle, że układane będą w dwóch warstwach poziomo, no i jeszcze nie teraz

o ile tych ceglanych wystarczy to układ płytek będzie taki( przymiarka na podłodze

do tego szafki z takich desek z okuciami choć nie tymi, ale przymiarka z takimi jakie mam.
Ogród w dolinie 13:48, 12 lip 2023

Do góry
Roocika napisał(a)
Zajawka suchego oczka, nie jest skończone. Przywrotniki już wycięte.

Asiu, ale piękne miejsce.
Wszystkiego po trochu 13:45, 12 lip 2023

Do góry
mirkaka napisał(a)
A ja wróciłam z krótkiego urlopu

Ogród po tygodniu nieobecności zarósł. róże prawie wszystkie tnę bo je deszcz pozbijał.

ogrodówki i powojniki cieszą

Mirka, hortensje niesamowite, podziwiam. Ewa pisze o kompleksach, myślę, że ma rację, oglądając Twoje naprawdę można wpaść w kompleksy. Takie ilości kwiatów, a ja się cieszę, bo u mnie w tym roku na niektórych ogrodówkach mam po 3-4 kwiatostany jeszcze w pakach (w ubiegłym sezonie były tylko liści)
Wyjątkiem jest niebieska, która ma trochę kwiatków

Warzywnik superowy.
Anna i Ogród 2 13:34, 12 lip 2023

Do góry
Kupiłam nalot boczniaków. Od razu zamoczyć w wannie czy coś?
Anna i Ogród 2 13:32, 12 lip 2023

Do góry
Wiaan napisał(a)
Ania zmiana łuków super, bardzo elegancko i nowocześnie. Musisz przeboleć bałagan na korzyść tego co będzie

Pod oknem po usunięciu jałowca nie myślałaś aby pozostałe iglaki eksmitować? Tuję i świerka wysadzić, a powtórzyć kosodrzewinę w ich miejsce i wtedy w "dziurę" to co chcesz.
Nie wiem jak to wygląda w całości, cykniesz totkę z przodu? Może była, a ja przegapiłam

Była, przegapiłaś
Wilczy ogród 13:13, 12 lip 2023

Do góry
Magleska napisał(a)

Jakie bukiety
April podbija las... 12:46, 12 lip 2023

Do góry
April napisał(a)
Tarcia, ja swoje cercisy, wszystkie aż cztery sadziłam w wielki dół właśnie, w ziemię ogrodową plus obornik, plus kora bo próchnica. No i obowiązkowo hydrożel. Swojego rodzimego piasku nawet nie dodawałam bo to żółty, wiślany. Twój jednak jakieś tam dodatki ma, więc trochę możesz domieszać. Nie zwracam uwagi na ph, pewnie już się trochę zakwasiły siłą rzeczy. Ale im to nie przeszkadza. Najwcześniej sadzony ma chyba już 4 lata. Akurat susza mu szkodzi bo pod tujami posadziłam. Ale trudno, musi wytrwać. Pozostałe rosną jak na drożdżach
Rising Sun przy misie będzie wyglądał zaje...e, bo on ma takie pomarańczowo-różowe młode listki. Czy to znaczy że misa już na 100% znalazła miejscówkę?

Mój jest taki. Kupowany mikrus. Ale też mocno ucierpiał pierwsze dwie zimy

Risinga musze przeniesc na front domu, teraz ma przechlapane tam przy brzozie, przy misie chce tego Goldena posadzic. Mise zostawiam tam gdzie byla, juz wstepny plan jest zeby obrzeze zrobic, wyspe obejmujaca brzozy od dereni az do tego Carnivala co go mrowki jadly, odchwascic i zrobic nasadzenia. Bedzie ładny widok i z podcienia i od strony hustawki. od hustawki chce zrobic zwirkowo- kostkowa sciezke do misy jakby wcinajaca sie w rabate. Nie wiem czy pisze sensownie i zrozumiale ale na pewno skumasz. Na razie taki plan.
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 12:38, 12 lip 2023

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
Blada już kwitnie długo, a teraz zaczyna reszta jeżówek.

I weź tu ogrodniczko stipy nie miej na rabatach
Pięknie ❤️

A róże i teś śliczne .
Ogród długi 12:23, 12 lip 2023

Do góry
Wyskoczyłam na chwilę popatrzeć na lawendę, zdjęcia może nie oddają tego, ale tam jest taki ruch! U Was też tyle latających?

Lawenda wystrzeliła na boki i łącza się kwiatostany w grupki. Nie wiem, czy ma za mało wody czy za blisko ja wsadziłam, a ona przecież urosła. W zeszłym roku tak nie wyglądała, średnio mi się to podoba.

Anna i Ogród 2 11:59, 12 lip 2023

Do góry
Makao napisał(a)
I jeszcze taka zmiana
Było

Jest

Małż mówił że korzeń był na wierzchu i bardzo mały. Przez przypadek pociągnął a jałowiec wyleciał. Kolejny problem z głowy

Teraz myślę czy ta róża Florentina zarośnie tą dziurę.

A może jednak jakiś krzak wsadzić, hmm...

A to wystawa południowa?
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 11:51, 12 lip 2023

Do góry
Lato w pełni, upały dają w kość roślinkom. Działam jak mucha w smole w drugiej części ogrodu, ale nic nie sadzę bo to za duży wstrząs by był dla roślin. Chyba będę musiała na jesień wykopać drzewa i je od nowa posadzić bo po dosypaniu ziemi są za nisko.
Każda rabata wymaga zmian, frontowa jest moją ulubioną ale też jest tam trochę pracy do wykonania. Jej część bliżej furtki jest bujna, a im dalej tym bardziej jest pusta. Chcę z niej wysadzić tawuły tor i przenieść je na nową rabatę przy garażu, a na tej zostawić bodziszki, seslerie, vanilki, gaury, jeżówki, liatry i werbeny, w pleckach są miskanty little zebra. Ale to na jesień.
Zostawiam kilka zdjęć

Kto mi taką dziurę kopie? Kret też się w najlepsze panoszy

Były pytania o donice przy wjeździe, to prezentują się tak:

Na tej przydałby się mi jakiś wyższy akcent, dałam w plecy werbenę ale dwie sadzonki nie dawały rady i je przycięłam. Sąsiad chce się podzielić wisterią, myślę czy jej nie puścić na mur.
Ogród z plażą 11:43, 12 lip 2023

Do góry
Wiązówka Venusta

Liliowiec Night Embers

Pierwsze jezowki

Przetacznikowiec wirginijski

Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 11:39, 12 lip 2023

Do góry
edi75 napisał(a)
Ładniutkie jeżówki

Edytko dziękuję część jeszcze w pąkach.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies