Super instrukcja! Właśnie kupuję swoje pierwsze sadzonki seslerii jesiennej w pojemnikach P9. Czyli to pierwsze cięcie w styczniu wykonać? A kolejne w sierpniu? Czy za młode będą roślinki?
Tak się kiedyś zastanawiałam jak ładnie skręcić ścieżkę z tych płyt. Idealne rozwiazanie z tymi 4 płytami kwadratowymi. Pomysłowo!
Te rabaty Polinki i Iwony to w wizytówkach można podejrzeć? Jak znaleźć wątek Iwony?
Trochę pisma obrazkowego, zdjęcia co prawda sprzed 2. dni i przez okno bo było zimno. Dzisiaj piękna pogoda ale nad ranem przymrozek. W szklarence było 0 st., nie wiem czy wszystko przetrwało, niestety byłam zbyt leniwa żeby wieczorem zabrać siewki do domu.
Ten tulipan 'Triumph Curiosit' mnie zaskoczył. Na poczatku miał taki trupi kolor że byłam rozczarowana ale teraz widać go z daleka. Nabrał mocy a poza tym z jednej cebuli powyrastały po 2-3 kwiatki.
Witam. Jakie drzewa polecacie do posadzenia przy ogrodzeniu gdzie u sąsiada rosną wysokie tuje , do tego orzech samosiejka? Stanowisko południowe , front ogrodu . Planowałam wiśnie royal burgundy a dalej 3 sztuki robinii hispida śle boje się ze wiśnie nie poradzą sobie na takim stanowisku . Chodzi o prawą stronę na zdjęciu
Musisz koniecznie więcej je fotografować.
Czytam że to wciąż rarytas w ogrodach. Nadal ciężko je dostać.
Kupie może dwie sadzonki. W razie gdybym potrzebowała więcej to łatwiej będzie wybrać patyki tak by nie ograniczyć ich kwitnienia.
Pytałam Muszelki o te z tymi uschniętym listkami. Sugerowała, że nic z nich nie będzie i żebym je wyrzuciła.
Pomidorowe przedszkole. Po prawo sadzonka z testowego - wczesnego wysiewu, a druga z marcowego. Te po prawej trzymam w innym pomieszczeniu i lekko fioletową łodygę mają, bo raz ostatnio nie zamknęłam okna i za mocno się hartowały xD Pozbierają się. Dziś u mnie jest tylko 6 stopni na zewnątrz, a w nocy ma być 0.
Ewcia patrzyłam na LO. Ma tylko 2 pędy. Żadnych nowych.
Jeden jest baaaardzo stary. Chyba od samego początku go mam. Drugi młodszy ale na pewno nie ubiegłoroczny.
A tak wygląda cały krzak. Wszystko wyrasta z tych dwóch pędów bo je prowadzę płasko.
Na czereśni będzie karmnik.
Pracę są na ukończeniu-sadzonki w ziemi gruntownie z nieba podlane wyłożyłam słomą, a jeszcze działam po drugiej stronie, gdzie muszę usunąć kawałek darni i dokończyć oczko wodne. Oczko jest małe z wkopanej kastry budowlanej( na zdjęciu tam, gdzie ustawiona donica na deskach)- myślę co bym w nim chciała, a co dookoła. Trochę trzeba popracować nad różnicami w terenie, a trochę zrobią to rośliny.
Etap pośredni
Rośliny do oczka: lilia miniaturowa, strzałka australijska Benni i pistia. Czy jeszcze moczarkę kanadyjską wziąć żeby czyściła oczko na dole?
Kastra ma średnicę 55cm.
Pewnie nie myślałaś nigdy że z małego założenia powstanie tak duża architektura. Świetnie zrobione najpierw trzeba mieć wizję, dużo musiałaś oglądać inspiracji?