Teraz znowu przyroda, a właściwie zima z chartami, oj było dużo śniegu...mamy gdzie biegać, specery z chartami są zawsze wyzwaniem, tutaj zabawa na śnegu z zaprzyjaźnionymi psami
Bogo nigdy nas nie odstępował, a reszty nie ma to właśnie charty
kojec zastępuje im wybiegi
Mirko ))))) mam do Ciebie olbrzymią prośbę. Masz dar budowania cudownych zakamarków. Miałabyś może jakieś pomysły na moją centralną rabatę?
To ten okrąg w środku. Mnie on teraz zgrzyta, formalny kształt jakoś kłóci się z nieformalnością reszty. Myślę o tym, żeby ten okrąg zniekształcić i dosadzić tam jakieś zimozielone rośliny.Całość uzupełnić wyższymi bylinami? W tej chwili w centrum rośnie glediczja trójcierniowa sunburst, pod nią są cebulowe, a trawki to gracilismus podsadzony żurawkami i kilkoma berberysami. Możesz odpowiedzieć u mnie )
Nie mogę uwierzyć, że mamy 2016 rok, pytam się Was czy byliście już w swoich ogrodach w nowym roku, ja właśnie wróciłam, zimy nie ma, ale cieszę się z tego słońca, którego zawsze mi ostatnio brakowało i jest lekki mrozik, ze śniegiem byłoby cudownie na stokach, w ogrodzie leży na trawie lekki szronik i można przy tym słoneczku jeszcze posprzątać, bo jest miło i przyjemnie
zobaczyłam dzięcioła, a właściwie to usłyszałam
dziekuje Olu.przyda się I Tobie zycze by nic nie stanęło na droddze Twoich planów
Plany nasadzeń chyba sie nie zmieniły. mam w zeszyciku nawet policzone ilosci potrzebnych roslin. to czego mi brakuje powinnam dostać bez problemu. raczej martwia mnie rosliny które mam, a które nie maja jeszcze swojego docelowego miejsca bo wypadły z planów np białe jeżówki i kłosownica. ale i dla nich znajde odpowiednie miejsce tylko musze pomyslec i to szybko
a z planów:
1. propozycja moja ze zmianami Magnoli - przed serbami pas Gracków, a przed nimi przeplatane annabelle, tawuła brzozolistna oraz hameln. to to miejsce i plan
2. długa rabata przed murem z molini edith Dudszus zwanej trawa z bagien i białych jarzmianek (mur będzie tam gdzie fundament)
mam też rozrysowana rabate z ławka, trawami, werbeną i perowską ale muszę jeszcze ja przymysleć, bo gdy ją planowałam nie zakładałam jeszcze pola moliniowego, któe mam nadzieje kiedys powstanie
Roślinnie nie będzie duzo pracy - raczej znów zapowiada się juz gtrzeci rok z betoniarką, piachem, poziomicą itp.
Witam Kasiu noworocznie dziękuję za życzenia i dla Ciebie wzajemnie życzę dużo szczęścia i optymizmu
Ja też marzę o takiej skrzynkowej uprawie warzyw, Joasia ma piękne skrzynie i takie uprawy cieszą bardzo, nawet nie wiedziałam, że jest taki wątek o uprawie w skrzyniach, dzięki Joasiu...przekleję sobie linka
Kasiu podziwiam Twoje clematisy....ogród w clematisach i nie tylko...tak bym nazwała wątek z twoim ogrodem
cudnie masz, pokazuj więcej
Ładnie śnieżkiem przyprószone . U mnie zaczęły fruwać śnieżynki, ale w takim tempie na jakikolwiek efekt długo by czekać. Też mam zimno. Trochę mnie to nawet cieszy, bo mam nadzieję, że wymrozi szkodniki.