Faktycznie lepiej wygląda ta biała ściana gdy jest widoczna. Jodły fajnie się rozrosły.
Ładnie wyglądałoby delikatne pnącze z różowymi różyczkami.
Wiem że planujesz róże w ciemnych fioletowych kolorach (czy coś w tym stylu) na drugiej ścianie więc nie jestem pewna czy pasowałoby Ci porośnięcie i tej ściany.
Tu mam podobne kolorystycznie połączenie https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/aa/08/ac/aa08acb5efb8c6d7bcbf2bb7f926e713.jpg
Tak po prawdzie, to potraficie zamącić, a także zadać pytanie bardzo nieprecyzyjnie. Postawcie się w więc w roli odpowiadającego i usilnie proszę o zadawanie pytania jasno i wyraźnie Konkretnie, a nie jakiś badylek albo dwa i co to jest, ale co? 1 czy 2??
Gwoli ścisłości to chodzi o to z prawej?? czy 2?? Hania rozpoznaje co innego, a ja co innego
Dla mnie z lewej jest ciemnozielone a z prawej jasnozielone.
Jestem początkującym pasjonatem ogrodów. W zeszłym roku na przełomie marca i kwietnia posadziłam w ogrodzie żywopłot ze świerków serbskich. Prosiłabym o poradę jak najlepiej przyciąć te świerki w tym roku i czy w ogóle warto ciąć i kiedy? Posadzone zostały w odległościach 120 cm między sobą i 100 cm od płotu. Zależy mi na jak najszybszym wzroście i zagęszczeniu żywopłotu. Załączam również zdjęcia jak to wygląda na chwilę obecną
Z róż łososiowych ja mam tylko Charlsa Austina i to drapak, i zupełnie mi do niczego nie pasuje ale kocham jej cudnie pachnące kwiaty i jest to moja pierwsza austinka - pomimo przesadzania co roku nic sobie z tego nie robi.
Pozwolę sobie wkleić zdjęcie
Ciesze się, że napisałaś Oczywiście się nie obrażam, krytyka mile widziana. Rozmawiałam z Danusią i miała taką samą uwagę ale chyba nie potrafię sobie tak przeskalować, no nic spróbuje jak będę miała chwilkę czasu.
Ostatnio nie pisze na forum... zastanawiam jak pozmieniać rabatę i dzieci nie dają mi chwilki wolnej Na ostatnim projekcie Mikołajek uczył się robić malu malu
I na razie moje plany tak wyglądają: co do rabaty to ta część na której jest żywopłot z bukszpanu, lawenda tak zostanie, jak się rozrosną powinno być ok, do tego czasu posadzę między nimi jakieś jednoroczne kwiatki . A część z miskantami, nie wiem jeszcze jak przerobić... pewnie pozostawię jeden rząd roślin: miskant, różę + jednoroczne, z czasem coś dodam
zajmę się dokładniej rabatą przy ogrodzeniu, i muszę przerobić rabatę przed domem bo muszę tam przesadzić Anabelki. Tak więc wszystko na spokojnie, bo gdzie mi się śpiesz