Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:54, 14 lut 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
Przy okazji zmiany zdjęć w wizytówce (uffff mam nadzieję, że mnie Danusia za uszy nie powiesi za ilość) doszłamdo wniosku , że muszę podumać co z tą rabatą zrobić....
potrzebuję chyba zrobić trochę ładu...noszę się z myślą zlikwidowania miskantów i uporządkowania frontu rabaty

I dla porównania z przed chwili z powiązanymi trawami

Faktycznie lepiej wygląda ta biała ściana gdy jest widoczna. Jodły fajnie się rozrosły.
Ładnie wyglądałoby delikatne pnącze z różowymi różyczkami.
Wiem że planujesz róże w ciemnych fioletowych kolorach (czy coś w tym stylu) na drugiej ścianie więc nie jestem pewna czy pasowałoby Ci porośnięcie i tej ściany.
Tu mam podobne kolorystycznie połączenie
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/aa/08/ac/aa08acb5efb8c6d7bcbf2bb7f926e713.jpg
Ogród Loczka 14:44, 14 lut 2016

Do góry
14.02.2016 Walentynki
Tysiąc radości i utrapień 14:31, 14 lut 2016

Do góry
jona napisał(a)
Agnieszka, nie martw się. Wynika mi, że siałaś 10 lutego, więc mają jeszcze czas na wschodzenie . U mnie pierwsze pojawiły się po tygodniu.

Dla zobrazowania, jakie z begonii maleństwa, zdjęcie z główką szpilki.

jejku faktycznie maciupkie je to dopiero strach pikować aby nie pourywać listków czy korzonków
Tysiąc radości i utrapień 14:28, 14 lut 2016

Do góry
Agnieszka, nie martw się. Wynika mi, że siałaś 10 lutego, więc mają jeszcze czas na wschodzenie . U mnie pierwsze pojawiły się po tygodniu.

Dla zobrazowania, jakie z begonii maleństwa, zdjęcie z główką szpilki.

Rozpoznawanie bylin 14:21, 14 lut 2016

Do góry
Tak po prawdzie, to potraficie zamącić, a także zadać pytanie bardzo nieprecyzyjnie. Postawcie się w więc w roli odpowiadającego i usilnie proszę o zadawanie pytania jasno i wyraźnie Konkretnie, a nie jakiś badylek albo dwa i co to jest, ale co? 1 czy 2??

marzena_perkowska napisał(a)
Co to może być to jasnozielone ?

chyba za słabe zdjęcie do rozpoznania.

Gwoli ścisłości to chodzi o to z prawej?? czy 2?? Hania rozpoznaje co innego, a ja co innego
Dla mnie z lewej jest ciemnozielone a z prawej jasnozielone.

Hmmm, dawaj jasno pytanie, a nie podwójnie

Ogrodowe przygody 14:15, 14 lut 2016

Do góry
iwonadm napisał(a)

Dziękuję na razie nie ma na co popatrzeć, cały czas podpatruję artykuły dot. cięcia, bo na razie dość nieumiejętnie mi to idzie. Największy problem mam z Chipandale który ma dwa długie pędy, jeden bardzo mocno rozgałęzia się na 40 cm drugi prosty nie mam w ogóle pomysłu co i jak

ogrodnictwa będziemy całe życie się uczyć, może podpytaj kogoś na O jak ją przyciąć pewnie bywasz u Grażynkia może Ci pomoże https://www.ogrodowisko.pl/watek/919-ogrod-w-budowie-nieustajacej
Świerk serbski - Picea omorika 14:13, 14 lut 2016

Do góry
Witam serdecznie,

Jestem początkującym pasjonatem ogrodów. W zeszłym roku na przełomie marca i kwietnia posadziłam w ogrodzie żywopłot ze świerków serbskich. Prosiłabym o poradę jak najlepiej przyciąć te świerki w tym roku i czy w ogóle warto ciąć i kiedy? Posadzone zostały w odległościach 120 cm między sobą i 100 cm od płotu. Zależy mi na jak najszybszym wzroście i zagęszczeniu żywopłotu. Załączam również zdjęcia jak to wygląda na chwilę obecną
Pogubiłam się po drodze... 13:42, 14 lut 2016

Do góry
Pogubiłam się po drodze... 13:39, 14 lut 2016

Do góry
Ogródek Iwony 13:35, 14 lut 2016

Do góry
Z róż łososiowych ja mam tylko Charlsa Austina i to drapak, i zupełnie mi do niczego nie pasuje ale kocham jej cudnie pachnące kwiaty i jest to moja pierwsza austinka - pomimo przesadzania co roku nic sobie z tego nie robi.
Pozwolę sobie wkleić zdjęcie

Marzenie o własnym zielonym ogródku :) 13:15, 14 lut 2016

Do góry
Sylvana napisał(a)
Wpadłam do Ciebie i od razu swoje mądrości próbuje wcisnąć. Mam nadzieję, że się od progu na mnie nie pogniewasz
Patrzę na Twój rysunek i na zdjęcie i wydaje mi się, że trochę "przekłamałaś" ze skalą.
Zakładam, że balustrada ma metr wysokości, więc pod balkonem jest jakieś 50cm.
Spójrz teraz na swój rysunek - bukszpany mają 25cm.
Spróbuj rozrysować jeszcze raz, może w rzucie i przekonasz się, że dużo roślin wypadnie bo jest za gęsto. 115cm szerokości to mało na 3 piętrową rabatę według mnie.
A nie możesz jej poszerzyć - bo ja tak mało w temacie a się wymądrzam?

Ciesze się, że napisałaś Oczywiście się nie obrażam, krytyka mile widziana. Rozmawiałam z Danusią i miała taką samą uwagę ale chyba nie potrafię sobie tak przeskalować, no nic spróbuje jak będę miała chwilkę czasu.
Ostatnio nie pisze na forum... zastanawiam jak pozmieniać rabatę i dzieci nie dają mi chwilki wolnej Na ostatnim projekcie Mikołajek uczył się robić malu malu
I na razie moje plany tak wyglądają: co do rabaty to ta część na której jest żywopłot z bukszpanu, lawenda tak zostanie, jak się rozrosną powinno być ok, do tego czasu posadzę między nimi jakieś jednoroczne kwiatki
. A część z miskantami, nie wiem jeszcze jak przerobić... pewnie pozostawię jeden rząd roślin: miskant, różę + jednoroczne, z czasem coś dodam
zajmę się dokładniej rabatą przy ogrodzeniu, i muszę przerobić rabatę przed domem bo muszę tam przesadzić Anabelki. Tak więc wszystko na spokojnie, bo gdzie mi się śpiesz

Ogród Cioci cz. 3 13:15, 14 lut 2016

Do góry
Są, są nareszcie i u mnie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies