Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Hortensjada

Hortensjada

bozga 18:31, 06 mar 2016

Pawlus napisał(a)
Jaką hortensję możesz mi jeszcze zaproponować oprócz tych które mam: Limelight, Grandiflora, Tardiva, Vanilla Fraise, Little Lime, Bobo, Strong Anabelle?

Szukam jakiejś "innej" nad staw a nie chcę sadzić bardzo podobnych.

Na pewno wyróżniają się Magical Moonlight i Magical Starlight, niedoceniana Unique, koniecznie rozważ też Diamantino- zakwitnie najwcześniej. W pełnym słońcu zwraca uwagę Diamant Rouge.
ziele 18:34, 06 mar 2016

Bożenko, ponowię pytanie:
....może pamiętasz nazwę dwóch hortensji, które są bardzo długo białe. Ktoś pytał w Twoim wątku jesienią, odpowiedziałaś ale nie mogę teraz tego znaleźć. Jakbyś pamiętała nazwy...
bozga 18:43, 06 mar 2016

ziele napisał(a)
Bożenko, ponowię pytanie:
....może pamiętasz nazwę dwóch hortensji, które są bardzo długo białe. Ktoś pytał w Twoim wątku jesienią, odpowiedziałaś ale nie mogę teraz tego znaleźć. Jakbyś pamiętała nazwy...

Gdzieś mi to pytanie umknęło, sorki . Rozumiem, że chodzi o zbity kwiatostan -prawie biała do końca pozostaje Magical Moonlight i Polar Bear, w tej chwili tylko to mi przyszło do głowy, jak coś mi się jeszcze przypomni to dam znać

Tutaj fotka z przebarwieniami (z tyłu biała, młodziutka jeszcze, Magical Moonlight), na pierwszym planie biała Grandiflora ale ona wyjatkowo późno weszła w kwitnienie bo normalnie to juz powinna się zaróżowić, widać tez niską bialo- zielonkową Hayes Starburst
Nallar 19:00, 06 mar 2016

Róż rosnących na kominie jeszcze nie widziałam ale komuś kto ma taką rękę do roślin to pewnie i to się uda
Słonka życzę.
Tesska 19:49, 06 mar 2016

To prawda berberysy są jak jeże teraz tak kłują . Moje są jeszcze malutkie to może jeszcze nie trzeba ciąć jutro zrobię fotkę
olga80 19:52, 06 mar 2016

Twoje hortki zawsze działają na mnie jak balsam -piękne są będę podglądać Twoje róże na kominie
Madzenka 20:19, 06 mar 2016

Dobrze ze jeszcze nie cięłaam anabell bo musiałabym poprawiac
Moniq 20:35, 06 mar 2016

Cześć jestem pod wrażeniem Twojej wiedzy o hortensjach
Która odmiana kwitnie białymi pełnymi kwiatami najwcześniej?
Mam Limę light ale wydaje mi sie, ze jest dosyć późna.
Swietnie instrukcja ciecia, wczoraj ciachnelam 4 i przesadziłam dwie i z tego co doczytałam nie byłego najlepszy ruch
ziele 20:43, 06 mar 2016

bozga napisał(a)

Gdzieś mi to pytanie umknęło, sorki . Rozumiem, że chodzi o zbity kwiatostan -prawie biała do końca pozostaje Magical Moonlight i Polar Bear, w tej chwili tylko to mi przyszło do głowy, jak coś mi się jeszcze przypomni to dam znać

Tutaj fotka z przebarwieniami (z tyłu biała, młodziutka jeszcze, Magical Moonlight), na pierwszym planie biała Grandiflora ale ona wyjatkowo późno weszła w kwitnienie bo normalnie to juz powinna się zaróżowić, widać tez niską bialo- zielonkową Hayes Starburst

Baaardzo Ci dziękuję. Właśnie chodziło mi o Magical Moonlight. A zdjęcie cudne. Pozdrawiam.
iwonadm 21:00, 06 mar 2016

No to anabelki zdecydowanie mam do poprawy choć na nie nie narzekam rosną naprawdę ładnie