Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Przyjazny ogród 10:11, 30 gru 2015

Do góry
Mariusz napisał(a)

Z tym kotkiem, to działo się zabawnie . W młodym wieku nikt nie rozpoznał płci, tak więc z czasem Nelka stała się Nelkiem, mamy kocura
Obecnie jest 4.2 na minusie - stacja Bolestraszyce, zapewne nad ranem będzie dużo więcej.

Neluś dowcipniś....oj...ale Wam zrobił niespodziankę, a ja się śmieję z siebie, bo strzeliłam byka

Temperatura w Krakowie o 6.00 rano - 7, to już odczuwalny chłodzik, trzymam kciuki za jodełkę hiszpańską

piękne one są, moje dwie nie przezimowały, takie iglaczki warto posiadać w ogrodzie, a pod Twoją troską i opieką z pewnością szybko urośnie
Przybywa Ci iglastych....może następną poszukasz jest jeszcze Abies pinsapo Aurea

Mam pytanie odnośnie avatraka, czy Ty trzymasz w ręku szyszkę/kwiatostan z Gunnery?
Ogrodowy spektakl trwa ... 10:08, 30 gru 2015

Do góry
mira napisał(a)
(...)

więc prace domowe to znaczy
nowy terminarz ogrodowy, inwentaryzacja nasion, przegląd zdjęć bo się przymierzam do wizytówki - no jest sporo

a na koniec zrobiłam sobie dziś śliczny bukiecik i uwierzyć nie mogę że taki wyczarowałam w ostatnim prawie dniu roku

dedykuję wszystkim zaglądającym

pozdrawiam

ps.
a dwie piękne sadzonki werbeny na wszelki wypadek wykopałam i mam w doniczkach w garażu

Zzaczęłam od obstalowania nowego kalendarza. A prace domowe to rychłe malowanie. Byle do wiosny.
Bukiet cudny, też coś jutro wymyślę jeszcze z żywych roślin.

PS Kopce piękne, nawet krecikom byłoby miło to widzieć.
Ogrodowy spektakl trwa ... 10:02, 30 gru 2015

Do góry
mira napisał(a)

a to wianuszek pod trzmieliną też a la minut

I to jest bomba. A banieczka parasolka - nigdy takiej nie widziałam a wiele już widziałam bombek (bo jestem fanką bombek i kiedyś muzeum założę jak pozbieram darowizny - bombki po rodzinie.
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 09:57, 30 gru 2015

Do góry
Lubię to miejsce...

Z słoneczkiem w lustrze...

Dobra, kończę, zobacze jak wymalowali
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 09:53, 30 gru 2015

Do góry
Biedne ciemierniki...

Na szybko przykrywałam ostrokrzewy nowo zakupione i wrzośce....

W japońcu już nie okrywam roślin...
to ich 2 sezon, w taką zimę dadzą radę
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 09:49, 30 gru 2015

Do góry
Jeszcze świąteczne akcenty pozostały, wiadomo że to nie marzec

I kawałek wiosny...
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 09:46, 30 gru 2015

Do góry
Urszulla napisał(a)
U Ciebie jeszcze nie byłam świątecznie, ale za to jestem poświątecznieważne że nastroje dobre...mi marzy się już wiosna a tu jeszcze zima przed nami. Dzieci pewnie zadowolone z wypadu

Za życzenia dziękuje i sie odwzajemniam

Dzieci zachwycone, i na zime sie cieszymy bo narty gotowe a ferie za pasem...
Do wiosny jednak też tęsnie, choc wszystko po kolei.. teza mrozik chwycił, rodki sie poskrecały, lodzik sie pokazał, tylko sniegu brak...

Skrecone od mrozu rodki, kalina i pieris
Ogrodowe przygody 09:43, 30 gru 2015

Do góry
gratki

Czarny bez (Sambucus). Jak się pozbyć czarnego bzu 09:32, 30 gru 2015

Do góry
miskka napisał(a)

Mam do ciebie prośbę o poradę:we wrześniu posadziłam Black Tower. Oczywiście rośnie bez problemu, ale ostatnio ktoś "uprzejmy" złamał mi duży pęd (młoda ta roślinka więc miała tylko dwa pędy). Pozostał jeden malutki około 20 cm. Wiem że roślinka odbije, ale może podpowiesz mi czy długo będzie odrastał? Czy zagęści się ładnie? Mam zdjęcie ale nie chcę zaśmiecać twojego wątku.

Witaj Miskka! Przepraszam że tak długo ale nie wyrabiam się .
Nie wiem czy Black Tower będzie się zachowywał jak Eva bo to jednak inna odmiana i ma mieć pokrój kolumnowy, opiszę Ci jak rośnie moja Eva. Powyżej jest już sporo zdjęć ale dodam jeszcze dzisiejsze. Małe sprostowanie z poprzednich wpisów sadzony był we wrześniu 2012 (pomyliło mi się - to zdjęcie było z maja 2013 a nie sadzenie).

Postawiłam długopis, żeby było widać jak gruby jest pień (trzyletniej rośliny). Wszelkie gałązki na dole wyłamuję (zanim zdrewnieją można to robić bez problemu, wręcz czasami same się wyłamują). Nie był niczym nawożony, raz miał sypnięte wapno z magnezem a w tym roku do sąsiednich roślin poszły wióry rogowe i myślę, że on też skorzystał.
Odnośnie Twojego pytania to myślę, że szybko się zregeneruje i zagęści.
Koniecznie wstaw tutaj zdjęcie swojego, potem jak urośnie wstawisz kolejne.
Połowa działki - czyli mam powoli dość 09:24, 30 gru 2015

Do góry

O i ten bałagan muszę uporządkować, ale nie wim zupełnie jak .Altanka pójdzie do rozbiórki Ten zakręt psuje mi wszystko .bo mam porobione prostokąty a tu łuk i co z nim począć ?????/
Połowa działki - czyli mam powoli dość 09:19, 30 gru 2015

Do góry

Tu już jest dobrze a dalej bałagan.
Połowa działki - czyli mam powoli dość 09:15, 30 gru 2015

Do góry

tutaj też już tak zostanie --- idziemy dalej
Połowa działki - czyli mam powoli dość 09:14, 30 gru 2015

Do góry

Zwojowałam tę rabatę,
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 08:10, 30 gru 2015

Do góry
Agania napisał(a)
Pomału wybija Świąt godzina, więc przyszła pora i u mnie na życzenia

dla Was moich miłych gości

Zdrowych, pogodnych Świąt Bożego Narodzenia
a w Nowym Roku spokoju i pogody ducha

Ale czadowa focia, cos mało Cię na forum Agaciu, czyzby sen zimowy?
Buziam mocno i do zobaczenia po Nowym Roku
Gunnera - parzeplin 07:37, 30 gru 2015

Do góry
Dałbym, ale w dzień słoneczny może w namiocie być za gorąco, wówczas trzeba zdjąć. Ja założyłem zwykłą folię na całości, wietrzniki będę uchylał w dzień, to minuta pracy

To jeden z namiotów - przed mrozami.

Morze woni i kolorów... 23:29, 29 gru 2015

Do góry
Imienniczka napisał(a)

Jak pięknie jak na wakacjach gdzieś we Włoszech
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:59, 29 gru 2015

Do góry
raduje teraz kolor trzmieliny
[img ńsize=320x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/101/1019900/original.JPG[/img]

to tyle relacji z ogrodu - i doszłam dziś do wniosku że jak się pracuje w ogrodzie to się widzi pracę do wykonania -
teraz wiem że mam cały ogród do wygrabienia i posprzątanie domku i wkoło kompostu - tydzień by się przydał - ale na razie odpoczywamy bo idą mrozy

więc prace domowe to znaczy
nowy terminarz ogrodowy, inwentaryzacja nasion, przegląd zdjęć bo się przymierzam do wizytówki - no jest sporo

a na koniec zrobiłam sobie dziś śliczny bukiecik i uwierzyć nie mogę że taki wyczarowałam w ostatnim prawie dniu roku

dedykuję wszystkim zaglądającym

pozdrawiam

ps.
a dwie piękne sadzonki werbeny na wszelki wypadek wykopałam i mam w doniczkach w garażu

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:55, 29 gru 2015

Do góry
Pozdrawiam wszystkich odwiedzających prawie wiosennym widoczkiem

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:51, 29 gru 2015

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)

Aniu...różyczkę znam...ale podziwiam jej mistrzowskie ujęcie...ładnie zapozowała.
Bogusiu w tym roku ładnie kwitła to i w przyszłym pewnie nie zawiedzie dzieki

Rumianka napisał(a)
Przyszłam się przywitać i od razu zostawić gratulacje na 500 stronkę... Ogród Twój znam od dawna, ale nie wpisywałam jak dotąd. Nadrabiam to teraz...I zamiast kwiatka, moja koniczynka...
Eliso pięknie dziękuję za miłe odwiedziny, zapraszam częściej

sylwia_slomczewska napisał(a)
Aniu kolorków u Ciebie nie brakuje ......uwielbiam kolory
Sylwio, tak kolorki dotrwały do końca roku, dosłownie ja też je uwielbiam

Milka napisał(a)
U ciebie i mrozik i snieg, ale nie na długo Aniu pozdrawiam, zaraz tu 500 strzeli, gratki
Ano prawie strzeliło Irenko nawet nie wiem kiedy, bo ostatnie rzadziej tu goszczę

dziękuję Yoluś

Mala_Mi napisał(a)

Piękne zdjęcie
Aniu z braku zimowych widoczków uwieczniam kolorki w każdej postaci

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:49, 29 gru 2015

Do góry
jakiś bodziszek pięknie mi się wybarwił

a to niespodzianka, osypałam i przykryłam różę Comte de Chambors - róża bardzo dyskusyjna, w czasie kwitnienia pomstowałam na nią, krzak się robił taki jakiś rozbebłany - zresztą widziałam u Malej Mi - a teraz oglądam zdjęcia i stwierdzam że cudna jest - no to dostała pierzynkę

iryski strasznie wysokie mi wyszły, dałam trochę ziemi chyba połamałam zobaczymy co będzie

a to dzieło moich rąk kopce krecie po całym ogrodzie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies