Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szałwia"

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 18:45, 06 cze 2017

Do góry
Tu mam takie czosneczki jeszcze...

Szałwia na głazowej baaardzo współpracująca

Jeżówki wychylają łebki

I Krzysztof na grabowej...tam były w planach.
Na zielonej... trawce :) 16:43, 06 cze 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Tak szałwia to Deep rose, maleńka co prawda ale i tak cieszy oko

Moim zdaniem to one (tak tez były podpisane) Twoim zdaniem jaka to odmiana? tak wyglądały w ubiegłym roku

Grandiflora?

Limelight ma bardziej "ubite" kwiatostany.

AngelikaX napisał(a)
Limki tez już powoli się rozkręcają

Chyba widać różnicę?
Moje małe królestwo 16:41, 06 cze 2017

Do góry
olga80 napisał(a)
Mirellka ja mam posadzone zimozielone teraz nie widać bo kulki bukszpanowe małe i busz się zrobił na rabacie.Tak to szałwia,ale o odmianę nie pytaj kupowałam na ryneczku bez nazwy

Terenia, a nie martwisz się, że przez ten busz zimozielone ucierpią np.wyłysieją?
Na zielonej... trawce :) 16:06, 06 cze 2017

Do góry
Tak szałwia to Deep rose, maleńka co prawda ale i tak cieszy oko

Moim zdaniem to one (tak tez były podpisane) Twoim zdaniem jaka to odmiana? tak wyglądały w ubiegłym roku

Na zielonej... trawce :) 15:58, 06 cze 2017

Do góry
Anabelki dadzą czadu, u mnie jeszcze pączków nie widać.
Te limki które pokazałaś raczej nimi nie są. Limelight ma czysto zielone pędy

Ta różowa szałwia to Deep rose?
Droga do spełnienia 13:47, 06 cze 2017

Do góry
Mi by tam szałwia w rzędzie pasowała, ale ona nie podtrzyma towarzystwa, jedynie kolor zrobi
Moje małe królestwo 13:07, 06 cze 2017

Do góry
Mirellka ja mam posadzone zimozielone teraz nie widać bo kulki bukszpanowe małe i busz się zrobił na rabacie.Tak to szałwia,ale o odmianę nie pytaj kupowałam na ryneczku bez nazwy
Ogród na glinie 13:01, 06 cze 2017

Do góry
Szałwia i przywrotnik. I piwonie oczywiście No i róże of course
Moje małe królestwo 12:58, 06 cze 2017

Do góry
Terenia napisz czy zimozielone chcesz sadzić i czy to fioletowe to szałwia?
Moje małe królestwo 12:34, 06 cze 2017

Do góry
Terenia irysy od Ciebie wypuściły liście, ale kwiatów nie miały. Myślę, że w przyszłym sezonie będę się cieszyła ich widokiem.

Patrzę na Twoje rabaty i się zastanawiam czy Ty chcesz też zimozielone na nich sadzić?

To fioletowe to szałwia?

Terenia mój busz na bylinowej tak mnie denerwuje, że najchętniej wszystkie rośliny bym wydała. Nie mam jak upchnąć tych roślin co kupiłam.
Ogród na glinie 10:58, 06 cze 2017

Do góry
u mnie jakiś zastój kwiatowy
przekwitły irysy, azalie, Rh (jeszcze jeden RH zaczyna przekwitać), orliki, powojniki, czosnki, krzewuszka, floksy
w pąkach jest lawenda i tawuły japońskie
obecnie kwitnie jedyna róża którą mam i żurawki oraz słabo 2 łubiny
przydałyby się piwonie i szałwia co nie????????????
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 10:52, 06 cze 2017

Do góry
kasja83 napisał(a)

A ja aż ręcami zacieram...sama prezent sobie zrobiłam.W przyszłym tygodniu zaczynam obsadę wykuszowej.Idą do mnie świdośliwy,lawenda,szałwia,perowskia

Czyżby prezent z okazji jakiś okrągłych urodzin, że taki wypasiony?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:41, 06 cze 2017

Do góry
Witam,

Mam na imię Iza. Oglądam te wszystkie piękne "ogrodowiskowe" ogrody i sama też chciałabym stworzyć taki choć nie bardzo mi to wychodzi

Działka ma 20arów, głównie jest trawnik ( który mam nadzieję będzie się z czasem zmniejszał)wkoło tuje szmaragd i jedna rabata na froncie.

Nie wiem co dosadzić w miejscu gdzie jest znak zapytania. Będę wdzięczna za podpowiedz.
Tam gdzie te małe czerwone kropki będzie jeszcze Budleja Dawida Silver Anniversary i szałwia omszona.

Moje główne pytanie dotyczy rabaty za domem, widok na tą rabatę będzie z okna tarasowego.

Rośnie tam już teraz świerk serbski i modrzew europejski pendula oraz jakaś zwykła "choinka". Poprowadziłam wstępnie linię rabaty. Obok jest warzywnik, nie wiem może powinnam go jakoś oddzielić niskim żywopłotem?
Myślałam o tym, aby powtórzyć kosodrzewinę, tak 3 szt może, aby nawiązywała do tej rabaty na przodzie. A dalej nie mam pomysłu. Będę wdzięczna za wszelkie sugestie.
Ogród w skali mikro cz.II 09:52, 06 cze 2017

Do góry
I mała relacja z mikro ogrodu
Moje donice giardina a w drugiej mikro perovskia ( a co ) żurawka i tojeść aurea..do tego turzyca złota..katastrofa - ale to była pomyłka sprzedawcy więc jest gratis i dzięki Bogu bo się do niczego nie nadaje nie ma to jak stipa

A obok nowy nabytek , po rozwaleniu kompostownika..utworzyły się ..nowe možliwości rabatowe tak więc świeżynka szałwia marcus , carex elata aurea i leonadro da vinci

Leonardo w zbliżeniu

A to giardina no wiecie..już trzecia

I rzut oka na ogród zza wiciokrzewu obecnej gwiazdy ogrodu

Buziole dla Was i dobrego dnia

Typografia ogrodu 22:39, 05 cze 2017

Do góry
inag napisał(a)
Pamiętam jak krzyżowałaś to drzewko. Takie maleńkie było a teraz już pokazuje na co je stać
Twoje Artemisy zaczynają już kwitnąć? Wychodzi na to że moje róże będą chyba ostatnie na forum do kwitnienia Mają dopiero niewielkie pączki.
Rabata z tymi szałwiami powędrowała na mojego pinteresta i znajduje się obok domku dla owadów Cuuuuuuuudo!
lipa była maleńka początkowo modlą być kostka sle plany widać się zmieniają ma jeszcze młodsza koleżankę ale ta jeszcze straszy i nie dodać co poeta miał na mysli
Artemis kwitnący nas na nasza rocznice a ta niebawem Teoje tez zaskoczą cię na pewno pierwszymi kwiatami
Szałwia rozwija się etapami wiec najlepszy efekt dopiero będzie. Ale miło być przez Ciebie przypiętym
Miejski azyl 21:58, 05 cze 2017

Do góry
Szałwia zaczęła koncert

Podmiejski ogródek 21:49, 05 cze 2017

Do góry
Obejrzałam I odcinek metamorfozy rabaty pod domem. No niezły stan wyjściowy był, niezły . Czekam na odcinek II tzn. obsadzenie w całości. A ten berberys green carpet to zamiarujesz jakoś ciąć jeśli Ci się tam zmieści? Bo mam kilka sztuk u siebie i zastanawiam się jak on będzie przyrastał i jak go ewentualnie ograniczać.
Fajna ta rabata przedpłociowa (jeny, co za wyraz ). A nie boisz się, że ktoś Ci gwizdnie tego buksa stamtąd?
Rabata przy podjeździe taka śródziemnomorska Ci wyszła . Z szałwia nie pomogę, też zakupiłam taką różową no name, tylko moja chyba trochę wyższa jest.

Ps. Fajnego masz inspektora robót ogrodowych
Ogród z widokiem na jezioro 20:34, 05 cze 2017

Do góry
an_tre napisał(a)

To szałwia? ciekawy kolorek

Tak to szałwia
Ogród z widokiem na jezioro 20:30, 05 cze 2017

Do góry
yolka napisał(a)

To szałwia? ciekawy kolorek
Ogród z widokiem na jezioro 20:24, 05 cze 2017

Do góry
adewzuol napisał(a)
Jolu wpadłam do Ciebie i podziwiam ławeczkę, świetnie pasuje do lampy, jeszcze do tego fajne poduchy.
Z większym zachwytem podziwiam kwiecie i wzdycham. Cudnie!
Ta niska szałwia, to jakaś konkretna odmiana - znasz nazwę?

ps. Bodziszka chętnie przyjmę.

Niska szałwia nazywa si Marcus, jest piękna
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies