Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

AgataP 09:29, 12 cze 2017

Makao_J napisał(a)
Naprawdę przepięknie masz na tych rabatach.

Zastanawia mnie zawsze jedno. Co Wy wszyscy robicie że te naparstnice są takie wysokie. Moje są niskie. Czy one potrzebują duuuużo wody?

Podlewanie - w tym roku podlewałam rabaty tam gdzie one rosną tylko 2 razy, reszta deszcz. Za domem rośnie przy rynnie i tamta ma wysokość 150 cm.
Ale w tym roku wszystko jakieś większe, może niektóre ostróżki mają już po 180 cm.
AgataP 09:40, 12 cze 2017

paniprzyroda napisał(a)
Piękna bylinowa, różanka i cała reszta Tęsknię do takich wolnych miejsc na bylinowej

Miejsca coraz mniej, choć coś by się jeszcze znalazło. Zostawiam to na potem, jak będę miała więcej czasu. Teraz obsługuję to co jest, tak by dawało satysfakcję wzrokową
AgataP 09:41, 12 cze 2017

bacowa napisał(a)

Ślicznie, bylinówka u ciebie zawsze mnie zachwyca.

Ewo dziękuję, zachwyty ja też u Ciebie zostawiam
AgataP 09:56, 12 cze 2017

No to dla Was parę zdjęć, niestety wciąż z tego samego miejsca, bo nie dość że na podjeździe stoi przyczepka, której stan jest " do remontu" i nie nadaje się do pokazywania, to jeszcze stosy płyt chodnikowych czekających na położenie

Lnica, wymieszane kolory, była z siewu

Ostróżki mają już po 180 cm

AgataP 09:59, 12 cze 2017

i szersze ujęcia, trawa nie skoszona, ale były inne priorytety - w tym czerwone, chłodne wino

żywopłocik bukszpanowy niedługo już przytnę na równo

Makao_J 10:21, 12 cze 2017

AgataP napisał(a)

Podlewanie - w tym roku podlewałam rabaty tam gdzie one rosną tylko 2 razy, reszta deszcz. Za domem rośnie przy rynnie i tamta ma wysokość 150 cm.
Ale w tym roku wszystko jakieś większe, może niektóre ostróżki mają już po 180 cm.

No to może od gatunku zależy.
Gocha 11:39, 12 cze 2017

Agatko ja po prostu jestem zakochana w Twojej bylinówce- to tak na razie i nie wiadomo co będzie dalej, bo różanka jeszcze nie ruszyła. U mnie połączenie przywrotnika z szałwią a u Ciebie piękne z bodziszkiem. A trawa nie zając nie ucieknie a czerwone winko- miodzio
AgataP 10:23, 13 cze 2017

Dziś pokażę moje rh, biedne były i zabiedzone, przesadzone 2 lata temu, widać że zaczyna im się podobać. Nawet po stracie gałązek ładnie obija ze środka, akurat to CW. W tamtym roku polewałam ziemię gnojówką z wrotyczu na opulchniaki, w tym roku też tak zrobię.

AgataP 10:28, 13 cze 2017

A bylinówka nadaje się już do korekty - peonie czas przyciąć i resztki łubinów, kwitną bodziszki, ostróżki,szałwia, naparstnice, dzwonki, kolejne stoją w kolejce...

AgataP 10:29, 13 cze 2017