Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

malkul 13:41, 12 cze 2017

07_Rene napisał(a)

...

.

boskie zestawienie i ujęcia!!!!! to piwonie?
kerii 14:10, 12 cze 2017

Dołączę do pozostałych piwonie śliczne i to fioletowe towarzystwo też mi się podoba.

Przykra sprawa z różami ale pocieszę Cię nie jesteś sama moje róże na wsi też sarny zeżarły.
Pszczelarnia 15:19, 12 cze 2017

Piwonia i przywrotnik - fajny mocny duet. Po humusie widzisz różnicę?
Milka 15:29, 12 cze 2017

07_Rene napisał(a)

Ja też z obowiązku jako dziecko, a mielimy pole dzierżawione z ziemniakami, burakami, marchwią... Oj, plewiło się. Stonkę zbierało. I to było normalne....

Jakie zaśmiecanie, wszelkie konwersacje mile widziane Ja traktuje wątek bardziej towarzysko nawet niż pamiętnikowo Lubię Was

Jednak mam dwa Krzyszofy (dwóch Krzysztofów?

Fenomenalne ujęcia
Może róże zżarły gąsienice, raz tak miałam, rok temu.
Z dziećmi jest jak jest, muszą iść swoją drogą, z czasem miłość do ogrodu przychodzi, choc nie wszystkim żona mojego brata nie cierpi kwiatów, a tym bardziej ogrodu, a brat kwiatki lubi i chowa sobie na parapecie, tak to bywa. sama nie cierpiałam i nie chciałam ogrodu, oby mi to nie wróciło
07_Rene 15:54, 12 cze 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Tego ostatniego bodziszka posadziłam dwa lata temu. W tym roku wyrósł nad wyraz.
Biała piwonia pięknie się prezentuje.
Czy tez masz słabość do kwitnących ciemnych pęcherznic?

Słabości do pęcherznic chyba nie mam W końcu mam tylko dwie sztuki - to mało.

Anda napisał(a)
Twój przywrotnik rzeczywiscie pożera piwonie Moja jedna biała piwonia też posadzona razem z przywrotnikiem, ale piwonia tak wysoka, że jej przywrotnik nie dogoni.
Pięknie masz, piękne kolory, ślicznie i klimatycznie.

Ta piwonia też jest raczej wysoka. Myślę, że tak wszystko wyrosło w tym roku, bo wiosną wysypałam tam dosyć sporo popiołu. Wiosną wody nie zabrakło, więc są efekty
Juzia napisał(a)
CO za niedobry złodziej pąków!!!
A tak poważnie to szkoda

Świetna ta biała piwonia!

Najpierw pomyślałam, że to jakieś robaki, ale chyba żadne owady nie wpałaszują pąków w całości? Nie wiem. Temu o sarnach pomyślałam, bo to wydaje mi się bardziej prawdopodobne.

eee_taam napisał(a)
masz wspaniałe piwonie i tak gęsto kwitną

Faktycznie, w tym roku ładnie się rozrosły. Ale to jakaś twarda, "babcina" odmiana, bo kwitły nawet po przesadzaniu.

babka napisał(a)
Pięknie jest, biała piwonia mnie urzekła. Jednak białe to białe! Towarzystwo też ma znaczenie, mistrzowskie połączenie.
Może Krzyśki Ci się rozmnożą ?
Moje kwiatostany w tym roku jakby mniejsze mimo wykopania w ub roku.

U Ciebie Krzyśki wydają się wysokie. U mnie są niziutkie, szałwia jest nawet wyższa. Muszę je przesadzić.
07_Rene 16:12, 12 cze 2017

malkul napisał(a)
boskie zestawienie i ujęcia!!!!! to piwonie?

Tak, piwonie. Niestety nie znam odmiany, bo one "babcine" W pąku są bladoróżowe, dopiero potem kwiat stopniowo robi się biały. Mocno pachną.

kerii napisał(a)
Dołączę do pozostałych piwonie śliczne i to fioletowe towarzystwo też mi się podoba.

Przykra sprawa z różami ale pocieszę Cię nie jesteś sama moje róże na wsi też sarny zeżarły.

Nie spodziewałam się, bo od wiosny nie widywałam saren. Ale w ubiegłym tygodniu faktycznie wróciły jakieś dwie. Ostatnio lisy się u mnie panoszą. Sąsiedzi kury zaczęli hodować.

Pszczelarnia napisał(a)
Piwonia i przywrotnik - fajny mocny duet. Po humusie widzisz różnicę?

Pierwszy raz humusu używałam. Mąż miał mi kupić nawóz do hortensji, to kupił humus

Milka napisał(a)

Myślisz, że gąsienice mogłyby zjeść tylko same pąki? i to nie wszystkie? Część róży już kwitnie. Podjedzonych liści nie mają, jakieś pojedyncze.
zawitka 16:14, 12 cze 2017

No to ukradnę pomysł piwonia i przywrotnik jak tego drugiego dostanę od Kasi- Katekak .Ale biała piwonia babcina chyba naprawdę bo tyle kwiatów ma A rodki piszesz że Ciebie nie lubią one pewnie dostały po czubkach w maju i nie kwitły
paniprzyroda 17:02, 12 cze 2017

Roślinne zestawienia, foty - boskie.
sylwia_slomc... 17:06, 12 cze 2017

Ten bodziszek co ja mam to chyba ten którego Ty nie masz to jak będę dzielić dostaniesz
Konieczki 21:14, 12 cze 2017

07_Rene napisał(a)

Nastoletnia córka czasem pomaga, ale z przymusu. Teraz męczy ją mocna alergia więc jest pod ochroną. Najbardziej do pomocy garnie się mój 6-latek, ale on od pieluch ze mną w ziemi grzebie

Moja nastoletnia cirka ma alergie na jakakolwiek pomoc mamie w ogrodzie
Reniu co Ty robisz ze piwonie ci tak stoja?

Kocham Twoje zdjecia