Nie wiem czemu wszyscy mówią że starzec jest jednoroczny. Przecież to roślina wieloletnia. Mój w ogrodzie siedzi 4 rok. Nie okrywam tylko tnę na wiosnę i ma się świetnie. Siedzi o tu (sorki za jakość zdjęcia ale musiałam wykadrować) :
Tyle ze u mnie mialyby byc najpewniej trzy sztuki ale wielopniowe.czytalam ze mozna posadzic do jednego dolka pojedyncze i "udac" wielopniowe.dzieki Kasiu bede myslec.
Pisalam ze magnoli nie chce ale to zdjecie jest super, pokroj jak dla mnie idealny
Kupiłam ją i posadziłam w czerwcu 2013. Czyli ma u mnie dwa i pół sezonu.
Kwitnie ładnie co roku i nawet od dołu tam gdzie zacieniają ją inne byliny.
Puszcza długie bicze i kwitła cały sezon. Jesienią została przesadzona więc zobaczymy jak będzie z nią wiosną.
Hmm..nie wiem co może być nie tak u Ciebie..dobrą ziemię i nawożenie pewnie jej zapewniłaś, u mnie chorują jej liście, co sezon ma brzydkie, jakieś poskręcane jakby im ciągle wody brakowało. Ale kwiaty miała ładne.
A u mnie rosła do tej pory wśród bylin na patelni nie osłonięta zbyt od wiatru i deszczu.
Ja się za bardzo nie znam,ale jakbyś przesadziła tą róże w narożnik tam gdzie jest jakaś trawka A jak chcesz coś zimozielonego to może bukszpany tam gdzie tawulki i wyrzuciła bym stokrotki no i poutkaj tulipanów .-
nawóz gołębi możesz podsypywać wszędzie ,nawet nie trzeba go przekopywać
Właśnie odebrałam przesyłkę z projektem mojego ogrodu. Już bym chciała działać a za oknem jak na złość zima. Śnieg pada od wczoraj i zrobiło się biało na działce.