Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem

frezja 10:55, 24 sty 2016

Imienniczka napisał(a)

Wybacz Ewo, lecz nie zgodzę się z Tobą Tak jak dobre garnki nie gotują same smacznych potraw, tak i dobry aparat nie robi sam takich pięknych ujęć, jakie prezentuje tutaj Paweł

Mirko, no przecież wiadomo,ogród piękny,zadbany, ale...żeby zrobić dobre zdjęcie trzeba o tym mieć pojęcie i dobry sprzęt...

Pawlus 18:35, 28 sty 2016

Dziś już po zimowych widokach nie ma śladu, dobrze że chociaż kilka zdjęć zrobiłem. Będą do wizytówki

Co do zdjęć - sprzętu. Owszem, dobry sprzęt na pewno ułatwia zrobienie dobrego zdjęcia, ale do tego potrzeba umiejętności których ja nie mam. Wszystko na razie robię w trybie automatycznym, nie wykorzystuję na pewno możliwości aparatu nawet w połowie

Dobry fotograf zrobi teraz świetne zdjęcia nawet komórką.
MirellaB 19:32, 15 lut 2016

Pawlus napisał(a)
Morning Light. Mam od wiosny, 5 sztuk. Słabo je widać, robią za maskownicę pędów werbeny.

Witaj Przeglądam wątek i znalazłam u Ciebie takie zdjęcia, ale opis mnie zainteresował. Dlaczego ML robią za maskownicę pędów werbeny? Werbena od dołu jest brzydka?
Dzisiaj pierwszy raz wysiałam werbenę, mam dla niej plany, ale może będę musiała je zmienić.
Pawlus 19:53, 15 lut 2016

MirellaB napisał(a)

Witaj Przeglądam wątek i znalazłam u Ciebie takie zdjęcia, ale opis mnie zainteresował. Dlaczego ML robią za maskownicę pędów werbeny? Werbena od dołu jest brzydka?
Dzisiaj pierwszy raz wysiałam werbenę, mam dla niej plany, ale może będę musiała je zmienić.

Witam

Werbena jakoś atrakcyjna od dołu nie jest ale też nie razi mocno. Ot, kępka ciemnozielonych liści. Najlepiej czymś je zasłonić, np. niższymi odmianami miskantów albo rozplenicami.

Pawlus 17:16, 21 lut 2016

W poszukiwaniu wiosny...
Pawlus 17:20, 21 lut 2016

Exotic Emperor trzeci rok bez wykopywania, ciekawe jak zakwitną.

Berberysy już czas przyciąć.

Wrzośce słabiutko w tym roku.

Czy to są świeże przyrosty na bukszpanach??

Więcej oznak na razie nie widać.
MirellaB 17:29, 21 lut 2016

Tak myślałam, żeby połączyć werbenę ze stipą

Wiosna piękna i bardzooooo widoczna
MirellaB 17:32, 21 lut 2016

Te tulipany odmianowe tez mam, jesienią pierwszy raz sadziłam, ale dziewczyny pisały, że one tylko kwitną jeden raz

Próby wykopywania i przechowywania, żeby ponownie wsadzić i zakwitły nic nie dały

U Ciebie jest inaczej, więc może i u mnie zakwitną kilka razy
Gardenarium 17:37, 21 lut 2016

Tak, zaczęły rosnąć. Ale fajnie

Instagram Ogrodowiska
Pawlus 17:54, 21 lut 2016

MirellaB napisał(a)
Tak myślałam, żeby połączyć werbenę ze stipą

Wiosna piękna i bardzooooo widoczna

Czekam na efekty zatem.

MirellaB napisał(a)
Te tulipany odmianowe tez mam, jesienią pierwszy raz sadziłam, ale dziewczyny pisały, że one tylko kwitną jeden raz

Próby wykopywania i przechowywania, żeby ponownie wsadzić i zakwitły nic nie dały

U Ciebie jest inaczej, więc może i u mnie zakwitną kilka razy

Posadzone w 2013, w 2014 kwitły tak:

w 2015 tak:

Zobaczymy jak w tym.