Postanowiłam sobie dzisiaj, że muszę zrobić kompostownik
Niebardzo wiem jak się do tego zabrać
Na razie zaczęłam od liści, które zapakowałam do worków, dolałam wody, zrobiłam dziury, ułożyłam jeden na drugim ... i czekam na cud
Nie ma ich za wiele bo raptem sztuk trzy ... ale w przyszłym tygodniu jeszcze dozbieram żeby chcociaz z dziesięć tych worków było
Moje spostrzeżenia ale to tylko sugestie.
Tuja Aurea Nana rośnie szeroko a nisko. Nie zmieści się tam. To samo z Golden Globe. Tą samą tuję tylko zieloną Globosa ma moja mama. Powiem szczerze że ma ze 12 lat, ale ma ponad 2 metry średnicy.
Jeśli chcesz jakieś miniatury żółte bez problemowe to spróbuj może berberysa Tiny Gold. Tworzy fajne kulki. Mariken możesz podsadzić carex'em zimozielonym.
Na razie tyle. Zobaczymy co inni na to.
To jest właśnie ten moment, by uwierzyć, że ze starego można cudo wyczarować. Całe szczęście, że masz niedokończone, bo kto by uwierzył z telewidzów w taki ideał?
Ja w kompleks wpadłam. A zachwycałam się dzisiaj moim porządkiem zrobionym w szafie
A teraz numer wieczoru:
M powiedział, że to fototapeta
Ola, cudnie, porządeczek perfekcjonistki.
Nadaję ci tytuł Perfekcyjnej Ogrodniczki. Buziak
Wrysowałam projekt eM na papier milimetrowy (1cm=1m) i zaznaczyłam na czerwono samochody. W tym projekcie jest miejsce na dwa dodatkowe samochody (przed samym gankiem i z boku garażu). Wiem, że ten kształt ma niewiele wspólnego ze stylem japońskim, ale muszę wypracować jakiś kompromis.
Jam sporo (kilkanaście )już powojników w rożnych miejscach.
Najbardziej lubię ten;
Clematis Etoile Violette
Kaiser
Clematis Comtesse de Bouchaud
Clematis Vyvyan Pennell
Muminkuje.... zakopalismy ponad 500 szt wiosny..głównie krokusy.
Wiatr chce głowe urwać... by nie nałykał wiatru zatkałam smoczkiem ....ale posadzic trza było... zapowiadaja deszcze.
I chryzantemy Margerytki w tle. Foto z telefonu.
witam, mam prośbe o pomoc..tuje danica sadziłamw sierpniu w te upały, podlewałam codziennie. teraz wygladają tak:
takie jakby brązowe się zrobiły, czy to oznacza że umierają?