Justynko to jest pierwiosnek kandelabrowy , kwitnie od maja do czerwca nawet kilka tygodni gdyż stopniowo wypuszcza w górę nowe pięterka z kępkami kwiatów może mieć nawet sześć takich okółek z kwiatów na jednym pędzie bardzo lubi mokre stanowiska (u mnie rośnie przy oczku)
Ja cię.. ale porządek..... a ja swojego nawet jesienią nie przekopałam.. gorzej... pory, selery i inne dobro się zostało na zagonkach.. jak zwykle czasu brakło
Iza niestety te dwa z okna to już tylko wspomnienie
Dzidka widziałem fotkę gdzie urósł ponad 10m, dlatego będę miał baczenie bo za nim rośnie wężowy a z boku też są inne ciekawostki więc sekator w gotowości
Witam ... mira, dobry w domu, w ogrodzie i w kraju Jak rh będą starsze, to dam sobie spokój z okrywaniem.
Dzięki za namiary, skorzystam bardzo chętnie z porady.
Różneczniki bronią się przed odparowaniem wody i zrobiły się jak szkielety.
Na razie sadzoneczki mają się dobrze.Mrozik u nas też nieźle trzyma...ale kaloryfery słabo grzeją i w mieszkaniu chłodno...mają podwyższyć ciśnienie...
Kasiu cieszę się, że poprawiłam ci humorek ja też myślę już o nasionkach, ale nie kupuję posegreguję te co sama zebrałam, nie ma tego dużo bo lato nie sprzyjało ale na moje potrzeby wystarcz
masz wprawę w rozmnażaniu pelasiek to się baw, ja nie potrafię